Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panelfegyenc

184 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Edzésnapló Burpee 2014.07.21 01:06:15
  A mai mozgásnak a burpee-t választottam, pulzusra figyelve.   10x15 burpee   A mozgásban ügyeltem a helyes kivitelezésre, a gyorsaság nem volt szempont. Guggolásnál valóban leguggoltam, nem csak kirúgtam magam alól a lábam. A fekvőtámasznál a kar a test mellett, a mellkas…..
  Focus T25 megvolt a meccs előtt. A meccsen nem rágtam le a körmeim izgalmamban, így eszembe jutott, hogy átmozgatásként tolok pár fekvőtámaszt. 5 körben, csökkenő ismétlésszámmal (5-4-3-2-1) a variációk között szünet nélkül. Basic Push Up Wide Grip Push…..
Edzésnapló Arc 2014.07.06 17:12:03
  Sziasztok!   Régen írtam már, nem gondoltam hogy volna mit. Nem azért mert nem zajlik az élet, vagy megálltam volna, pusztán ezen a téren motivációt vesztettem. Érdemes írnom? Olvassa valaki? Érdekel egyáltalán valakit egy blog, ahol nincsenek olyan fényes gyakorlatok, nagy…..
Edzésnapló Vegyes felvágott 2014.03.11 21:21:11
  Az elmúlt héten volt sok mozgás, szigorúan kötöttségek nélkül, változatosan: - insanity - foci Gergővel és a többi kissráccal, szüleikkel - futás többször (rövid gyorsabb, lassú hosszabb)   Az étkezés továbbra is több kisebb adagban zöldség, fehér hús,…..
  Diéta A diétám részben véget ért, 5 kg-tól szabadultam meg 3 hét alatt, úgy hogy jobbára nem is mozogtam, tehát lehet ennél is nagyobb kalóriadeficitet és ezzel egyetemben súlyvesztést elérni. Jelenleg 79 kg vagyok. Nem éheztem, sőt jókat ettem, bár egy diétának…..
  Kb. 1,5 éve, amikor 100kg voltam, erősen vallottam azt az elvet, hogy „Nő és busz után nem futok!” Akkoriban nem zavart, hogy lihegek kb. 40-50 lépcsőfok megmászásától, hogy nem tudok lefutni 500 métert, nem tudok megcsinálni 1 teljes húzódzkodást vagy 10 rendes…..
Edzésnapló Pihenés 2014.02.09 10:53:25
  Az elmúlt időszakban már arra is figyelek, hogy korábban lefeküdjek, jobban kipihenjem magam. Ez is szükséges a fejlődéshez, és kihatással van a munkahelyi teljesítményre, emberi kapcsolatokra. Kipihenten jobb a koncentrációs képesség, több a türelem, ... Ez viszont…..
Edzésnapló Falat kenyér 2014.01.30 23:05:29
  Csütörtök Munka, megbeszélés a vezérigazgatóval, hullafáradtság. Ez jellemzi az elmúlt napokat. Úgy vágytam már a mozgásra, mint egy falat kenyérre. A futás hiányzott leginkább, mert a mínusz fokok beállta óta nem voltam lent. De ma +1 volt, mennem kellett. Az első…..
Edzésnapló Fáradt fegyenc 2014.01.27 22:52:22
  Hétfő Repkednek a mínuszok, így a futás nem jöhet szóba, pedig arra vágyom. Amennyire utáltam régen, annyira megszerettem. Koncentrálok a légzésre, a mozgásra, és közben teljesen ki tudok kapcsolni. Erre most nagy szükségem volna, mert komoly szellemi fáradtságot érzek.…..
Edzésnapló Súly 2014.01.21 23:49:15
  Ma komoly porréteget takarítottam le a súlyzókészletemről, és adtam a tricepsznek, vállnak, bicepsznek, mellnek 5-6 sorozatokat. A mellnél volt fekvőtámasz is (láb a dohányzóasztalon nehezítésnek). Volt még egy kis kettlebell swing-re hajazó gyakorlat a súlyzóval.…..
  Hétfő Kihasználtam a két eső közötti kis időt és futottam egy jót. Sikerült épp annyit futni mint ezelőtt egy héttel, viszont más szakaszon tettem, így nem tudom, hogy reális-e az összehasonlítás. Mindenesetre bízom benne, hogy a 4 perc, amivel jobbat futottam nem csak…..
