Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hirszerkeszto_

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kis szlovákiai laboratórium nagy sikerrel büszkélkedhet, hiszen amennyiben a klinikai vizsgálatok is jóváhagyják, találmányukkal egy olyan megoldás születik, amellyel a tudósok szerint a páciensek egy lépéssel megszabadulhatnak a betegségtől. A Szlovák Tudományos Akadémia…..
dén is népegészségügyi kampány indult az influenzás megbetegedések terjedésének megelőzése érdekében közlekedési vállalatok, önkormányzatok és oktatási intézmények részvételével.Pusztai Zsófia, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodavezetője a…..
hirszerkeszto_ 2014.10.21 18:30:26
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár csak abban az esetben ad teljes mértékben támogatást az inzulinra, ha a kérvényező cukorbeteg, nem veszélyezteti a saját egészségét, vagyis betartja a cukorbetegek számára előírt diétát. Ennek ellenőrzésére a vércukorszint átlagot…..
Arról már korábban is hallhattunk, hogy a stressz megnöveli a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét, azonban egy új kutatás magát a folyamatot is végigkövette, rávilágítva ezzel az összefüggés okaira és a következményekre. A kutatás eredménye alapján a folyamat a…..
A szerzett vakság leggyakrabban a cukorbetegség következményeként alakul ki. Nincs tünet, nincs fájdalom, de még csak homályos látás sem. Évente harmincezren vakulnak meg diabéteszes retinopátia miatt. Komoly probléma, hogy a cukorbetegség nem okoz azonnali látásromlást, sok…..
A szemfenék vizsgálat gyorsan, fájdalommentesen, várólista és pupillatágítás nélkül érhető el. A funduskamerás vizsgálat lényege, hogy a szembogár tágítása nélkül valósul meg, így mentesülnek a páciensek a pupilla tágítás kellemetlen folyamataitól. A kamera egy…..
Ezen a  különleges napon számos nyereménysorsolás, különféle ingyenes egészségügyi szűrések (köztük vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés), kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg…..
Magyarországon évente fél millió embert érint a cukorbetegség és közülük ezer ember veszti el véglegesen a látását a nem diagnosztizált diabétesz miatt, pedig egy egyszerű és fájdalommentes vizsgálattal ez könnyedén megelőzhető lenne. Kárász Róbert a Mokka stúdióban…..
A Lurdy Házban tartotta fővárosi betegtalálkozóját a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete, amelyen Kincses János a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének elnöke elindította azt az egészségügyi felvilágosító kampányt, amely elsősorban a diabétesszel élők figyelmét hívja…..
A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján nagyon sok esetben a szemészeti szűrővizsgálatok során derül fény az emberek cukorbetegségre. Számtalanszor fordul elő, hogy a beteg nem is szembesül azzal, hogy diabéteszben szenved ameddig nem kerül el szemfenék vizsgálatra, vagy nem…..
Pásztor Erzsi ugyan nem cukorbeteg de egy sokkoló eset teljesen megváltoztatta azt ahogy a szembetegségekről gondolkodik. Azóta rendszeresen legalább évente egyszer ellátogat szemorvosához. "Magam is átéltem egyszer egy esti vezetés alkalmával, hogy a szemem nem tudta érzékelni az…..
Lakossági tájékoztató népegészségügyi kampány indul 2013. novemberétől a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége, a Semmelweis Egyetem, az Első Magyar Optikus Zrt., az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Cukorbetegek Budapesti Egyesülete összefogásában, a Novartis Hungária Kft.…..
Fodor Zsóka nem cukorbeteg, mégis fontosnak tartja, hogy évente járjon szemészeti szűrővizsgálatra. Egy televíziós műsor volt rá akkora hatással, hogy komolyan vegye a látással kapcsolatos problémák megelőzését: "Egyszer láttam egy kisfilmet, amelyben látókat zártak sötét…..