Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forum Renegade

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van haszna, ha balesetes videókat nézeget az ember. Bevallom, én szoktam, még motorozás előtt is. Hogy miért? Hogy ne legyek hülye. Jól látható ezeken, hogy milyen tipikus hibákat szoktak véteni. Én is hibáztam már sokszor, egyszer meg is fizettem érte: azt hittem, megadják a…..
Forum Renegade 2013.01.03 16:40:03
@Motaro: "Be kell tiltani a motorokat és ennyi! Két kerék,baleseti kockázat!"

Ennyi erővel a gyaloglást is betilthatnád, vagy az autózást is, mert az is baleseti kockázat...
Forum Renegade 2013.01.03 17:24:56
Noha stílusban nem is, de a mondanivalóban azért igazat adok @rugomannek.

Először is:
motorozom nagyvárosban és túrákon nagymotorral, emellett van robogóm is, mert szeretem, és rendben tartom műszakilag, amennyire csak lehetséges. Motoros védőfelszerelésre sem sajnálom a pénzt.

És most a vélemény:
Gondolom más is egyet ért abban, hogy az azért egyáltalán nincs rendben, hogy mindenféle forgalmi jelzés, műszaki vizsga, kötelező biztosítás nélküli robogókon, motoros képzésben soha nem részesült emberkék jogszerűen közlekedhetnek a közutakon.

Méghogy sok fizetnivaló, meg ilyesmi?! Azért azt a kétévenkénti egyszeri műszaki vizsga költséget (<10000 Ft) meg évi 5000 Ft biztosítást igenis fizessen ki az, aki robogózni akar, még akkor is, ha ez a munkaeszköze.

Az meg teljességgel abszurd és érthetetlen számomra, hogy B-s jogsival, ami egy négykerekű, teljesen más járműre vonatkozik, hogy a fenébe lehet egyből mondjuk a Bp-i forgalomban ráülni egy 45-50-60-70... km/h-s sebességre képes kétkerekűre?! (igen, a fojtást kiszedve, némi tuninggal a legtöbb robogó képes a 70-80-as sebességre)

Egyszóval véleményem szerint, minden a forgalomban közlekedő járműnek (még a kerékpárnak is) rendelkeznie kell(ene) hatósági jelzéssel (rendszám), megfelelő műszaki állapottal (rendszeres vizsga), és a vezetésére csak olyan legyen jogosult, aki az adott járművel számot adott vezetési képességéről (minimum M vagy A1 motor jogsi)