Edzésnapló deszarulmegy 2014.01.19 02:18:21
  Szombat Koránkelés, kérszkávét, igen, menjleakocsihoz, minek, coláért, jó, adjmégegyszatyrot, minek, felhozommind, nemkell, jó, felhoztammind, elfogyottaparfüm, nemérünkráelmenni, útbaesik, jó, megveszparfüm, énisvegyek, vegyél, vettünk, felveszzsoltibá, irányfocikupa,…..
  Csütörtök Tegnap az elmém csiszoltam a Testkultúra Műhely első videoblogján, ma pedig ismét egy kis futás.   3 kilóméter körül szerettem volna futni, így a tempót ehhez igazítottam, remélve, hogy bírom a végéig. A 6:20 körüli kilóméterek egyenlőre erősek…..
Edzésnapló 5+ 2014.01.15 07:20:59
  Kedd Ma Gergőkém fociedzése alatt több szülő is futásnak eredt, így 4-en kezdtük meg a körözést egy nagyjából 1,4 km-es szakaszon az iskola mellett. Házak közötti kisebb nagyobb utcákon, melyeken minden átmenet nélkül váltotta egymást a szép sima aszfalt és az…..
Edzésnapló fegyenc next level 2014.01.13 10:37:16
  Hétfő Saját testsúlyos edzés, most már kicsit komolyabban. Kb. a második szintű gyakorlatokra mondtam azt, hogy ez már menne végig, ezért leginkább ezeket toltam ma.   1.2. Fekvőtámasz előredőlve     3 x 40     Teljesítve 2.2.…..
Edzésnapló Flow 2014.01.11 00:53:50
  Péntek Az elmúlt napokban igyekeztem komolyabb alapokra helyezni a futásaim. Sokat olvastam, főleg a légzésről és a testtartásról, ugyanis többek között ezeken múlik, hogy elegendő levegőt tudok-e biztosítani a szervezetemnek a mozgáshoz, mennyire savasodnak be az izmaim,…..
Edzésnapló Alapozás tovább 2014.01.11 00:14:37
  Csütörtök Ma este ismét egy kis fegyenc alapozás zajlott, fekvőtámasz, guggolás, lábemelés, húzódzkodás, sőt még egy kevés híd gyakorláshoz is megjött a kedvem, amivel magamat is megleptem. Nem vittem túlzásba, mindenből csak 1-2 széria kevés…..
Edzésnapló Vissza az alapokhoz 2014.01.09 09:52:01
  Szerda Visszatértem az első szintű gyakorlatokhoz, hogy hozzászoktassan az izületeim a mozgáshoz. Végigmentem a 6 alapgyakorlat 1. szintjén. Jó volt.   Érdkes, hogy a baráti társaságomból most sokan kezdtek aktív edzésbe, hogy egy egészségesebb élet felé…..
Edzésnapló 85 2014.01.06 10:46:20
  Eddig tartott. Nem éreztem elegendő késztetést a mindennapos edzésre, fáradt voltam, kedvetlen, csalódott,  ... Most az új esztendő, valamiféle fogadalom sarkallt a mozgásra, csak megjött az a mértékű hiányérzet, amit már mozgással kell csillapítani. Eddig is volt…..
Edzésnapló Folyt.köv. 2013.11.12 18:59:34
  Vasárnap Már egy hete meggyógyultam, de engedélyeztem magamnak egy hét plusz pihenőt. A kaját is lazán kezeltem. Szép volt, jó volt, elég volt a pihi.  Ma 1 óra fallabda, holnaptól lassú visszarázódás a saját testsúlyos edzésre.   Az insanity 1,5 hónapja…..
      ..
Edzésnapló Villámgyors 2013.10.11 00:11:09
  Csütörtök Szellemi fáradság után villámgyorsnak tűnt az elmúlt 48 perc.   Insanity Day 46 - Max Recovery    ..
Panelfegyenc 2013.10.17 00:34:13
@Iván Róbert:
Szia.
Előtte és közben egyaránt ropogtam, ropogok én is. Fiatalon kezdtem a küzdősportokat, valószínűleg ennek köszönhetem.
Ahhoz, hogy ebben javulást érjen el az ember, sok munka kell, tökéletesen elvégzett gyakorlatok és türelem.

