Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leo66

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepő módon nem verték meg az elmeháborodott közterületfenntartókat a járókelők, de legalább végigvideózták, ahogy letépik egy nőről a kabátját, amiért az kiszabadított egy bliccelőt, akit nem sokkal korábban szintén megrángattak. Mit képzelnek magukról ezek a parasztok?…..
Sok hírhedt sorozatgyilkost ismer a kriminálpszichológia, de mind közül az egyik legismertebb a bostoni fojtogató. 1962 és 1964 között tartotta rettegésben Boston polgárait. 13 nőt ölt meg, mindet a saját lakásában. Áldozatai maguk engedték be a lakásba, mivel ügynöknek, illetve…..
Leo66 2013.04.20 12:48:46
Praxis Tudja mit? Nyalja ki! 2013.01.23 06:00:00
Nem nyalom ki V doktor ,inkább tiszta vizet próbálok önteni a pohárba!Remélem fogja még ezt olvasni! Tisztelt Praxis blog!    Dr V házi gyermek szakorvos (csecsemő-gyermekgyógyász) Tapolca, gyermekorvosi rendelő. Talán a 6 alkalomból 1x volt elérhető a rendelőben…..
76-évesen senki sem repül önként és dalolva a műtőasztalra. Talán van más megoldás is. Kedvenc kolleganőmnek van igaza, aki közölte velem az alább leírt eset után, hogy aki itt maradt az mind hülye, és sehová sem kell külföldön. 76 éves jó állapotban lévő anyósom 1 éve…..
Leo66 2012.11.30 21:07:57
@Bullshit generátor:
Te azt írtad csak akkor lehet megműteni Téged ha Te beleegyezel. Ha akut életveszélyben vagy és kórházba kerülsz az orvosok megműtenek ha NEM egyezel bele akkor is. Erre mondtam két példát, de akár mondhatok 12-t, úgy sem fogadod el, mert úgy érzed, Veled nem történhet ilyen. A preventio fontos, de nem tud minden betegséget megelőzni és végül minden ki meghal.
Leo66 2012.12.01 08:35:41
@Bullshit generátor:
"Én csak egyet szeretnék leszögezni. Tetszik vagy sem, TE ÉS EGY KOLLÉGÁD SEM! fogja eldönteni, hogy adott esetben engem meghentel vagy sem. Ezt majd én eldöntöm. Ha neked fontos, írásba is adom a döntésemet, ha akarom, indokolva, ha akarom nem. De Te soha nem döntheted el, hogy én vállalom-e egy műtét kockázatát illetve vállalom-e valamiért egy elmaradt műtét ódiumát. Ezt majd én eldöntöm, akármit tanítottak neked az orvosin."
Ezt írtad Te! Ez csak egy választható, előre tervezett műtétnél igaz, és így is történik a kórházak nagy részében. Én viszont az akut / azonnali, nem tervezhető műtétekről beszélek .
Az IT melyik szakát műveled és milyen diplomád van ? Pár IT barátom, igaz mind 40 év feletti, egyetemi diplomás, fél milla bruttó felett keres, s a csúcs 600.000 nettó volt 3 éve, ezek az alkalmazottak. A vállalkozó IT-s ismerősöm fizetését nem ismerem, de Budán épített házat belőle és 8 millás autót hajt, 3 gyermeket nevel, neje nem dolgozik.
Leo66 2012.11.30 21:02:42
@Bullshit generátor:
" havi bruttó 300 ezer forintról startolnak az IT kezdő fizetések. 2-4 év szakmai tapasztalattal már havi bruttó 500-600 ezer forintra kúszik fel az összeg. Ugyanezen a területen, 5-7 éves szakmai múlttal a tarsolyban és mindezt némi vezetői tapasztalattal kiegészítve pedig akár havi bruttó 1 millió forint körüli fizetés is elérhető." Ez a magyar 212 000 Ft-os átlagbér 3-5x.
Németországi 2011-es adatot találtam 5000-6000 Euro, mely a tapasztalt szakorvosi fizetéssel kb egyenlő.
Kérdem én, akkor minek fizetem be a havi több 10-20 ezer forintot a TB-be, ha elhajtanak magánrendelésre? Hogy azok akik nem dolgoznak és ráérnek egész délelőtt a rendeléseken ücsörögni, előnyt élvezzenek? Tisztelt Praxis Blog!   Az elmúlt pár hónapban többször is az a…..
Leo66 2012.11.29 20:12:06
@protézisesh:
Az állami CT-k többségében napi 24 órában működnek Magyarországon. Egy vizsgálatért testtájtól függően 6-60 ezer Ft-t fizet az OEP. Magán cégnél ez a duplája és csak nappal elérhetők. Az éjszakai munkadíj ezt még megduplázná, a magán CT-k kapacitása nincsenek kihasználva !
Miért? Mert az állami egészségügyi dolgozók bére rendkívül alacsony, nem nyugathoz viszonyítva hanem az országon belül is. Az EU-ban a szakorvosok bére az átlagfizetés 2,7x-se, Magyarországon az átlag fizetést sem érik el. A CT gép és a többi egészségügyi eszköz ára a világpiaci árral megegyező plusz ÁFA / 27 % /.
A gyógyszerek ára a világon lassan Magyarországon a legolcsóbbak, pl Mexicoban 2x, Ausztriában 20-30 %-val több...
Ahhoz hogy több pénz jusson az egészségügyre vagy a befizetőknek pl Neked is még több járulékot kell befizetni, vagy más területről kell átcsoportosítani. De amíg a jelenlegi kormány csak pénzt von el az egészségügyből egyre rosszabb lesz az ellátás, plusz egyre kevesebb szakorvos marad hazánkban.
Amint leírták többen is egy súlyos betegség kezelési költsége Magyarországon is 5-20 millió Ft, ez pl Svájcban 50-500 ezer svájci frank / csak egy gerinc műtét 20 ezer frank/. A magán klinikát ott is csak a gazdagok tudják megfizetni, de ez sem jelent garanciát a gyógyulásra, pl osztálytársnőm ki Zürichben Klinikán dolgozott 2 év alatt meghalt mellrákban.
Egy gyerekkel nem lehet így bánni, főleg nem egy sérült, vérző fejű gyerekkel. És egy anyával sem. Tisztelt Praxis!   A 4 éves kisfiam a múlt héten itthon játszott, amikor nagyon szerencsétlenül beverte a fejét a dohányzóasztal sarkába. Én éppen a konyhában voltam, de…..