Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gadori

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért kell felülbírálni egy szülésindítás? Miért hagynak egy kismamát 3 napig étel nélkül? ÉS miért kell egy orvosnak a kismama súlyával foglalkozni? Kedves Praxis Blog! Történetem a legszebb dolog a világon, némi flegmával...  2012. 02.14én megtudtuk a párommal,…..
Gadori 2013.07.28 20:10:35
@Dr.laikus PhD: Nem mondod, tényleg! Pontosan erre írtam a példát. Hogy osztályos felvételkor találkozott a beteg először azzal az információval, hogy eltávolítják az egyik veséjét, pedig ekkor már túl volt a diagnózis felállításán, a terápiás terven, a műtét előtti előkészítésen és felkészítésen, valamint az anaesthesiológiai vizsgálaton, és sehol,senki nem magyarázta el neki érthetően, hogy a műtét gyakorlatilag az egyik veséjének az eltávolítását jelenti. Erről beszéltem, sajnálom, ha nem sikerült megérteni. :-(
Mitől kifacsart történet? Az egészségügy mindennapjairól szól, ugyanúgy, mint itt bármelyik poszt. Ja, hogy te nem érted? Sajnálom ... :-(
A paraszolvenciából nem lesz semmi, a pénztárcámat sikerült otthon hagynom. Kedves Praxis!    Az e-mail tárgyában megjelenő félmondat sugallatával ellentétben egy kifejezetten pozitív tapasztalatról szeretnék nektek írni.  Csütörtök délelőtt csörgött a…..
Schiffer András enne már nagyon, éppen csak szája nincs hozzá amit kitáthatna, hogy lecsússzon a falat. A schifferizmus nem kapott többséget tegnap a frakcióban, előtte nem kapott a szavazótábortól, innentől meg adott a kérdés: akkor vajon kinek a többsége fogadta el azt az…..
Gadori 2012.11.24 07:30:37
@Fabius: Azért én nem vennék mérget arra, hogy azok az SMS-ek valóban léteznek. De ha mégis, akkor egyetértek a megállapításaiddal.
A Róna-féle 168-óra-beli interjú ... nehezen minősíthető, vagyis igen, de leginkább csak szalonképtelen kifejezésekkel.
Varánusz Csaó, LMP! 2012.11.18 05:06:13
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle.  Az LMP tegnapi kongresszusi napján kiderült, pofont adni a szarnak továbbra is nagyon megy, a lényeglátással meg az eddiginél is nagyobb bajok vannak.  - Nem sikerült felérni ésszel, hogy a meghozott döntéssel az utolsó…..
Kusza Szemre azt hiszem ráférne most egy teljeskörű kivizsgálás a Dr. Csernustól az antidopping csoportig terjedő skálán. Bizony, pisateszt, vérvétel, minden ami játszhat, mert ekkora kreténség természetes úton segédanyagok vagy tudatmódosító szerek nélkül nem jöhet egy…..
Megint kicsit rendszertelenek a hogyvoltok, ennek oka a készülő szakdolgozatom, ami mellett nem sok mindenre van időm. Vészesen közeleg a határidő, szóval megértéseteket kérem. A másik meg, hogy a BK olyan, hogy bárhol és bármikor be lehet kapcsolódni. Szóval annyiból volt…..
Papcsák Ferenc nem bírta tovább a felé özönlő hála és szeretet megnyilvánulásait, és szakított a kék közösségi oldallal. De nem ő volt tegnap az egyetlen akinek elege lett. Fazekas Sándor vidékrontási miniszternek is lefogazott agyában a hajtáslánc, mert mi az, hogy ők itt…..
Varánusz Papcsák a cenz ura 2012.11.11 04:13:25
Papcsák Ferenc takarít. Mégse járja, hogy a nertelen bugrisok a szájukra-billentyűzetükre veszik, pellengérre és a halálfasza irányába állítják arccal. Nem oda Buda, eccer volt Budán kutyavásár, Zuglóban meg eccer se, úgyhogy szegénykét minősíteni nem szabad. Mert nagy…..
