Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kispille

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Bajnai a népellenség 2012.10.13 03:50:18
Mire Bajnai Gordon visszatérésének híre körbejárta az országot, addigra sikerült nagyjából mindenkinek féknyomot farolni a fecske alsóba. Befostatok, nagyon helyes. Ideje volt. Azonban bármennyire is kiszámítható volt ez, azt azért nem várta senki, hogy az össze - nem - fogáson…..
Kispille 2012.10.14 10:26:59
@a szív fészkei: Nem hiszem, hogy hasznos és helyes lépés volna egy mélyen demokráciaellenes lépésre egy mélyen demokráciaellenes lépéssel reagálni... például, ha tudnák a Millában. Annyi okos ember együtt, és csak egy ilyen kizáró ellenlépést tudtak kitalálni. De ha csak ez az egy lenne, kevésbé zavarna. De nézd meg pl. Juhász Péter kommunikációját: amíg ki nem nyitja a száját egy egész szimpatikusnak tűnő ember, amint azonban elkezd beszélni, úgy érzi a hallgató, hogy egy úthenger gurul végig rajta. Lehet, hogy elméletben ismeri a demokratikus (=közösségi) gondolkodás és viselkedés szabályait, de nem tudja alkalmazni őket.
Ahogy más problémás "ügykezelésük" volt. (És az előző bejegyzésemben tévedtem: igenis voltam Milla által szervezett tüntetésen, amelynek a céljával nemigen értettem egyet, de a hangomat akartam hallatni. Bocsánatot kérünk az örmény néptől! Ennek a tüntetésnek az két erénye volt: az egyik, hogy fellépett egy mérsékelt jobboldali is, aki tematizálta az előrehozott választások lehetsőégét, amit aztán a Milla fekve hagyott, és az hogy gyorsan lett megszervezve. De aki nem szavazott Orbánra anno, de elment szavazni, az miért kérne bocsánatot, ráadásul az örmény NÉPtől, ami micsoda??? Jó, a Milla szervezőinek Orbán-ügyben lehet lelkiismeretfurdalása.) De megkérni arra a kedves tüntetőket, hogy ne kiabáljanak be, sőt ki se fütyüljék a parlament kapujában megjelenő hivatalosságokat... ezzel az erővel tényleg lehet a fb is kattintgatni. Cserébe viszont a Milla soha nem szólalt meg olyan ügyekben, amely a lakosság bizonyos rétegeit érintette volna: a szegény és elszegényedő rétegeket (egyre szélesebb periféria) közvetlenül érintő kérdésekben a Milla igen csöndes. És ami még rosszabb, hogy nem is látható ezekben a rétegekben!
Nagyon fontos lenne megtanulnia a Millának, hogy a demokráciában a polgár nem egyenlő kizárólag az elitértelmiséggel, és a működő demokráciák nem úgy jöttek létre, hogy a polgárok könyvből olvasták volna a demokrácia szabályait. Nem, a demokrácia kialakulásának története konfliktusokkal, párbeszédekkel, megegyezésekkel, kompromisszumokkal van teli. Ezek a Milla környékéről hiányoznak.
/És a között, hogy nem tetszik egy fb-csoport tevékenysége meg hogy magam alapítok egy szervezetet, van még néhány köztes állomás. Mai korunkban csak az Orbán Viktor-félék gondolkodnak ilyen binárisan./
Kispille 2012.10.14 10:32:36
@Xfce: Igen, de az általad idézett mondatban az is szerepel, hogy "értékelhető" meg hogy "szakember"! OV értékelhetőnek ugyan értékelhető, hiszen a negatív értékelés is értékelés, viszont szakembernek nehezen mondható (még a focihoz sem ért, mint az a magyar - holland után kiderült:)) ). Bajnai viszont dolgozott a piaci szférában, dolgozott külföldön is. (És egy szubjektív megjegyzés: ha megnézem az én általam igen jól ismert két másik ország, kb. a demokrácia őshazái, politikusait, simán el tudom helyezni köztük Bajnait). A nagy baj, hogy kevés ilyen bukkant fel Mo-n. Ezért is ez a kicsit Messiás-váró hangulat.