Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pasaréti angoltanár

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Imádok a Lidliben shoppingolni, és nem csak azért, mert a heti akcióknak köszönhetően minden alkalom igazi kaland, hiszen a bolt középen található kincses szigetekben mindig pompás új cuccokat lehet vadászni. Van itt minden Jézuskától géppuskáig, olyan jutányosan ráadásul,…..
JóVáros Blog Najó 2014.03.17 05:28:15
Föladom. Mármint a magamra kényszerített csendet. Mi mást lehet kezdeni annyi szeretettel, amennyit az utóbbi napokban Tőletek kaptam? Összecsiszolódtunk, vállvetve megyünk már jóideje, hát akkor végigmegyünk együtt, ottegyeafene. Még mindig a DK Központi Honlapján virít a…..
pasaréti angoltanár 2014.03.17 11:53:07
@08.szabogabor: Tökéletes :) Most már csak az kell, hogy átmenjen az üzenetem, és tényleg minél több sorstárs (bár nem szeretem ezt a szót, kicsit az elvtársra emlékeztet...), szóval minél több érintett éljen a demokratikus jogával. Mert ebben a körben ez sajnos alig jellemző....
Minden rendben ment addig, amíg a Bélapátfalvai szociális otthon a város szélére zárta el a több, mint 300 fogyatékos és idős lakót. Miután azonban egy EU-s projekt keretében lehetőség nyílt az intézet bezárására, először Bélapátfalva, most pedig Szilvásvárad lakosainak többsége akar megszabadulni…..
pasaréti angoltanár 2013.09.24 12:28:49
Az, hogy megtanulsz-e egy nyelvet, főleg rajtad, de nagy mértékben a tanárodon is múlik. Sok nyelvtanulónak viszont fogalma sincs arról, hogy milyen egy jó nyelvtanár, és képesek hosszú hónapokig, akár évekig frusztrálódni ősrégi tankönyvekből tanító, Minek vittem volna…..
pasaréti angoltanár 2012.10.14 11:56:21
@Devourius: neked teljesen igazad van. Elnézést, ha félreérthető voltam. Nem gondolom, és nem hiszem azt, hogy minden nyelvtanárnak mindenképp nyelvvizsga felkészítésre kell törekednie. Ha megnézted a honlapomat, láthatod, hogy én abszolút kerülöm a nyelvvizsgacentrikus hozzáállást - ennek megfelelően, aki engem keres, nem papírt szeretne (elsősorban) hanem angolul beszélni. Amit az előbb írtam, azért írtam, mert reálisan nézve a nyelvtanulói igények 80-90%-ában benne van a nyelvvizsgára felkészítés. A poszt felsorolása ezt a szempontot kihagyta. Én megemlítettem fentebb. Mert attól, hogy én magam sem pártolom ezt a gondolkodásmódot, még egy létező igényt jelez, amelyhez a (magán)nyelvtanároknak többé vagy kevésbé, de alkalmazkodniuk kell szerintem.
pasaréti angoltanár 2012.10.12 18:06:22
@Gondolkodni Próbáló Birca: Én igazán nem szeretnék a magabiztos lelkedbe taposni, de azért azt jelezném tisztelettel, hogy az AKCENTUS NEM EGYENLŐ A ROSSZ KIEJTÉSSEL! Az akcentus 1. Hangsúly, nyomaték. (lásd az "accent" szó jelentését) 2. Hanghordozás, kiejtésbeli sajátság.

A kiejtésbeli sajátság pedig lehet tájszólás is, nem feltétlenül rossz kiejtés.

Vagy szerinted aki tájszólással beszél, az igazából rosszul beszélő, primitív bunkó?