Gadori 2012.11.11 16:16:46
@Fabius: Hogyan játszol demokráciát akkor, ha az aktuális hatalom abban nem partner?
Gadori 2012.11.11 16:37:49
@Fabius: Igen, igen, ebben igazad van, regisztrálni kell és szavazni, ez nem is kérdés, de mi lesz akkor, ha mindez nem lesz elég? Hiszen a jelenleg regnáló hatalom mindent megtesz azért, hogy leválthatatlan legyen, a demokráciát hírből sem ismerik, és akkor te, vagy én, egyszeri(ű) állampolgárok, nem játszhatunk demokráciát, hiszen nincsenek meg az ehhez szükséges, mindenki által elfogadott és tiszteletben tartott keretek és játékszabályok.
Gadori 2012.11.11 16:57:04
@Mariann19: Szívesen lennék pozitívabb, és amit megtehetek, meg is teszek majd azért, hogy sikerüljön a kormányváltás, de ...
Mindig érdekes élmény, ha az ember saját bőrén tapasztalhatja meg a politika történéseit. Van, hogy ez vicces formában történik, van, hogy érdekes módon - és van, hogy propaganda képében szivárog be a mindennapjaidba, és az arcodba tolnak valamit, ami már messziről bűzlik. A…..
Gadori 2012.11.11 15:01:17
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
Gadori 2012.11.11 11:26:02
@Imadom a trapistát: Túl azon, hogy a stílussal sem értek egyet, az IMF-megállapodásnak mindenhez van köze. Egyrészt azért, mert ha továbbra is a piacról finanszírozza magát Magyarország, annak már egészen rövid távon is tragikus következményei lehetnek, többek között az, hogy továbbra sem pörög fel a gazdaság, tényleges gazdasági teljesítmény nélkül pedig nemhogy 40 év után nem mehetnek majd nyugdíjba a nők, de senki sem mehet majd nyugdíjba egyáltalán, mert nem fog az állam nyugdíjat fizetni. De adójóváírás sem lesz, semmi sem lesz, ha jön az államcsőd. Másrészt az IMF-megállapodással valamilyen kontroll is érkezne Orbánék fölé, nem lehtene megcsinálni fékezhetetlenül mindent, amit most tesznek, ezért nem akarják ők ezt egyáltalán. Az IMF-megállapodás gyakorlatilag létkérdés. És ezért nem fog összejönni, mert az országnak az lenne, Orbánéknak meg az létkérdés, hogy ne legyen.
Gadori 2012.11.11 14:56:10
@rámenős: Tényleg nincs értelme annak, hogy tovább vitatkozzunk azon, szabad-e általánosítva ilyen kijelentéseket tenni. A kitérődre egy konkrét példával hadd válaszoljak, mondjuk az enyémmel, mert azt eléggé közelről ismerem: huszonegynéhány évnyi munkaviszonnyal rendelkezem, a negyvenes éveim elején járva, és júliusban elveszítettem a munkámat, mert a jelenlegi kormányzat bezáratta azt a kórházi osztályt, ahol az elmúlt hat évben dolgoztam. Három és fél hónap munkanélküliség után, óriási segítséggel (értsd: protekcióval, igen) találtam magamnak állást, nem álmaim állása, pláne nem álmaim fizetése, de rendkívül boldog vagyok, hogy a jövő héten újra munkába állhatok. Az elmúlt három és fél hónap alatt, a te szavaiddal élve "munka nélkül dorbézoltam", álláskeresési járadékból, miközben nap mint nap majd megőrjített a tudat, hogy nem tudom, miből fogom a továbbiakban eltartani a gyerekeimet.
Szóval: ha csak egyetlen egy ellenpélda is van, már nem lehet általánosítani. És nem egy ellenpélda van arra, amit írtál, hanem nagyon is sok. Ma a munka nélkül lévő emberek túlnyomó többsége - ismétlem - nem azért nem dolgozik, mert nem akar!
