Regisztráció Blogot indítok
Adatok
patyikgabi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KezemFogva Fogorvosi kaland 2012.11.02 14:07:17
Folytatjuk sorozatunkat a Down szindrómás kislányt nevelő család életéről. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. Kitaláltam, hogy rendezni kéne Réka kusza fogsorát (fogai majdnem két sorban, mint a cápáknak) ezért bejelentkeztünk…..
patyikgabi 2012.11.05 16:49:30
@dr. saint555: Na ezt az egész kommentet kikérem magamnak!!! A Kezemfogva blogját eddig nem igazán látogatták ennyire "majdénmegmondomatutitablogolónak" típusú emberek, nem is hiányoznak innen!!!
Általában nem vagyok érzékeny vadidegen emberek "paraszt" beszólásaira....Őket minősíti nem engem, vagy a családom....
Debil gyerek???? Ismeretlenül hogyan merészel minősíteni bárkit???? Ismeri talán a lányomat? Ja, hogy nem? Hát akkor???? És egyáltalán....Anyai ágú defektus? Köszönöm, eddig nem tudtam róla, hogy bárminemű defektusom lenne, örülök, hogy rávilágított.....
A posztról: ha figyelmesen olvasta volna, fröcsögés helyett, akkor azt is látta volna benne, hogy volt/van olyan fogorvos (és egyéb orvos), aki fáklyás felvonulás nélkül is tudja kezelni a gyerekemet. Nem az elvárásaim magasak, pusztán emberszámba szeretem ha veszik. És ezt öntől is elvárom!!!
patyikgabi 2012.11.05 18:25:28
@Dorcic: Tudom, tudom, és már le is higgadtam :-)
Régen, nagyon régen kaptam "direktbe" ilyen pofáncsapást....a stílus bántott (debil....), meg az is, hogy gyakorlatilag nem is olvasta el a bejegyzést, mert szó nem volt arról, hogy a drnő jól végezte a munkáját (legjobb tudása szerint), vagy hogy nekem lett volna magas az elvárásom, hogy ugráljon, ahogy a gyerek fütyül.....de már túl vagyok rajta ;) Lehet, hogy a kedves kommentelő is egy olyan kedves orvos, akinek nem szimpatikus a debil gyerek, hihihi....akkor meg miért olvasgatja ezt a blogot????
Az elkövetkezendő hetekben egy Down szindrómás kislányt nevelő család életébe pillantunk be. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére.  1991 május….Zavartalan terhesség, 21 éves boldog ifjú asszony, szerető 24 éves apukával. Se dohányzás, se…..
patyikgabi 2012.10.12 14:32:11
@Gyógyír: Vigyázz nehogy szavadon fogjunk...VIHETED Rékát :-)Az biztos, hogy mozgalmassá tenné az életedet :-)))
patyikgabi 2012.10.16 09:52:27
@Gyógyír: Réka is felnőtt :-) 21 éves, vénlány.... De egy igazi gyerek, annak a létnek minden áldásával (őszinte, játékos, egyszerű, naiv, boldog, stb) és átkával (akarat, dac, hiszti, stb) együtt... Ha így is kell, egyeztetünk :-)
patyikgabi 2012.10.16 10:13:43
@Gyógyír:
Örökbe? SOSE! Tudod mennyi meló volt vele, hogy ilyen szuper csaj legyen????? :-) :-) :-)
Az elkövetkezendő hetekben egy Down szindrómás kislányt nevelő család életébe pillantunk be. Köszönjük szépen, hogy engedélyt adtak a történetük közlésére. A mostani történet Réka érkezését dolgozza fel az édesapa szemszögéből. Réka lányom szerelmi házasságom…..
patyikgabi 2012.10.12 14:26:08
Kedves Gyógyír!
Kevésbé "nagy szerelem", akkor is kevésbé nagy lenne, ha a tesója nem downnak születik, hiszen kimondva-kimondatlanul, bevallva-vállalatlanul az apák Igazi nagy szerelme a lányuk:-) Nálunk sincs ez másként... Anyának meg Kornél lett az Igazi, és ez így is van jól. Mindemellett ezt most ne vedd "bizonyítványmagyarázatnak", pusztán tényközlés. Mint, ahogy az is, hogy nagyon nagyon nagyon nem szeretnénk, ha Kornél lenne majdan Réka támasza....nem azért született!!!! Réka életét még a mi életünkben tervezzük sínre rakni, rendezni, mert nem szeretnénk, ha testvére nyakába szakadna, mint valami megoldásra váró életfeladat. Mellesleg azóta Rékának van egy még újabb öccse is, de ő sem arra/azért született, hogy rátestáljunk egy feladatot. Kérdésedre, hogy Kornél hogyan éli meg saját szerepét...nos, erre ő maga tudna választ adni....talán ad is... Arra viszont tudok válaszolni, hogy mennyire került Kornél a háttérbe az évek folyamán: sajnos igen. Akaratlanul is.....és a legnagyobb igyekezetünk ellenére is. Az okok nagyon összetettek. Réka egy domináns "bika" csaj, Kornél egy simulékony, érzékeny "rák" fiú. Réka zajos, központi figura volt mindig is, Kornél alapból visszahúzódó. És akkor erre jött pluszba a mikro-makro-környezetből jövő tutujgatás a fogyi-gyerek felé, ami óhatatlanul háttérbe helyezte az ép tesót, a mi igyekezetünk ellenére is.... Kornél most fiatal felnőtt...hamarosan kiderül, hogy mi a szülei mit-mennyire-és mennyire visszavonhatatlanul rontottunk el az életében :-)
patyikgabi 2012.10.12 14:29:57
@Gyógyír: alább válaszoltam Neked... Ez kimaradt: egy jellemző példa a tesók életéből: Kornél folyamatosan Rékával "intéztette el" a dolgait. Mivel ő maga eléggé visszahúzódó, félénk volt, gyakran Réka lépett fel az érdekében. Ez persze vicces is, hiszen kettejük közül Kornél az ép intellektusú, ő tud beszélni, stb, mégis Réka az, aki tesz-vesz-intézkedik. A maga gátolt kommunikációjával és értelmi képességeivel....és sosem volt ez gond. Amit akartak mindig megoldották. Kornél az értelmi szerző + Réka a kivitelező :-)
patyikgabi 2012.10.16 09:56:49
@Gyógyír:
:-)
Vigyed!
Az összeset!
No, csak viccelek....végem van nélkülük!
Ehhez kapcsolódva azonban Szegeden alapítványi programokhoz gyakran keresek önkéntest a downjaink mellé..... www.downszindroma.hu és a FB-on is fent vagyunk Down Szindróma Portál néven. Találkozzunk!!!