Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bagira Baghira

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azoknak az embereknek, akik elhagyták Jehova Tanúi gyülekezetét, ám mégis szeretnék Istennek szentelni az életüket, komoly dilemmával kell szembenézniük. Hozzá voltunk szokva a „pontos ismeret” illetve az „igaz vallás” fogalmához. Miközben szabadon nézelődünk a…..
Bagira Baghira 2012.10.08 08:22:46
@sefatias: köszi az előadást, örülök, hogy Piliscsaba után itt is olvasható
A következő tanulmány nem az én munkám. Olvasásra kaptam meg, és bár sok ehhez hasonló post olvasható más blogokon, ennek nyerssége, és egyszerűsége megfogott. Ezért megkérdeztem a tulajt, hogy postolhatom-e. Tehát a szerző: Bagira. Mivel a tanulmány elég hosszú, ezért két…..
Bagira Baghira 2012.10.07 21:44:17
@Rovarölő: Kedves Rovarölő,

néhány kérdés, ami segíthet tisztábban látni - Jézus konkolyról és a búzáról szóló példázatával kapcsolatban

1. Mikor derül ki, ki a búza és ki a konkoly?
2. Azt mondja-e Jézus, hogy a világ szántóföldjén lesz egy 1 km x 1 km-es terület, ahol csak a búza van és nincs konkoly (kizárólagos igaz vallás)?
Bagira Baghira 2012.10.07 22:58:41
@Rovarölő: A szántóföldes példázatot én úgy értelmezem, hogy most nincs Istennek fizikailag elkülöníthető igaz egyháza. Minden egyházban és a világban is van búza, de ezeket még nem látni - ezért úgy gondolom, hogy Istennek ma láthatatlan egyháza van, amelynek a búzához hasonló emberek alkotják a tagjait.

Ha szeretnél egy gyülekezetet, keress egy olyat, ahol Isten szavát mondják a gyülekezetben, de olyat nem fogsz találni, ami mindenről az igazat mondja.

Isten és Jézus az, akihez fordulnunk kell. Ha imádkozunk azért, hogy megértsük, ami fontos, ők és a Szent Szellem elvezetnek a megértésre.
Bagira Baghira 2012.10.07 18:13:19
@Zsolt520: Nem friss, még 2003-ban írtam, miután kirúgtak bennünket - érdekelt mit mond erről a témáról a Biblia
Sefatias 144000 2012.09.02 17:10:57
Jehova tanújaként mindig is sok fejtörést okozott számomra az égi reménységű emberek számának meghatározása. Azaz a 144000 felkent keresztény, akiket a földről vásároltak meg. Mi volt a problémám? Ez a szám háromszor szerepel a Bibliában, mindháromszor a jelenések…..
Bagira Baghira 2012.10.07 19:27:10
@sefatias: A társulat egyik érve amellett, hogy a Jelenések könyvében a zsidó törzsek a felsorolásban nem betű szerint értendők, az volt, hogy nem teljes körű a törzsek listája.

Ez két okból nem állja meg a helyét.
1. A Bibliában más helyen (Mózes) is található nem teljes körű törzs felsorolás

2. A Jelenések könyvében található
törzsi felsorolás teljes körűen említi az összes törzset, akik János korában éltek

Tekintettel arra, hogy (véleményem szerint) a Jelenések könyvének túlnyomó részét az első századi, zsidókból lett keresztényeknek írták, itt a törzsek betű szerint értendők