Gadori 2012.11.11 14:59:34
@rámenős: És még valami: pontosan tudom, milyen óriási szerencsém van, hogy "csak" három és fél hónapig voltam munkanélküli, mert ma Magyarországon az átlagos munkanélküliségi idő másfél év!!!
Veszni látja a kormány a fővárost 2014-ben. Megmérették egy kormányközeli közkutatóval az esélyeket és kiderült, a Nagyfalu népe máris megvonta a 2010-ben szűken adott bizalmat. A szocik átvették a vezetést, az ismertebb fideszes arcoknak meg nem nagyon akarózik megméretni…..
Kicsikét szűk a világ nekem, Keresem benne még a helyem,,Nem látom tisztán a holnapot,Lehet, hogy én ma még ebbe belehalok! Félig telt papírok az asztalon, ha rájuk nézek jön az iszony,Szólj rám, ha egyszer az életben,Jó számot írnék rá véletlen! Nem tudom mi lesz majd,…..
Versenyben van a "Minden idők legcinikusabb politikusi nyilatkozata" címért Orbán Viktor keddi kijelentése az Európai Bíróság Magyarországot elmarasztaló döntéséről, miszerint "Régen láttam olyat, hogy a döglött kutyát fejbe vágják." A miniszterelnök ezt úgy érti, hogy a…..
Kedves Lagarde asszony, szeretve tisztelt tárgyalópartnerem! Hát kisztihand. Hogy vagyunk drága asszonyom? Mert én rosszul, ezért írom e sorokat. De remélem Önnek kedves egészsége jól szolgál, a vírusok, bacilusok messze elkerülik. Rossz rágondolni, hogy ebben a szottyos időben…..
Varánusz Orbán Waterlooja 2012.10.27 04:14:30
November hetedike sokáig piros betűs nap volt Magyarországon. No, könnyen lehet, hogy idén visszakerül a jeles napok közé, és jövőre már a választási kampányban kötelezően Nemzeti Gyásznapként kell ünnepelni akár regisztrációért sorban állás közben is, hogy a…..
Lehet számháborúzni, hogy tegnap az ilyen-olyan megemlékezésen, demonstráción vagy tömeggyűlésen mennyien voltak. A Belügyminisztérium a Kossuth téren 400.000 embert számolt össze, a Milla megmozduláson mindösszesen 20.000-et. A parttalan vitába nem érdemes beszállnunk, inkább…..
Gadori 2012.10.24 20:45:50
@Balibgeczyk: Nem lehet, mert nem érdemled meg a karaktereket és az erőfeszítést. Te nem vagy ember.
Ma sem lennék Habonyárpi. Vagy ötös számú Bayer Zsolt nem lennék inkább? Nehéz eldönteni ezt ekkora öngól, egy mondattal hazavágható kormánykommunikáció és ideológia után. Talán egyenesen a Nagy Bencsik Andráshoz kéne fordulnotok valami tanácsért, mert egyrészt a…..
Gadori 2012.10.24 12:34:23
@a szív fészkei: Én is "derekas" vagyok, nekem is a derekam nem bírta:-) Bajnait már itthon hallgattam a tv-ben, mert nem bírtam ennyit állni.
"Drága Nertársak, Drága Nertásnők, Drága Minden! " ...illetve még nem, pontosabban csak ti hiszitek, hogy már drága,  mert még nem tudjátok amit mindjárt megtudtok, hogy ilyen barokkos körmondatba zavarodva bökjem ki az izét. Ni. Ezt a hogyishíjákot, amire a szavakat sem…..
Gadori 2012.10.16 11:37:15
@Még jó, hogy FIDESZ!:
Vízió: látomás, jelenés, káprázat; rémkép, rémlátomás
Orbánnal a rémkép, rémlátomás jött el.
