Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LeAkarokFogyni

4 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Le Akarok Fogyni! Hogyan fussunk? 2012.10.11 13:07:16
"Hát hogyan, wazzeg? Egyik lábad tedd a másik elé, mintha gyalogolnál, csak gyorsabban!" Ennél azért többről van szó. Ha most jársz itt először, akkor légy szíves kezd a legrégebbi cikkről, mivel a témák egymásra épülnek! Clickandgo! A tervezés:Ahogy korábban írtam, az…..
LeAkarokFogyni 2012.10.12 12:57:13
@Pszichoanyu: "A futás csalóka dolog, több hónapnyi sportolás és kezdeti sikerek után, már nem nagyon lehet továbbfejlődni sebességben. +10-15%-nyi sebesség hirtelen fáradáshoz vezet. Arra kell törekedni, hogy a legnagyobb távolságot (vagyis legtöbb időt töltsük el) a még éppen legnagyobb sebességgel. Ez az a 7-8-10km/órás sebesség, ..."
A saját tapasztalatom a következő: én teremben futottam, padon, hiszen oda jártam "gyúrni" (ebbe most ne menjünk bele:) ) és azt láttam, hogy a hölgyek 6-7 km/h-ra állították be a gépet. Persze nem mindegyik, voltak extrém kemény csajok is, az egyik simán futott másfél órát 12 km/h-val, jó messzire el is kerültem a csajt...:D Tehát amit saját tapasztalatként leírtam, az nem egy kötelező feladat (de ezt is írtam már), hanem egy cél lehet másoknak. De csinálja úgy mindenki, ahogy bírja. Azt is írtam, hogy ez nem egy tudományos vagy szakmai blog. A cél inkább a kedvcsinálás, mint a sok szakdumával való elkedvetlenítés. Tehát akinek 5-6 km/h óra a jó, az csinálja annyival. Életkor, testsúly, pillanatnyi állapot - ezek mind számítanak. Nekem is voltak olyan napok, amikor nem voltam képes semmire és húsz perc után hazamentem és döglöttem a kanapén.
LeAkarokFogyni 2012.10.12 13:06:57
@EddieOfAlhana: Szia Eddie, semmi gond a nyilvános kritikával. Bár a kritika és az között, hogy lázítod az olvasókat, hogy így semmiképpen ne csinálják, azért van különbség.
Ha olvastad a blog összes posztját - ahogy írod, akkor láthattad, hogy az interaktivitás is célom, tehát mindenki mondja el a saját eddigi tapasztalatait.
Amit a blogban írtam, az nekem gond nélkül működött, ezért mertem közzétenni. Persze minden ember más. Gratulálok, hogy le tudtál adni 15kg! Milyen magas vagy? Mert 2m-nél a 120kg nem sok, de 150cm-hez már tényleg veszélyes. Ezt csak azért írom, mert az valóban igaz, hogy minél testesebb valaki, annál jobban kell vigyáznia, odafigyelnie a bemelegítésre és a terhelésre. Bár írtam, hogy fokozatos terheléssel kell felfejlődni, de mivel én nem voltam a futás előtt sem az az igazi túlsúlyos, csupán volt némi pocakom, ezért tulajdonképpen a kondiciómat kellett "csak" visszanyernem, így erre lehet, hogy nem fektettem a posztban kellő hangsúlyt. Köszönöm, hogy írtál, légy szíves, olvasd el az új kommenteket is, mert amit másoknak válaszoltam, az is kapcsolódik ide, csak nem akartam ismételni. Üdv: LeAkarokFogyni
LeAkarokFogyni 2012.10.17 22:45:32
@Pszichoanyu: ez nem csak a futással van így. Például ha az ember "edz", akkor is hasonló a szitu: ha fekpadon súlyzókkal dolgozol, akkor két gyakorlat között mindig odamegy valaki és leszedi az általad felrakott súlyokat...Gondoltam edzem "gépeken", azon csak egy stiftet kell betűzni a megfelelő súlyhoz, nem pedig percekig matatni a korongokkal. Elég jól fejlődtem, pár hónap múlva visszamentem a szabad súlyokhoz és láss csodát, alig fejlődtem. Átmentem másik fitneszbe, és az ottani gépeken nem bírtam megcsinálni azt, amit a régi helyen kisujjból kiráztam. Tehát igazad van, a kinti futás keményebb. Szívem szerint mindenkinek a padot javasolnám, mert kímélőbb. És nem csap be, mert az idő ugyanúgy telik int is és bent is. Viszont nincs mindenkinek lehetősége arra, hogy terembe járjon, ezért írtam csak simán a futásról.
Hihetetlen ötletekkel nap mint nap találkozunk, közben pedig ritkán jut eszünkbe, hogy az elsőre őrültségnek tűnő elképzelés előremozdítaná-e a világot. Pedig bizonyos, ma már természetesnek vett ideák a maguk idejében épp olyan képtelenségnek hatottak, mint ma az, hogy…..
LeAkarokFogyni 2012.10.12 01:06:50
@mézescsók: nem egy rossz blog ez, de itt most mellélőttek. De legyünk elnézőek, mindenkinek lehet rossz napja. Aki ír blogot, az tudja, sokszor a közlés után tűnik csak fel, hogy nem gömbölyű a post.
LeAkarokFogyni 2012.10.12 13:14:20
@Blogger Géza: miért, akinek világító földgömbje van és éjjelre bekapcsolja, hogy kitaláljon a vécére? Hát persze, hogy a földgömb alapján tájékozódik! :)
Le Akarok Fogyni! A kezdetek 2012.10.11 13:07:10
Tisztázzunk pár dolgot: Miért pont a futás? Miért nem a felülések fogyasztanak vagy a kerékpározás? Mi kell a futáshoz? Azért kell futni és nem valami mást csinálni, mert dagadtak vagyunk. Puff- ezt eddig is tudtuk! Oké, mi a háj? Hát zsír. Mit csinálunk a zsírral? Elégetjük.…..
LeAkarokFogyni 2012.10.12 13:12:38
@jeanne green: igazából arra gondoltam, hogy az olyan sportcipő, amit az illető már korábban is használt. Persze, sok múlik azon, hogy ki mennyire túlsúlyos és az is biztos, hogy egy igazi futócipő jobb, mint egy mezei sportcipő. Bár én bementem a sportboltba ("de katlan") és megvettem a legolcsóbb kommersz csukát, közel 100 kg voltam és nem volt vele bajom. Igaz, futópadon futottam, ami valamennyire ruganyos pl. az aszfalton futáshoz képest. Nemsokára újra kezdem a futást, immár a szabadban. Ha ez a cipő oda már nem lesz jó, akkor majd megosztom itt a blogon.
Nagyon köszönöm, hogy olvastál és írtál! Üdv:LAF
Miért is kéne lefogynom? - teszik fel maguknak a kérdést legtöbben.Nem kell. Senki nem kényszerít. Maradj dagadt. Jól érzed így magad? Hazudj egyet bátran: Igen! A frászt! Nem, nem érzed így jól magad. Ha most jársz itt először, akkor légy szíves kezd a legrégebbi cikkről,…..
Ahogy a blog bemutatásában ígértem, mindenfajta mély tudományosság nélkül, egyszerűen, de őszintén fogok írni. Kerüljük a mellébeszélést! Dagadt vagy? Igen!Ne is tagadd! Ne is tagadd Te dagadt! Ha nem lennél pufi, túlsúlyos, dagi, stb., akkor nem olvasnád a blogom. Persze nem…..