Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alvinczi E (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Apokrif Zakatol a szentcsalád Isten tömi Máriát, József nem tud elaludni, keres valami piát. Nem lel, felkel. Pizsamára húz fel inget és gatyát, lemegy a Háromkirályba, hogy egy fröccsöt legalább --- --- "Megint Isten?" --- "Az hát, megint." Sóhajt, nagyot húz, és legyint:…..
Alvinczi E (törölt) 2012.10.09 09:25:05
@tesz-vesz: A "zsidó" ugyanolyan "magyar", mint pl. te vagy én, Frederick, vagy Takaró Mihály.
Na idefigyelj, te díszmagyar. Elmondom akkor, mi a baj veled és a hozzád hasonlókkal.
A te "érdemi" hozzászólásod ezzel a mondatoddal ragadható meg:: "akkor is utálom ezt a koszos zsidót". Tehát nem elégszel meg azzal, hogy hogy pl. "utálom ezt a szemét alakot, mert ezt és ezt írta a versében, és ez felháborító stb." (Egy versre ez is kezdetleges reflexió, de legalább nem zsidózik a reflektáló.) Akinek nem tetszik a te érdemi hozzászólásod, az "biztos posztkommunista", de legalábbis "retardált" stb. Te a magyarságodat és a kereszténységedet vmi ELLEN(ében) határozod meg. Előrángatsz mindenféle embereket, akiknek a (vélt vagy valóságos) gaztetteinek a felgöngyölítése után/mellett felgöngyölíted azt is, hogy "zsidók".Vagy kommunisták/fidesznyikek stb. Ahogy tetszik. És ha valaki ez ellen tiltakozik, az minimum filoszemita (hadd ne fokozzam).
Szerinted az az „igazi magyar”, aki ugyanolyan olyan hülye mint te. Aki ugyanolyan habzó szájjal gyűlöl valakiket, akikről fogalma sincs, nem is lehet, mert nem léteznek úgy, ahogy te elképzeled őket. A boldogtalan emlékezetű szocialista realizmus sehol nincs a tesz-vesz-i világképtől: nevetséges és fárasztó sematizmus, valamint együgyűség tekintetében garantáltan az utóbbi viszi a pálmát.
Egy gondolatod nincs – azt leszámítva, hogy ez zsidó, az szdsz-es, amaz meg fideszes. Kész. Ja, és az elmúlhatatlan "komcsi".
"objektív kozmopolita". Az milyen, te szerencsétlen? Miket hordasz itt össze? (Ez egy nagyon vulgármarxistoid terminus, már ne haragudj. Legrosszabb pillanataiban Lukács György írt le ehhez hasonlókat.)
Annyi közöd van a magyarsághoz, hogy annak pechjére magyarnak születtél. (Ha egyáltalán észrevesz téged, tesz-vesz barátom, mert nagyon teszel-veszel, igyekezel, hogy észrevegyen, ugye? Kaparsz, kaparsz, mint vakond a sötétben, ürge a gát belsejében.) A kereszténységhez még ennyi közöd sincs - nem azért, mert nem vagy megkeresztelkedve, hanem mert köszönő viszonyban sem vagy vele. Te egy vértől habzó szájú, fajvédelemre specializálódott szerencsétlen fanatikus vagy, aki mindezen felül nagyon komolyan veszi magát, de főleg a szájhabzását és fanatizmusát. Ez az egyik legszánalmasabb emberfajta. Kinyilatkoztatsz mindenféle baromságot (a baromság rendben is volna, mindenkivel előfordul; a kinyilatkoztatással van a gond, barátom), és ha valaki felhívja rá a figyelmedet, hogy ez baromság, akkor jön a jól ismert buta, primitív mantra, no meg az oktatásnak álcázott személyeskedés. Kulturálatlanság és szegényesen beszűkült észjárás jellemez (fentebb ezt már többször leírtam).
Nem a zsidóktól véres a szád, hanem mert annyira téped. Töröld meg. Ja és tilts ki – ez a leghatékonyabb módszer arra, hogy a kellemetlen ellentmondókat ne kelljen megtűrni. Tudod, barátom (bocs hogy ismétlem magam), a magadfajtától a dicséret szidás, a szidás dicséret, a kitiltás pedig... Segítek. Nem te tiltasz ki engem, hanem fordítva.
Alvinczi E (törölt) 2012.10.09 09:38:40
@Frederick: Disputa, ja. Az megvót.
Petri, Parti Nagy - ne itt vitassuk meg, de feltétlenül meg fogjuk vitatni. Petri nagy költő szerintem, és Parti Nagy is jelentős költő. Petri valóban szemtelen, de a szemtelenség nem zárja ki a minőségi költészetet. Nem attól nagy költő, hogy ellenálló volt, természetesen. Valahol, valamikor ejtsük meg ezt a disputát. De nem a legközelebbi jövőben, mert határidős munkáim vannak a szánalmas életem folyása közepette. Ó szánalom, minő kába lom, ó mondd ó cimbalom, halom, s halom. Életem s halom. Meg nem határidősek is vannak, ám most kell elvégezni őket. Elkezdhetjük bármikor, és ha jól beindul, egy jó darabig eltarthat. Nem könnyű dió Petri költészete, de ha megtöröd, és nem a héját teszed a fogadba, akkor jól fog esni. Szerintem. Meg kell küzdeni vele, mint minden igazán jó szöveggel. Én Nietzschével voltam így, egyebek között.
Én most innen el.
Üdv,
Alvinczi Eduárd