Gadori 2012.10.16 17:51:38
@jaegtoer:
Egyetértek azzal, hogy a határon túliak ne szavazhassanak Magyarországon. Az itteni szavazati jog csak azt illesse meg, aki itt él, és viseli a döntése - vagy mások döntése - következményeit.
De: adófizetéshez nem kötném a szavazati jogot. Hogy miért? Hadd hozzam fel a saját példámat. 41 éves vagyok, 17 éves korom óta dolgoztam, és fizettem adót. Két hónapja bezárták azt a kórházi osztályt, ahol dolgoztam, és azóta nincs munkám, de előtte is olyan alacsony volt a fizetésem, hogy nem volt adófizetési kötelezettségem. Nem én állapítottam meg így a rendszert, de tény, ha még adót is vontak volna a fizetésemből, tényleg éhen haltunk volna a gyerekeimmel.
Alacsony fizetésért dolgozni, vagy éppen munkanélkülinek lenni ma bárki számára potenciális élethelyzet, nem feltétlenül lumpen, munkakerülő az, akivel ez előfordul.
Nekem például miért nem adnál szavazati jogot?
Gadori 2012.10.16 18:40:13
@épészmérnök: Ne haragudj, de nem értem, miért írtad nekem azt, amit írtál, hiszen én is a teljes szavazati jog mellett vagyok - Magyarországon belül.
A határon túli magyarok nem itt élnek, életüket közvetlenül az befolyásolja, hogy mi történik Magyarországon, hanem az, hogy mi történik abban az országban, ahol élnek, ezért szavazati jog is ott járjon nekik.
Múlt héten megtudtuk, melyik mentort melyik csoporttal verte meg a szerkesztőség, ezen a héten pedig kiderült, kik azok, akiket visznek tovább az élőadásokba az egyenes kieséses szakaszba. A műsor hagyományai szerint most 4 helyszínen lehet a Táblagépeket és a Spar italokat…..
Gadori 2012.10.11 11:43:28
Az RTL Klub Nánási Pál fotóművésszel készíttette el az X-Faktor 12 döntősének új imidzsfotóit vagy hogy is szokták azokat a képeket nevezni, amiket ilyenkor kapnak az indulók, és milyen jól tette. Kis túlzással rá sem nagyon lehet ismerni a jelentkezőkre, Antal Tímea kacérnak…..
Zsigeri válaszunk az, hogy lehet a frászt, ha egyszer egy olyan nagy fémtárgy, mint egy utasszállító leesik rohadt magasról, azután csak a sírás marad, mármint a rokonok részéről. A Discovery Kíváncsiság (Curiosity) című műsorának másfél órás különkiadása azt mutatja…..
Gadori 2012.10.10 18:12:33
Kedves Kata és Attika!Azért írok nektek, mert hallottam, mit mondott Apukátok a tévében. Azt mondta, hogy kértétek, legyen veletek, csináljon közös családi programot arra a keddi napra, ami majdnem két hét múlva lesz és amikor nem kell se dolgozni, se suliba menni. Ő ezt meg is…..
Gadori 2012.10.10 14:01:01
@irógép: Ez a jobboldaliakról ugyanúgy elmondható, ha nem jobban.
Gadori 2012.10.10 14:14:58
@irógép:
Csak néhány tételt említek meg, amelyekkel gondom van - ideológiától teljesen függetlenül:
- az alkotmány átírása, és eközben alapvető emberi jogok kivétele az alkotmányból
- az abszolút töketlenség, Matolcsy unortodox gazdaságpolitikája, mely rendkívül sokba kerül mindannyiunknak
- a 47-féle új adó az "adócsökkentések kormányától"
- a jogorvoslati lehetőségek beszűkülése - ld. pl. az Alkotmánybíróság jogkörének lenullázása
- a Munka Törvénykönyvének átírása, a munkavállalók még kiszolgáltatottabbá tétele
- etc., hosszan sorolhatnám még, de most nem érek rá, mennem kell.