Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anikó Dancers'Health

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klasszikus Balett óra kicsiknek kreatívan, koreográfia, játékok, improvizáció, hangszerek és kellékek használata (kendők, varázspálcák), kézműves foglalkozás. Kezdő táncosokat és már előképzettséggel rendelkező lányokat és fiúkat is várunk szeretettel Tökölön a lakótelepi iskola tükrös balett…..
Ma kivételesen maradunk Magyarországon és nem is egy személyes történet következik, hanem egy vitaindító írás. Kiderült ugyanis, hogy már az érettségi előtt álló középiskolások egy igen jelentős része (egyes intézményekben akár az egyharmada!) tervezi, hogy külföldi…..
Anikó Dancers'Health 2013.03.26 15:57:33
@Tökfőzelék: Londonban én is heti 2 napot jártam nappalis mesterképzésre és mellette 3 napot, napi 8 órát dolgoztam, és megéltem belőle. 2004/5-ben, az igaz, de az akkori minimálbérnél csak 50 pennyvel kaptam magasabb órabért. Az is igaz hogy a 4 szobás lakásban 4-6-an laktunk, mikor hogy. Meg lehet csinálni, csak akarni kell :D
Mindig is azt gondoltam, hogy ennek a blognak legalább olyan fontos részét jelentik a kommentek, mint maguk a posztok – én legalábbis nagyon sok értékes információt szereztem már a hozzászólásokból. Nem vagyok ezzel egyedül, mert a minap az alábbi levél / kérés érkezett. A mai…..
Anikó Dancers'Health 2013.02.02 12:54:24
A bejelentesi kotelezettsegeket es bankszamla tippeket mar megirtak sokan elottem, a munkahely kerdeserol tudok irni (valoszinuleg nem tul meglepo) dolgokat. Minden vagy sajat vagy a rokonaim tapasztalata (szakmambol adodoan jelenleg is 5 munkahelyem van):

Hasonlo (minel kevesebb befektetesbol minel tobb hasznot termelo) munkahelyeken hasonloan bannak a munkaerovel (ilyenek pl. mozik, egyes bolthalozatok, penzvaltok stb): elvileg kaphatsz kedvezobb beosztast, gyakorlatilag a kozvetlen fonokodtol fugg. Fellebezhetsz, ha valoban komoly indokaid voltak, HR komolyan vesz. Kozben eltelt 1-3 honap rossz beosztasban, lehetetlen korulmenyek kozott. Van ahol nem fizetnek betegszabit, csak a kotelezot, van, ahol 3 nap betegseg utan fizetnek csak = 3 napi jovedelem kiesett. Van amikor a szabidat probaljak meg kurtitani, jo mindig tudni hogy eppen hany napod van meg az adott evben.

Ezek ellentete, ha a cegnek erdeke hogy megtartson, jobb allasoknal (ilyenek pl. az irodai vagy iskolai allasok) mar van magan nyugdij, extra szabadsag tuloraert, segitseg a gyerek ellatashoz (pl. ovoda, bolcsi vagy gyerekmegorzo) rugalmas munkaido, otthonrol is dolgozhatsz akar, magan orvos, fogorvos es konditerem berlet.

Persze a ket veglet kozott is van boven variacio. Szerintem a lenyeg hogy mindig tudd hogy milyen jogaid vannak, erre jo ez a link:

www.gov.uk/browse/working

valamint nem art belepni egy szakszervezetbe, itt talalsz errol utmutatot: www.gov.uk/join-trade-union

