Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerivuc

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként (utasként) hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben? Inspirációként: http://www.bkv.hu/upload/M_166/rek4/1099.pdf; …..
Gerivuc 2012.10.09 23:17:37
Nem kívánom most hosszabban kifejteni, hogy a bkv feladata, azt már elég részletesen meg tették az előttem szólók.

Talán egyedül vagyok azzal a véleménnyel, hogy a bkv igenis jó. Sokat fejlődött az elmúlt pár évben, ami figyelemre méltó. Bár a szűkös anyagi keretek miatt ez a folyamat meglehetősen lassú, de a járműpark is lecserélésre kerül. Például először a volvo buszok, hannoveri villamosok (3,62) majd a combino, trolibuszok, végül az új metro szerelvények. Bár itt fontos megjegyeznem, hogy a "magyar virtus" sajnos meglehetősen rontja a szemlééetet (ez alatt azt értem, hogy semmi sem működik flottul, ahogy azt elvárhatnánk. Jó példa erre az Alstom kocsik körüli botrány vagy a combino iránti mizéria.)

Egy nagyon fontos előnye még a bkv-nak az éjszakai tömegközlekedés. szinte egyedülálló, hogy éjszakai menetrendszeri közlekedés van, mégpedig a legtöbb esetben félóránként.

A jegy illetve bérletárak elviselhetőek. Azonban a behajthatóságon van még hova fejlődnie a cégnek. Az első ajtós felszállás jó ötlet de az esetek nagy szükségében nem megoldható a forgalmas járatokon, az rontana ugyanis a menetidőn.

A bliccelés azonban sajnos kivédhetetlen amíg az emberek mentalitása nem változik. Sajnos nem gondolnak bele, hogy a bliccelés hatalmas károkat okoz ami az árak emelkedéséhez vezet. Így egy ördögi kör alakul ki amiből radikális változtatások nélkül nincs kiút. Nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a tájékoztatásra valamint a behajtásra. Itt sajnos sokszor előfordul, hogy azokat büntetik meg kisebb figyelmetlenségek miatt akik amúgy becsületesen megvették a bérletet/jegyet.

Összességében úgy gondolom, hogy a bkv-nek elsősorban a hatékonyságán kéne javítani, mind a behajtásokkor mind az innováció terén. Le kéne tudni küzdenie azokat a korlátokat amik a közbeszerzések során keletkeznek.