Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ptk 77.§

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi ügyben szinte minden probléma előjött, ami egy hitelre vásárolt új építésű ingatlan vételénél felmerülhet. Sokan nincsenek tisztába az ilyen konstrukciók veszélyeivel, pedig nagyon könnyen elveszítheti az ingatlanba fektetett vagyonát a vevő, és még…..
A Zugügyvédnek is kedvenc perei az APEH határozatok felülvizsgálata, az adóhatóság „váderedményességi” mutatója veri az ügyészségét. Néha a bírók a legalapvetőbb gazdasági folyamatok mibenlétével sincsenek tisztában, úgy döntenek több száz milliós ügyekben…..
Ptk 77.§ 2008.07.23 10:21:38
Stebe!

Az alkotmányellenesség csak áttételesen állítható fel. Mondjuk az Alk. 57.§-ából kiindulva, az ártatlanság véleleme és az igazságogs tárgyaláshoz való jog mentén fel lehetne építeni valamit, de elég áttételes lenne. Mindenesetre szerintem lehetne azzal érvelni, hogy a bizonyítási teher megfordítása olyan esetekben, amik egyébként bűncselekmények lennének, adó- és tb csalás miatt, alkotmányellenes. És pl. a becslési eljárásoknál lényegében ez történik, olyan cselekmények miatt, amik bűncselekmények, az APEH, mivel azt bizonyítani nem tudja egy büntetőeljárásban, nem tesz büntetőfeljelentést. Viszont kimegy, felbecsül, életvitelt vizsgál és ezek alapján azt mondja, hogy a jövedelmed nem ennyi forint (amiben még általában igaza is van a mai magyar valóságban), hanem emennyi, ami viszont egy lényegében semmivel sem alátámasztott becslés, tudtommal még a becslés általános szempontjai sincsenek meghatározva, így pedig az egész egy (több) hivatalnok kénye-kedve szerint történik.

A Te eseted viszont nem erről szól, ott legfeljebb a jogbiztonság és a jogállmaiság elve mellett tudnék elindulni, kb. azzal az indokkal, hogy sérti a jogbiztonságot az, ha a törvény arra teremt lehetőséget, hogy olyan körülmények miatt, amik egy magánjogi jogviszonyban szereplő személy által jogszabályi korlátok miatt (pl. személyes adatok védelme) nem vizsgálhatók, a másik fél jogsértése következtében a vétlen fél ne legyen elmarasztalható. De ez is elég áttételes.

