Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jumizsu5

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utunk negyedik napja Mérida megtekintésével telt. Előző este ugyan már kicsit sétáltunk itt, de ekkor jött az alaposabb városnézés. Egy gyors reggeli után 9 körül elkezdtük a túrát. Jártunk egy sor tér + templom kombónál, köztük több olyannál is, ahol valamiért csak az…..
Már lassan két hónapja, hogy visszajöttünk Magyarországról, és továbbra is el vagyunk maradva a bloggal, ezért csak most jutottunk odáig, hogy kicsit beszámoljunk arról, hogy milyen jó is volt kicsit otthon lenni veletek, és milyen jó turistának lenni Magyarországon. Mondhatom…..
Köszönet Flanek Péternek Nem hiába, ami jó, az jó. És akárki akármit mond a bambi, a kesztölcitapéta, az úttörőtábor és mesterségesen gerjesztett vásárlói igények mellett a retróban azért van valami jó. Egy kis időutazásra invitállak benneteket: bepillantunk a…..
Június közepén nekiindultunk felfedezni a tágabb környezetünket, első állomása ezen expedíciósorozatnak Vermont állam déli részének megtekintése volt. Vermont egy viszonylag kisebb állam tőlünk úgy 200km-re északra, no de hát errefelé 200km nem távolság, úgyhogy egyik…..
Manhattan-ben downtown-nak, azaz belvárosnak nevezik azt a részét, amelyik a Brooklyn hídtól délre helyezkedik el. Ez egy leginkább üzleti és kormányzati negyed. Itt található többek között a Wall Street, és itt álltak korábban a World Trade Center ikertornyai. Azért is esett erre…..
Nyaralásunk utolsó napját tehát újra az USA-ban töltöttük, holott a tervek szerint ekkor még Vancouver-t nézegettük volna, de hát az eső felülírta a terveket. Visszafelé menet ugyanúgy megálltunk jó pár helyen, és gyönyörködtünk az öbölben illetve ennek szigetvilágában.…..
Harmadik nap tehát Vancouver-ben ébredtünk, és reggel elsőként egy közeli nemzeti parkba mentünk el, ahol felcsaptuk Bertit és Pannit egy-egy hordozóba a hasunkra illetve a hátunkra ( 1 gyerek / szülő ), majd nekivágtunk a sűrű fenyvesnek, amelynek közötte kristálytiszta…..
Második napunkon reggel elhagytuk a Seattle-i szállást, és elindultunk észak felé. Mindenek előtt átkeltünk a csatornán, amelyik összeköti a városban lévő tavat a tengerrel, majd rögtön meg is álltunk, hogy benézzünk a híd alá, mivel ott lakik a kocsikat összezúzó…..
Jumizsu5 2013.07.07 08:09:55
30 hónap Greenwichben Poughkeepsie 2013.06.26 05:26:56
Egy kellemes tavaszi napon meglátogattuk a festői Poughkeepsie-t, ami egy kisváros New York államban, a Hudson folyó mentén északra New York-tól úgy 100km-re, tőlünk úgy egy órára kocsival. Utazásunk oka két cél volt, amit felfedeztünk ebben a kisvárosban: Itt élt Samuel Morse,…..
Második napunkon úgy éreztük, hogy még egy nap folyamatos járkálás a gyerekekkel a hátunkon túl megterhelő lenne, ezért ezúttal nem hagytuk egész napra egy helyen a kocsit, hanem inkább itt-ott megállva haladtunk, 1-2 órákat sétálgatva egy helyen, mielőtt átmentünk egy másik…..
Még tavasz... Ma/holnap van a csillagászati nyár első napja, és még mindig egy tavaszi bejegyzéssel rukkolunk elő, mivel eléggé le vagyunk maradva mozgalmas hétvégéink feljegyzésével. Szóval sétáljunk vissza április végére és ott is a Brooklyn-i Botanikus Kertbe, élvezzük a…..
Egy héttel később tehát újra nekivágtunk az Upper West Side felfedezésének. Ezúttal nagyrészt csak jártuk az utcákat, és magunkba szívtuk a környék hangulatát. Ezeket láttuk többek között: Amikor kissé megfáradtunk, megpihentünk egy kis játszótéren…..
