Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wepro

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mennyire higgyünk azoknak az alapkezelőknek, akik a frank váratlan erősödését, és az annak következtében őket ért veszteségeket így vagy úgy kommentálják? Mik lehetnek a történések tágabb következményei a magyar alapkezelői szektorra nézve? Bug or feature? Ezzel a vicces kérdéssel elsősorban…..
Hasonló árfolyammozgás van kialakulóban az SP 500 napos grafikonján, mint ami 2011. októberében kialakult az EURUSD-n. Akkor az EURUSD 1,42-ről összeomlott, és két hónap múlva 1,26 magasságában jegyezték a devizapár árfolyamát. A hasonlóság a két grafikon között…..
Elborítanak az impulzusok az új munkahelyemen, így aztán különös gondossággal kell felhasználnom a tőzsde iránti szerelmem minden energiáját, hogy legyen erőm még a grafikonokkal is megküzdeni. Az már biztos, hogy a mélyponton túl vagyok, amiben nagy szerepe van annak, hogy…..
Az amerikai elnökválasztás után eljött az idő, hogy megvizsgáljam az USDX grafikonját. Az előző írásomban inkább fundamentális okoskodást talált a kedves olvasó, most a technikai elemzés szabályrendszere alapján fogom elemezni az amerikai dollár indexet. Az USDX kiválóan…..
wepro 2012.11.07 19:37:28
@Mr. Jerry:
Ok, a felrajzolt elemzéseddel egyet lehet érteni, a támasz és ellenállás zónák ott vannak szerintem is.

Most csak azt nehéz még elhinni, hogy ha gyengül a dollár, akkor a tőzsdék szárnyalni fognak, legalábbis a fordított korreláció alapján(általában).
A magyar befektetési szolgáltatók nehéz évet élnek. A visszaeső forgalom és csökkenő árbevétel hatására a szektornak több veszteséges szereplője is lehet. Sőt, ha a brókercégek vezetői a jövőt kémlelik, akkor a múlt pénteki hírek hatására valószínűleg még sötétebb…..
wepro 2012.11.13 13:50:38
@Mr. Jerry:
Szia!
Akkor ezzel a részével legalább nem kell törődnünk.

A részvénypiacra meg majd kitalálnak valamit vagy bezárják és átviszik a papírokat pl. Londonba. Lehet ez egy ésszerű megoldás lenne. Amúgy is sokkal könnyebb úgy kereskedni, ha minden egy helyről elérhető.
Bár a szakmában lévők biztosan jobban értik, hogy miért van szükség egy helyi tőzsdére.
Szóval ahogy írtam, skalpolásra adtam a fejem (micsoda gyönyörű kép), bár remélem én viszonylag kevés hajam elvesztésével megúszom új szenvedélyemet. De először is arról, hogy bár megkaptam, hogy csak "vakítom" magam a grafikonnal, és korrekciót sejtettem, miután az EURHUF…..
Jót nevettem kedves barátom történetén a minap. Barátom részt vett egy tőzsdei rendezvényen, ahol egy  ”nagy nevű” magyar alapkezelő egyik üzletágvezetője a következőt mondta: „a technikai elemzés idejét múlt”. Ez a mondat nem csak mosolyt csalt arcomra, hanem kiváló…..