Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nero2

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú idő elteltével, végre újra a vízparton találtam magam. A helyszín, pedig nem volt más, mint a szívembe, egyre inkább beljebb lopózó Duna. Furcsa érzés volt újra kezeim között tartani régi fegyvereimet. Valami megmagyarázhatatlan érzés járta át testem, és csak azt…..
Sima a víztükör, némán, s mozdulatlanul állnak a fák levelei. Pár megriadt küsz jelzi, hogy van élet a "Földön". Nagy lélegzetet vesz a két jó barát, de azt is csak félve, nehogy megriassza, a víz alatti világ hétköznapját. Lassan nyúlnak nemes fegyvereikért, majd halk…..
Április közepét írjuk, és beköszöntött a "tavaszi nyár"... Felgyorsultak az események, összemosódtak az évszakok. Minden változik, csak egy maradt a régi, horgásznom kell ! A mostani pecánál, a halfogás mellé, más cél is társult; kíváncsi voltam, hogy vajon igaz-e, az a…..
Picit késett, de végül megérkezett a sokunk által olyannyira várt tavasz... Csicseregnek a madarak, bimbóznak a virágok, de ami a legfontosabb, hogy végre aktív a feka. Nem volt kérdés, horgásznom kell... A vízhez való kiérkezésem után, szinte egyből megtaláltam a nap…..
A múltkori sikeres peca után, már alig vártam, hogy újra lejuthassak a vízpartra. Sajnos terveimet egy héttel el kellett csúsztatnom, hiszen a tél elfelejtette, hogy már lejárt az ideje, és még tombolt egy nagyot. Ez az egy hét elcsúsztatás, egy örökkévalóságnak tűnt. Már a…..
Március van... Mióta vártam erre a szeszélyes, ám de gyönyörű hónapra. Eme hónap számomra, az elmúlt örökkévalóságot, és az elkövetkezendő ismeretlent személyesíti meg egymagában. Persze az ismeretlen most sem másról, mint a pecáról szól... Arról a pecáról, és arról…..
nero2 2013.03.16 21:31:30
:D
Tordai Máté ( Largemouth )..
Élménybeszámolók Téli álom 2013.02.01 16:28:27
Ahogy a természet, a tél beálltával, úgy szenderülnek nyári kedvenceim hosszan tartó téli álmukba. Szótlanul alusznak őkelmék a nyári csaták, megmérettetések, s a sima vízfelszínt felrobbantó támadások emlékében. Vajon mire gondolhatnak, mikor a nád tövéből…..
Balaton, rengeteg élmény köt ehhez a csodálatos vízhez. Innen indított el édesapám a horgászat rejtelmes világába, és itt kaptam el azt a bizonyos "vírust", amiből nem lehet kigyógyulni. Első halaim megfogása is a Balatonhoz köthető. ( Mondanom sem kell, hogy ez a víz a…..
Élménybeszámolók 2013-as tervek 2012.12.31 00:34:14
2012-es összegzés: Feketesügér: A feketékkel nem panaszkodhatok, sok szép élménnyel ajándékoztak meg az évben ! Olyannyira megkedveltették magukat velem, hogy elnyerték " az én kedvenc halam " címet... Ő miattuk vágtam bele a castingozás világába, amiért külön köszönettel…..
nero2 2013.01.01 22:51:00
@Largemouth: Hi Máté!
Ahhoz igencsak fel kell kötnöd a gatyádat! :D
Szeretem azokat a pecákat, amikor először horgászok egy ismeretlen vízterületen. Ilyenkor mindig kétszer akkora motivációval vágok neki a kalandnak, hiszen én is, mint mindenki, szeretem pozitív élményekkel "elveszteni a szüzességemet" ! Ezen a hétvégén egy környezetvédelmi…..
Élménybeszámolók A törés 2012.12.01 15:02:26
Megvan ! - kiáltott fel Andris - és a szák felé terelte halát. Nem is rossz, a hosszát olyan... Na, de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük a nap legelején. A helyszín megint a "Nagy csukák birodalma", a célpontok pedig ismét a krokik voltak... Komor időjárás jellemezte az…..
A hétvégén egy rendkívül élvezetes pecán vettem részt, melynek egyik fénypontja ez a hal volt... Természetesen, a történet pár nap múlva olvasható lesz a blogon !   Tordai Máté ( Largemouth )..
nero2 2012.12.01 09:14:12
Élménybeszámolók Csukásan-dra 2012.11.18 00:02:40
Nem hittem volna, hogy még idén meglátogathatom a "Nagy csukák birodalmát", és most újra itt vagyok. Mennyi minden történt egy hónap alatt... A nappalok 1 órával rövidebbek lettek és a hőmérő sem azt mutatta, amit szeptemberben. Hiába, közeleg a tél. Ezeken gondolkoztam,…..
nero2 2012.11.20 19:10:06
@Halfdane: Helló Halfdane!
Azt a piros csónakot még a 30 librás motorom is nehezen mozgatja. De legalább olyan stabil, mintha lebetonozták volna. Remélem a következő pecán több szerencsétek lesz és megismerkedhettek az itteni igazi nagyokkal is.
Újra a vízparton ! Ez az érzés járta át a testem, miközben nagyot szippantottam a tóparti friss levegőből. Vajon mit tartogat nekem a mai nap, lesz végre egy eredményes kalandom ??? Amikor ezeket a gondolatokat fogalmazgattam, még nem tudtam, hogy egy rendkívül élménydús pecában…..
nero2 2012.11.09 19:27:28
@Bogyo_bacsi:
Szia Bogyo_bacsi!
82cm (6,5kg) twister, 88cm(8,5kg)kis támolygó, 94cm (9,8kg) Sandra 9cm, 87cm (5,9kg) Sandra. Hogy csak néhány idei fogásomat emeljem ki. Nem nagyképűsködésből írom, de szerintem a számok magukért beszélnek. Ha megtalálod a halat és a közvetlen közelében húzod el a csalit, akkor elkapja, mert nem kerül túl nagy energia befektetésbe. Üldözni nem fogja a kicsit, de megeszi mert ott van. Sokan dobálnak nagy csalival és inkább bizalmatlanok vele a halak. A kicsiktől nem félnek annyira. Mivel mostanában "divatos" a nagy csalikat hajigálni így én is próbáltam a 14-20cm-es swimbaiteket, de még sok eredményt nem tudtam vele felmutatni.
A fluorcarbon előkével meg szerintem nagyon rá lehet fázni, de ezt már megtapasztalhattad, amikor a Basirisky-t egy harapással elvitte D1-en.
1 év után újra feloldották egy, az általam nagyon kedvelt kis tavon a pergetési tilalmat. Örömmel olvastam a hírt a tó honlapján, de megütközött valamin a szemem: "a halat el kell vinni, vagy le kell adni a halőrnek..." Ennyi elég is volt a kedvem lelohasztására, mivel köztudott…..
Már sok legendát hallottam Balázs barátomtól egy bizonyos tóról, amely igen szép csukákat rejt magában. Balázs szép fogásainak hallatán beindult bennem a horgászösztön. Mondtam magamban, ide nekem is mielőbb el kell jutnom... Meg is beszéltünk tehát egy időpontot, amely…..