Sok sikert!
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..
Anikó Dancers'Health 2012.11.28 11:05:02
Gratula!
Meg nehany eszrevetel/sajat tapasztalat:
"Tehát gondoltam, hogy jó ötlet mindjárt az egyetem után megpróbálkozni egy másik mester diplomát begyűjteni a témában: Londonra és itthon a CEU-ra esett a választás. Mindkét helyen tandíjas képzésre vettek fel." Londonban csak tandijas kepzes van. Osztondijat/diakhitel lehet igenyelni es kapni :)
A Russell Group jo valasztas, eredmenyek, penzek oda csoportosulnak:
en.wikipedia.org/wiki/Russell_Group. Middlesex, London Met latott mar jobb idoket is :D Persze ez nyilvan szakirany fuggo is, ki hova szeretne jeletntkezni.
"frissen kitalált adminisztratív ökörségek" - Ne aggodj, vannak, lesznek itt is :) Baratnom HE College tanar, hetfon zuditottak ra olyan szintu admint amit be kellett fejeznie pentekre, hogy kb. ejjel nappal azt csinalta. Ha nem fejezi be, elesnek bizonyos tamogatastol.Nem, az adminisztrator nem tudta volna kitolteni es a suli is hetfon kapta meg a feladatot.
"Míg a BA szinten egyszerűen az UCAS nevű portálon keresztül kell jelentkezni, addig MA és PhD szinten az egyetemhez közvetlenül kell írni" Vagy jelentkezni a www.ukpass.ac.uk/, ha az egyetem hasznalja. Hozzateszem, 2004-ben meg UCAS-on keresztul lehetett jelentkezni masters-re is, ami nekem kulon jo volt mivel alap es posztgrad kepzesre is akartam jelentkezni. Jobban attekinthetonek tuntek a lehetosegek.
Sok szerencset a tovabbiakhoz.
London nagyon kemény, óriási a verseny, de ha van megfelelő tapasztalatod, és több nyelvet is beszélsz, akkor simán boldogulhatsz – állítja mai szerzőnk, aki nem muszájból költözött a brit fővárosba, hanem az egyszerűbb, izgalmasabb, változatosabb, kiegyensúlyozottabb…..
Mégpedig egyenesen Hollandiából, ahol sok minden van – speciel a magyar viszonyokhoz szokott embernek jónak tűnő, megfelelő méretű lakás viszonylag kevés. Legalábbis ezzel szembesült Kata, aki (nagyon helyesen) meg is írta az albérletkeresés kálváriáját. „Hamarosan…..
Anikó Dancers'Health 2012.10.23 18:11:26
@SilentDreams: @Muscari: @Jess G:
Sziasztok! A legutobbi londoni ingatlanirodanal 2.5-el szoroztak a lakbert, ennyinek kellett a minimum brutto bevetelunknek lenni hogy palyazhassunk a lakasra. Lehet, erre sincs szabalyozas :) Privat landlord-ok eleg sokszor nem kernek kauciot hogy a DPS-t kikeruljek. Nem egy hely volt ahol csak 1-200 fontot kertek es 'key money'-nak hivtak, persze ez altalaban bedsit vagy szoba berles eseteben volt igy, nem lakasberleskor.
Bocs, off.
Határátkelő Merre tovább? 2012.10.12 05:50:33
A mai történet némileg kapcsolódik a tegnapihoz, amennyiben ismét egy egyetemről induló történetet olvashatunk, ám Attila sztorija teljesen más fordulatot vesz. „Az én történetem 2010-ben kezdődött, amikor is Erasmussal kijutottam fél évre Írországba, Limerick városába.…..
Anikó Dancers'Health 2012.10.12 13:05:39
Szia Attila, gratulalok az eddigiekhez. Szerintem fejezd be az MSc kepzest, kesobb jol johet, azonkivul ez egy nemzetkozi jelzese lehet a kvalifikaciod szintjenek a nevjegyeden, weblapodon. Az edzoi tanfolyamokhoz hozzatennem hogy Angliaban azt vettem eszre, hogy az edzoi es egyeb testneveloi kepsiteseket probaljak szabalyozni, egy ilyen szervezet a REPS: www.exerciseregister.org/public/what-is-reps. Egyes nagyobb cegek kotelezove teszik a regisztraciot, pl. Fitness First: www.fitnessfirsters.co.uk/personal-training/ tehat csak olyan alkalmazottjuk van, aki elvegzett egy REPS altal elfogadott tanfolyamot. Ez lehet hogy mas orszagban is igy van, ezert javaslom nezz ennek utanna a celorszagaidban. Termeszetesen a megszerzett tudast kesobb is hasznositod, de lehet hogy ismetelned kell a kepesito vizsgakat - sajat tapasztalatom, hogy mind a magyar, mind a kulfoldi tanfolyam jol hasznosithato tudassal lat el. :)