Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xat

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Elég érdekesen reagáltak a pártok a népszavazási eredményre. Elsősorban a kormánypártok, akik sértettségükben hajmeresztő hazárdjátékba kezdtek: minden kormánypárti politikus fő mondanivalója az volt, hogy nem pótolják a kieső bevételeket. Lehet ilyet játszani, talán…..
Xat 2008.03.10 15:38:45
Igen elméleti, de lenne egy javaslatom: Az MSZP és az SZDSZ megállapodik, hogy a kormány lemond, de csak bizonyos feltételek esetén: Az új választásra eleve nagykoalíciós szándékkal indul a két nagy párt, a két (KDNP-vel három) kisebbik pedig alkalmazkodik ehhez, javaslattevőként részt vesz a kampányban, és a későbbi kormányban is. Miniszterelnök-jelölt sem Gyurcsány Ferenc, sem Orbán Viktor nem lehet, sőt lehetőség szerint 5 párti konszenzussal előre jelölnének egy párton kívüli, elsősorban gazdasági szakembert, (de ha meg tudnak állapodni pártbeli emberről, az ssem kizárt) akit mind az 5 párt elfogad. (Ilyenek lehetnek pl.: Surányi György, Bod Péter Ákos, Chikán Attila, Csaba László, Járai Zsigmond, esetleg Bokros Lajos, de őt a Fidesz nyilván nem szeretné). A felsorolás nem teljes, és direkt említek mindkét oldalhoz kötődőket. Azonban ez nem szakértői kormány lenne, mert a jelölt kötelezné magát arra, hogy a választáson kialakuló erőviszonyoknak megfelelően jelöli a minisztereket. A választáson minden párt külön indul, így csak a programok árnyalataiban lenne különbség, éles szembenállás nem, hiszen minden induló előre vállalja a nagykoalíciót. A szavazatarányok lényege így nem az lenne, hogy rúgjuk s..ggbe az ország másik felét, hanem az, hogy az adott párt programja mennyire válljon hangsúlyossá a kormányprogramban. Valódi párbeszéd és vita alakulhatna ki a programokról. Éppen ezért a kampányt minimum 3 hónaposra tervezhetnék, ebben meg lehet állapodni. És talán az ország érdekét, békéjét ez szolgálná a leginkább. Nem ördögtől való gondolat ez, Németországban már megcsinálták, és működik, és egészen kulturált megoldás lehetne.
Juszuf barátom nyílt levele a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetéhez. From: Juszuf Date: 2008.02.24. 20:52 Subject: gratuláció To: info@vdszsz.hu Tisztelt Uraim! Hadd gratuláljak a kitartó harcukhoz. Bizonyára jelentős lépéseket fognak majd elérni egyrészt a saját…..