Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erigeron

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Átkozz el minden határt, nyilváníts minden sajátos azonosságot elnyomásnak, bélyegezz kirekesztésnek minden szilárd különbséget - és tisztán látó cselekvés helyett céltalan sodródást, erkölcsi kötelességvállalás és számonkérhetőség helyett, kapkodó tüsténkedést…..
Alimento Az édesburgonya 2014.05.09 21:30:34
Az elmúlt napokban összefutottam egy édesburgonyáról szóló cikkel a Paleország nevű oldalon. Azzal semmi gondom sincs, hogy valaki megpróbálja felhívni egy-egy élelmiszerre a figyelmet. A problémát én ott látom, ha a nevezett élelmiszer pozitív tulajdonságainak hangsúlyozása együtt jár egy másik…..
Azt mondják, több milliárd év alatt fejlődött ki az élet a földön, ám úgy tűnik, az evolúcióra pont akkor nem számíthatunk, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Az evolúcióhívők Mekkáját (a Galápagos-szigeteket) falánk patkányok százmilliói lepték el, s a…..
Kedves Olvasóim, nemrégiben rátaláltam egy nagyon szuper blogra, amelyet egy keresztyén édesanya, Eszti ír. Jobbnál jobb és fontosabb és fontosabb (elsősorban a családdal és a gyermekneveléssel, -oktatással kapcsolatos) témákat vet fel, és elemez rendkívüli igei alapossággal és…..
erigeron 2013.12.03 13:26:27
Kedves Blogger!

Amit Eszti a cukormázba burkolt evangéliummal kapcsolatban ír, rendben van. Egyetértek.

A gyermekeistentiszteletekről: életszerűtlen az író javaslata. Ezeknek a foglalkozásoknak a mi gyülekezetünkben kettős célja van: 1. az Igét eljuttatni a gyerekekhez (Igen, a szülői példa a legfontosabb, ezzel nem vitatkozok.)
2. Segíteni a kisgyermekes családokat abban, hogy meghallgathassák a prédikációt. Ha ez nem lenne, a kisgyermekesek otthon maradnának. Évekig. Vagy felváltva járna a két szülő, amivel valóban kettészakad a család. Ugye, senki nem gondolja komolyan, hogy működőképes lenne az, ha minden család vinné az ÖSSZES gyerekét? Képzeljünk el olyan istentiszteletet, ahol kb. 30 gyermek van (vagy akár 50!), ebből 10 csecsemő (akik lehet, hogy végig alszanak, de az is lehet, hogy végig sírnak), 10 kisgyermek (akik HANGOSAN beszélnek, nevetgélnek, szaladgálnak), és 10 iskolás, akik az előbbiek közül egyiket sem teszik, csak egyszerűen unatkoznak...Vagy a jó keresztény anya gyerekei nem így viselkednek? Engem egyáltalán nem zavar mások gyermeke, de tudom, hogy vannak akiket igen, és ha erre van megoldás, miért ne alkalmazzuk?
Van úgy, hogy az embernek megoldatlan problémái vannak (igen, a keresztény embernek is...), és ahelyett, hogy ezzel foglalkozna, inkább bibliai idézeteket keres az önigazolásához. Erőszakot téve ezzel a Biblián. Erős a gyanúm, hogy ez történik az eredeti bejegyzés szerzőjével is, aki - elolvastam több írását is - BETEGESEN ragaszkodik az anyaszerephez, és nem tudja másokra bízni a gyermekeit. Ezek után érthető, hogy baja van a gyermekprogramokkal, hiszen nem őt igazolják. Mindannyiunknak vannak hibái, nem ítélem el érte. Csak a Bibliára ne fogja már...
Bár nem teljesen tartozik a blog profiljába az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitek boncolgatása, van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Újabban egyre többet hallani, hogy a tehéntej ártalmas: allergiát okoz, autizmushoz, cukorbetegséghez vezet fogyasztása - és még…..
erigeron 2012.10.09 14:44:11
Gabospot!

"A természetes körülmények közt élő emlősök két alapvető dologban feltétlenül következetesek...:
...
2. Elválasztás után nem fogyasztanak tejet."

Egyszerű oka van ennek. Az utódok fejlődése során a táplálékigény folyamatosan növekszik, ezért kezdenek el az anyatej mellett más eredetű táplálékot is fogyasztani. Ezzel párhuzamosan kevesebbet szopnak, amelynek következtében - a kiváltó inger intenzitásának csökkenése miatt - az anya/nőstény tejtermelése fokozatosan csökken, majd leáll. Ezt mindenki tapasztalta, aki már szoptatott. Elválasztás után tehát már nincs mit szopni, legfeljebb egy másik anyukától lehetne elvenni, az állatvilágban az pedig elég macerás lenne. (legfeljebb bekapják az egész anyukát, mert az egyszerű.) Ebből nem következik egyenesen, hogy az utódok számára a tej méreg.

Mindazonáltal példaértékű a tudatos életmódváltás, amelyet megvalósított, őszintén gratulálok hozzá. Higgye el, a legtöbb háziorvos örülne, ha ennyire eltökélt, önmaga egészségéért tenni akaró betege lenne, akkor talán nem kellene ennyit túlórázniuk. Az én háziorvosom szegény folyton arról panaszkodik, hogy a betegei nagy részéről minden életmódtanács lepereg, nem ismeri el sem az alkoholizmusát, sem a nikotinfüggését, de még a túlsúlyát sem ("Ééén? Nem, nem eszem sokat, csak ilyen alkat vagyok".

Az általánosítást (tehát, hogy mindenki a tejtől, a gluténtól, meg a hústól beteg,) és az indulatait viszont végképp nem értem. Már az is baj, ha az embertársaim nem szenvednek attól, amitől én?