Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mennyibe fáj

4 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány aggodalmat rögtön el kell oszlassak, nem lesz Amerikából Európa, nem fogják hagyni pusztán a népszerűségért elszállni az amerikai államadósságot. Ennek a hogyanját pedig laza másfél hónap alatt kell megtalálják, úgyhogy ezzel el is érkeztünk az év (korszak?) a…..
mennyibe fáj 2012.11.12 21:41:44
Az economist erősen bíztatja Obamát, hogy lépje meg a kötelezőt: www.economist.com/news/leaders/21565955-budget-deal-makes-sense-re-elected-president-his-opponents-his-country-and

Persze keresztbetehetnek a republikánusok is, ami eléggé betenne az usa-nak. a lényeg, hogy hamar kell megegyezni - ezután már valószínűleg tiszta lesz, hogy az aranyba kell menekülni, vagy megvenni a tőzsdén a költségvetés rendbetétele miatti megkönnyebbülés miatt beinduló felfutást
Az államadósságról szóló parlamenti vitában Pállfy István KDNP-s képviselő azt állította, hogy az államadósságra évente fizetett kamatteher elegendő lenne arra, hogy minden nyugdíjas 30 000 Ft nyugdíjemelést, és minden pedagógus 100 000 Ft béremelést kapjon. Az állítás…..
mennyibe fáj 2012.11.06 20:53:13
@kincsescsaba: persze az sem ártana. a számolás csak egy gondolatkísérlet, hogy látszódjon, mekkora terhet jelent ez az összeg - asszem kiderül, hogy elég nagyot...
A nyugdíj a magyar politika legszentebb tehene, csökkentésétől minden kormány retteg. Még a 13. havi nyugdíj elvétele is óriási politikai költséggel járt 2009-ben az akkori kormánynak. Az óvatosság érthető, hiszen közel kétmillió ember kap öregségi nyugdíjat ma…..
Orbán Viktor az augusztus végi Tranzit fesztiválon jelentette be, hogy az állam a közeljövőben megvásárolná az E.On-t (a miniszterelnök ennél többet nem árult el, valószínűleg a cég magyarországi gázüzletágára gondolt). A bevásárlás nem lenne olcsó mulatság: a becslések…..
Magyarországon ma kb 3,5 millió ember van, aki valamennyi jövedelemadót befizet. Ez azt jelenti, hogy egymilliárd Ft elköltött közpénz adózónként átlagosan 285,71 Ft kiadást jelent. Ennek a blognak a célja az, hogy az egyébként nehezen felfogható nagyságrendű állami kiadásokat…..