Persze javulás volt, hisz a mozgás jót tesz, és fogytam is elég sokat, ami erre is jó hatással volt. További javulást remélve kezdtem egy izületvédő cucc szedését, mert jókat olvastam róla, 1-2 hónap múlva be is tudok számolni a hatásáról.

Javaslom, hogy minden edzés előtt mozgasd át magad, melegíts be rendesen, és csak utána jöhet a megterhelő gyakorlat. Lassú, türelmes átmozgatás, semmi hirtelen mozdulat, semmi túlzott nyújtás. Ha már nem az első 1-2 gyakorlatnál jársz, akkor része lehet a bemelegítésnek az 1-2-3 szinttel könnyebb gyakorlatok elvégzése 1-2 körben.
Az is alap, hogy inkább csinálj 5 tökéletes ismétlést, mint 10-et rossz technikával. Ehhez érdemes sokat olvasni, ill. olyan videókat megnézni, melyekben elmondják mire kell figyelni.
Ahhoz pedig, hogy ne akarj hamar túlugrani szinteket, és valódi javulást tapasztalj fizikailag, türelem kell. Sok türelem. Én az egészségem miatt kezdtem bele az egészségesebb táplálkozásba, és tértem vissza az aktív sporthoz. Nem hajszolom a látványos gyakorlatokat (muscle-up, ...), csak örülök, ha valamire már képes vagyok, ha valamiből 2-vel több megy, ha kisebb lett a ruhaméretem, ha valaki megjegyzi, hogy jól nézek ki, vagy úgy lépcsőzöm fel a 6.-ra amikor rossz a lift, hogy nem lihegek utána.

Remélem tudtam segíteni, és keress máskor is nyugodtan!

Üdv,
Panelfegyenc
Panelfegyenc 2013.10.23 23:52:49
@Iván Róbert:
Szia,

35 évesen nekikezdeni minden előzmény nélkül, ennyi fizikai munka mellett, elismerésem.

A súly valóban nem lehet probléma, én hasonló súlyban vagyok, csak -20cm a különbség. :)

Nálam tapasztalat, hogy a zárt lábas guggolás csak akkor megy, ha előző (könnyebb) gyakorlatokkal bemelegítek. A vállam, csuklóm is jobban bírja a terhelést, ha jó volt a bemelegítés. Anélkül könnyen jön a húzódás, fájdalom.

A ropogás ne zavarjon, folytasd, sok idő kell a javuláshoz. Ha fáj is, akkor érdemes lehet egy lépést visszamenni, vagy legalábbis nem sietni előre. Én is sokszor érzem, hogy az erő megvan, de a testem, izmaim, izületeim még nem készültek fel a nagyobb megterhelésre.

Légy türelmes, és tudd mi a célod. Gondolom az egészség, és nem az, hogy a következő Street Workout versenyt megnyerd. Ha már ilyen orvosi véleményed van, akkor érdemes lehet izület és porcerősítő készítményeknek utána olvasni, meg a helyes táplálkozásnak. Megfelelő mozgás + táplálkozás + izület és porcerősítő + türelem. Ez jó kombináció lehet.

Az edzéstervről:
Ha sok a szerdai edzés a válladnak, akkor érdemes lehet különválasztani a húzódzkodást a függeszkedéstől. Vagy ami talán még hasznosabb, a húzódzkodásban áttérni a GTG-re. Erről Pavel Tsatsouline - A meztelen harcos című könyvében olvashatsz. (röviden: kis ismétlésszám, kipihent izmok, így hozzászoktatni a mozdulatsorhoz az idegrendszert, izmokat, izületeket.)

Hali.
Edzésnapló Nem ment 2013.10.23 23:02:03
  Nem ment, nem tudtam elkezdeni az edzést. A 2 napos céges tréning után beteg lettem, még most sem vagyok teljesen rendben. Neocitran, c vitamin, tea, forró leves, sok alvás. :(   ..
Edzésnapló Szünet 2013.10.17 00:43:12
  Az elmúlt és következő pár napban több utazás és elfoglaltság okán nincs lehetőségem insanity edzésre, másra se nagyon, így 1 hetes szünetet iktattam be. Ez amúgy jót tesz a 1,5 hónapja gyötört testrészeimnek, viszont már nagyon várom a hétvégét, hogy…..
Edzésnapló Térdkímélés 2013.10.10 00:04:41
  Szerda A 180 fokos forduló ugrások helyett egy helyben ugrás, a power jump helyett guggolás. Elfáradtam így is.   Insanity Day 45 - Max Interval Plyo    ..