30 hónap Greenwichben 1 év 2013.06.03 04:59:40
A mai napon, június 2-án éppen egy éve vagyunk Amerikában! Úgy elrepült ez az év, hogy csak na, és még mennyi minden van előttünk... A blogon nemsokára lesz bejegyzés a látogatásunkról a Brooklyn-i botanikus kertben, a Poughkeepsie-i kirándulásunkról, és a Seattle-Vancouver-i…..
Jumizsu5 2013.06.25 23:25:18
Itteni életünk téli szakaszának meghatározó momentuma a kenyér. Katus szinte minden héten süt egy kenyeret télen, ami egyrészt azért jó, mert friss finom házi kenyeret eszünk, másrészről a lakás fűtését is segíti. A közmű számlákat meg amúgy is Tocciék állják. Át is…..
Jumizsu5 2013.06.25 23:05:27
Berti születése arra ösztönözte az apai nagyszülőket, hogy mindent félredobva átrepüljék az óceánt, és a karácsonyt unokáikkal ( és mivel mi is velük lakunk, ezért velünk is ) töltsék. Így hát pár nappal az ünnepek előtt Miki kocsiba is szállt Pannival, hogy a Kennedy…..
30 hónap Greenwichben Blogolunk! 2012.06.24 04:22:00
Úgy döntöttünk, hogy blogolásba fogunk. Ennek alapvetően két fő oka van:   1. Sokaknak kell ugyanazt megírni, ugyanarról mesélni Skype-on, így kissé egyszerűbb lesz. 2. Ezáltal számunkra is lesz egy naplója az itt töltött időnek, amit később majd biztos visszaolvasunk…..
Jumizsu5 2013.04.05 21:51:22
A Greenwich-i Kórház kis városunk igen jól felszerelt 206 ágyas általános kórháza, amely igen büszke arra, hogy a Yale egyetemhez kapcsolódik szakmailag. Nagyjából így képzelne el az ember egy magánkórházat, ahol korrektnek tűnő szakmai protokollok alapján, nagyon magas…..
Jumizsu5 2013.03.19 21:31:10
Az itteni nőgyógyászok számítása szerint Bertinek december 7-én kellett volna a világra jönnie, míg a magyar orvosom naptára szerint december 9-én, de nem jött egyiken se. Ennek ellenére itt nem kellett naponta menni a nőgyógyászhoz vagy a kórházba ctg-re a kiírt időpont után…..
Az áramszünetünk 6. és 7. napja hétvégére esett. Éppen ekkortájt jött el az is, hogy már nagyon untuk a minden esti sötétben levést, úgy döntöttünk hirtelen felindulásból, hogy a hétvégét inkább egy kétnapos ottalvós kirándulással töltjük. Rögtönzött programunk…..
Az áramszünet napjaiban megtapasztalhattuk mivel jár Amerikában karambolozni. Történt ugyanis egyik nap munkából hazafelé menet, hogy egy földalatti garázsból kihajtó autós nem figyelt eléggé, és emiatt nem vette észre, hogy mi éppen arrafelé közlekedtünk. Kata és az ekkor…..
Hatalmas New York Yankees drukkerek vagyunk. Ennek három fő oka van: Frank William Abagnale is nekik durkkolt a "Kapj el ha tudsz" című filmben. Az ő stadionjuk van a legközelebb a lakásunkhoz. Van Hard Rock Cafe a stadionjukban. Miután tévében már néztünk egy adag baseball-t,…..
Jumizsu5 2012.11.25 10:08:11
Philadelphiai utunk második napján a város környékén látogattunk meg pár helyet. A környék alatt itt úgy a 100km-es környéket kell érteni, ebben az országban az még simán közelnek számít. Első célpontunk egy skanzen volt, ahol beleshettünk a 19. századi amerikaiak…..
30 hónap Greenwichben Philadelphia 2012.10.22 06:08:17
Amerikában szeptember első hétfője a munka ünnepe. Ez abból a szempontból remek, hogy minden évben adódik ennek kapcsán egy háromnapos hétvége, amin mi idén Philadelphia-ba látogattunk el. Miután elfoglaltuk az egyik elővárosban lévő szállásunkat, elindultunk felderíteni a…..
Miki egyik rokona Boston egyik elővárosában lakik. Ő Gyuri, aki egészpontosan Miki nagymamájának mostohaunokatestvére. Hogy ez mit is jelent? Az ő mostohaapja Miki nagymamájának a nagybátyja volt. Gyuri 74 éves, 56-ban emigrált, azóta már rég amerikai állampolgár, amerikai…..