Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H_67

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban egy tizennégy éves kislány vesztette életét Nagy-Britanniában, miután négy kutya támadta meg egyszerre. A tragédia nyomán újrakezdődött a veszélyes kutyák tartását korlátozó szabályozás szükségességéről szóló vita és napvilágra került néhány…..
H_67 2013.12.18 21:35:34
@Niurka: Igen, abszolút veszélyesebbek a nagyobb kutyák fizikai adottságuk miatt. Ha nem nevelik őket és "elszabadulnak" sokkal nagyobb kárt képesek tenni. Én ezért tartanám fontosnak, hogy mindenki olyan fajtájú és vérmérsékletű kutyát tartson, ami fekszik neki.
Viszont, nyilván nem reprezentatív a felmérésem :) de én azt vettem észre, hogy míg egy nagytestű kutya, ha elkezd rosszalkodni akkor azért rájön a gazdi, hogy nevelni kellene és nem csak cuki (jó esetben). Míg a kistestűt akkor se nevelik ha harapdál, mert kicsi meg cuki is....ez elég dühítő, mert mást is harapdál, akár egy gyereket is. Aki életre megijedhet egy kutyától, még ha csak egy westie "támad" is rá, amin a gazda még nevet is.
Szóval, teljesen egyetértek veled, egyértelmű, hogy veszélyesebbek :) Csak engem nap mint nap zaklatnak ezek a kis "dögök". Nem fognak széttépni, de számomra nagyobb veszélyt jelent, mint egy kóbor kuvasz, amiket eddig tudtam kezelni. Most, hogy van nekem is, egy 6 kilós kutyám :) képtelenség levinni a parkba, hogy esetleg tanítgassam sétálni, vagy futkározzon, mert minden alkalommal odajön egy szabadon rohangáló miniatűr és nem mindig játszani. Én meg megfojtom a saját kutyám, ha nem akarom, hogy baj legyen, meg eltűröm, hogy más kutyájától vagyok tiszta harapásnyom. A nagyobb kutyákat főként pórázon látom és nyugodtan sétálni. De persze még nem térképeztem fel a környék gonosztevőit, lehet épp holnap fog felém ügetni egy komisz óriás o.O :D Egyszer viszont le fogom ordítani valamelyik tulaj fejét ezért :D Nagyon dühít az ilyen gazdik felelőtlensége, szóval ezért török ki inkább a kistestűek iránt :)