Kende Péter alábbi írásának jogi okfejtése elég sajátos, de van igazságtartalma. A Zugügyvéd sem érti, miként lehet egyetlen tanúvallomás alapján  akár súlyos évekre is ítélni valakit. FELJELENTÉS (ismeretlen tettes)   ellen okirat-hamisítás…..
A Zugügyvéd Index anyánktól szúr be egy cikket. Az ember azt hinné, csak amerikai filmekben fordul elő olyasmi, hogy a rendőr kábítószert csempész a rosszfiú zsebébe. De nem, van ilyen a magyar valóságban is. Esetünkben egészen kispályás formában. A rendőrségi jegyzőkönyv…..
Bűncselekmény hiányában az illetékes német bíróság megszüntette az eljárást 96 magyar hentes ellen, akiket még 2005 áprilisában vettek őrizetbe a német vámőrség kommandósai. A bíróság szerint nem embercsempészek juttatták őket Németországba, és az sem igaz, hogy…..
A Zugügyvéd végképp nem érti, hogy az ügyézség miért így regagálja le azt a maflást, amit az igazságszolgáltatás kapott be a móri ügy kapcsán. Kicsit olyan, mint a vesztett meccs után bosszúból megrugdosni a bírót, és leköpni a szurkolókat.Az ügyészség azonban a jelek…..
A Fővárosi Ítélőtábla szerdán az elsőfokú eljárás, illetve az ítélet súlyos törvénysértései miatt új eljárást rendelt el Szlávy Bulcsú 1997-es meggyilkolása miatt indult büntetőperben. A Zugügyvédnek az indoklás azon része tetszik leginkább, hogy a PMB elsőfokú…..
Az alábbi történet nagyon érdekes esetnek tűnik. Az ügyfél beperelte a bíróságot károkozásért, amit másodfokon is elvesztett, de láss csodát, a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott felülvizsgálati kérelemre hozott határozatban az LB. kimondta, hogy az alperes (bíróság)…..
A tegnapi gárdaper körüli botrány sajnos túlmutat önmagán. A Zugügyvéd nem érti az illetékesek töketlenkedését, legközelebb a bírót fogják meglincselni, ha nem tetszik az ítélet?A per elnapolása után a teremből kilépők gárdisták sorfala közt tudtak csak távozni, volt az…..
Sajnos megint egy cikket linkel be a Zugügyvéd, de a téma mindenképp erre a blogra való.Jó hírnév megsértése, és minősített iratok felhasználása közben elkövetett titoksértés miatt készül pert indítani Kántorné Burus Zsuzsanna, a Komárom-Esztergom megyei bíróság elnöke…..
A Zugügyvéd meg sem döbbent az alábbi Index cikken, és mosolyogva gondol azokra az időkre, amikor az egyik reggeli beszélgetős műsort élő adásban közvetítették a Parlament kávézóból, úgy, hogy a kamera kilátott a metrókijárat mellé a Kossuth térre, és az egyik bank…..
A Zugügyvéd a tegnapi Népszabadságban fedezte fel ezt a cikket a csaló biztosítási ügynökről. Vajon milyen belső minőségbiztosítási és belbiztonsági rendszere lehet egy biztosítónak, ha ilyen könnyen elkövethető egy több százmilliós csalás a nevére hivatkozva? Ezek után…..
A Zugügyvéd már többször jelezte, hogy ez nem egy jogi tanácsadó blog, de az alábbi levél tényleg olyan kérdéseket feszeget, ami túlmutat az ügy egyediségén. Szóval házasodjunk, vagy ne házasodjunk, és szerződjünk vagy ne szerződjünk? A Zugyügyvéd várja  a…..
Ptk 77.§ 2008.02.13 16:19:56
Elég szépen eldurvult a vita itt. Mire a végre értem, el is felejtettem, hogy mik voltak az eredeti kérdések.

Szerintem senkinek sem árt, ha házassági vagyonjogi szerződést köt, aki ezt nem tudja elfogadni, az nem biztos, hogy normális. Egyébként régen nem volt normális az, hogy minden közös, sőt.

Ami az adatokhoz való hozzáférést illeti, elméletben és általában nem fér hozzá a férj a feleség adataihoz, csak ha külön felhatalmazása van rá. De pl. egy betegség esetén ő lehet az a hozzátartozó, akit egy műtét jóváhagyásával akcsolatban nyilatkoztatnak, ha te nem tudsz nyilatkozni.

Ami az öröklést illeti, itt van ági és szerzeményi vagyon. Ha gyerek (pontosabban leszármazó) nélkül halsz meg, akkor az ági vagyon (amit anyádtól kaptál) visszaszáll a szülőre (amit pedig apádtól kaptál, az apádra). A szerzeményi vagyont a férjed örökölné, ha még fennállt az életközösség az elhalálozáskor. de ha van egy végrendelet, vagy pl. öröklési szerződés, akkor az abban megjelölt személy (személyek).

Ami a tartási kötelezettséget illeti, házastársi tartást csak az kérhet, aki önhibáján kívül nem képes gondoskodni önmagáról. A gyerektartás más tészta, és nem csak attól függ a kötelezettség, hogy kinek mekkora a vagyona.

Udinak pedig gyakroló jogászként és ügyvédként külön üzenem, hogy amit pl. a mérnökök művelni tudnak segítség címén, attól az Isten óvjon meg minden normális embert.:))))
Titkos porszívóügynökök hálózzák be az egyedülálló nagymamákat, és megtévesztő szerződésekkel hajszolják adóságba őket.. Úgy látszik ezekkel a szakálas trükkökkel még mindig  tudnak egyesek ügyeskedni. A Zugügyvéd a szerződés megtámadását javasolja,első…..
A Zugügyvéd a tegnapi Népszabadságban fedezte fel ezt a cikket az éhes ügyvédekről, és nagyon kiváncsi lenne, hogy az önképzést milyen vizsgarendszerrel ellenőriznék. És az is kérdés, hogy a szakmai alkalmatlanság megállapítását nem a piac önszabályozó erejére…..