Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Volner Peter (törölt)

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most titeket elvakít a gyűlölet. A gyűlölet, amit a rendszerpártok korbácsolnak, hogy haragotok, félelmeitek és szorongásaitok áradásának medrét azután ők jelölhessék ki. Leváltani Orbánt? Mindenáron? Azon az áron is, hogy gyűlöletetek kétségbeesését kihasználva ismét…..
Volner Peter (törölt) 2012.10.17 17:46:49
@Los Alamuszi:
A probléma, hogy egyetlen választás eredményeként sem láttam pozitív fejleményeket, mindegy milyen oldal nyert. Az államadósság folyton nő, a megszorítások megállás nélkül erősödnek, a szabadságjogok egyre korlátozottabbak, a gazdasági lehetőségek gyengébbek, a környezet totális kizsákmányolásáról már ne is beszéljek.
Magától nem lesz jobb a helyzet, csak ha tesznek érte az emberek, s nem a választásokkal meg a hivatalos politikai szerepvállalással.
Ennek jelét sem látom, mindenki csak a hétköznapok egyéni túlélésére hajt, nem vállal plusz terhet, hogy közösséget szervezzen, inkább beül a tévé elé és viszlát világ.
Így nem fog menni.
Ezt a helyzetet attól tartok a történelem legnagyobb emberi veszteségével járó világválság fogja megoldani még az életemben, ami nagytakarítást végez a tartalékokkal nem rendelkező populációban, Mon és mindenhol a világban.
A maradék pedig újrakezdheti, új alapokról.
Ha ez mégsem menne itt, akkor tényleg egy elátkozott pokolbugyra a Kárpát medence és kár bele bármilyen energiát fektetni.
Volner Peter (törölt) 2012.10.17 16:05:07
@Los Alamuszi: Nem tudom, hol voltál az elmúlt 20 évben.
Pont ezt tette a birkanyáj minden negyedik évben szavazgatva, ostobán reménykedve, hogy bárkit is féken tart ezzel, a helyzet pedig folyamatosan romlott.
Akik most hatalmon vannak, ugyanazt az érdekcsoportot viszik tovább, akik 30 éve is hatalmon voltak, mindegy milyen címkét aggatsz rájuk, jobboldal, baloldal, szdsz, mszp, teljesen mindegy, parlamenten kívül az egyetlen ellentét közöttük a személyes és gazdasági.
A családok, iskolatársakés céges kollegák laza hálója ez, hol egyik, hol másik bukkan fel belőle a nyilvánosság elé, de a hatalom ugyanazok kezében összpontosul.
Ezek úgy hiszik, hogy sebezhetetlenek, mert a birkák úgysem rúgják fel a társasjátékukat, hiába állnak vesztésre.
Már most sincs honnan visszajönni, zuhanópályán megy a gazdaság a talajvíz felé, de ennek csak a birkák között lesz sok vesztese.
Méltánytalanul kevés szó esett eddig itt a blogon a legfontosabb túlélési "kellékről", amire mindenkinek szüksége lesz, mégpedig a vízről. Elengedhetetlen minden preppernek valamennyi vizet tárolnia, de a víz súlya korlátozza a lehetőségeinket, ahogy nagyobb mennyiség…..
Volner Peter (törölt) 2012.10.11 20:33:19
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Egyszer megcsináltam ezt, mert az őserdőben nem volt más lehetőségem, másfél óráig szűrtem egy csepegő kőlukból fél liternyi szenes és illatos papírzsepkendő ízű vizet. Aztán később elolvastam a hatékonyságát, és csak mázlim volt. Ha bármivel meg lett volna fertőzve a víz, megkapom.
pecsairsoft.hu/bushcraft/water_purifier/water_purifier.html
Az elmúlt hetekben érdekes beszélgetés bontakozott ki az egyik poszt alatt, hogy vajon egy tipikus magyar családnak milyen megoldás lehet az ideális, ha hosszabb távon szeretne valamilyen élelmiszert tárolni? Szintén a sok beszélgetésnek köszönhetően egyre inkább körvonalazódik…..
Volner Peter (törölt) 2012.10.11 11:23:09
@Bartush: Hasonló cipőben vagyok a feleségemmel, nem érdekli semennyire, hogy gyorsulva haladunk a világtörténelem legnagyobb buktája felé, lőjem fejbe, ha baj van, mert úgy sem akar élni. Bolond beszéd, de erre nem szórom el a lőszert, az biztos :-)
A kislányom viszont már két és fél évesen éles késsel vágja az ennivalót, felismeri az ehető gyümölcsöket, együtt gyűjtögetjük a szamócát, szedret, gombát az erdőben, s boldog, mikor darabokra morzsolhatja az aszalt gombát könyékig a légmentes tárolóban.
Persze van saját kis BOBja is, tekerős kislámpával, lapátkával, ennivalóval, fémpalackkal.
Benne van a reményem, stramm kis túlélő.
Volner Peter (törölt) 2012.10.11 20:27:08
@Dream_walker: :-) Nem a termesztésen volt a hangsúly, hanem a vetőmag tároláson.
Ha jön a baj, nem fogod tudni beszerezni a magokat, már nincs honnan, mindenhol hibrideket árulnak a boltokban. Még most békeidőben lehetőség van rá, elérhetők még a kis létszámú termesztők, utána esélytelen lesz.
Sőt, elnézve az idei évet, pl. vettem volna tájfajta kukoricákat, sajnos a termelőnek mindenét elvitte az aszály.
1-3 évre tervezve is már fontos a betárolás, néhány katasztrofális év és nem lesz már mit vetni, megy az önellátás a levesbe. A mormonok hét évre tárolnak, az ő modelljük elég életképes.
Szerintem.
Tegnapi posztomban az őszi kertrendezésről esett szó, melynek része a fák metszése, a fűnyírás, a kertrendezés, melybe többek közt a lehulló levelek összegyűjtése is beletartozik. Az így keletkező felesleges szerves anyag természetesen útban van, meg szeretnénk hát szabadulni…..
Volner Peter (törölt) 2012.10.11 12:34:14
Volner Peter (törölt) 2012.10.11 20:21:00
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Azt hiszem ez például eléggé házi technológia.
www.carbon-negative.us/burners/hybrid.htm
Ismétlem, én csak elmondom, mi az ami működik, elmélyültebb tudást megtalálod máshol.
A dioxinos, furános kitétel a kommunális szemétégetésre vonatkozik, emlékeim szerint itt biomassza kezelésről csevegünk. Más kiinduló anyag, más végtermékek.
Volner Peter (törölt) 2012.10.11 20:21:37
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Ez olyan jellegű szellemi maszturbálás, amit meghagyok neked.
A mostani időszakban indul a dió szezonja, a piacokon, üzletekben már lehet vásárolni a friss termést. Sajnos azonban a hírek szerint jelentős áremelkedés várható diófronton, az idei fagyok, majd a később tomboló aszály hatással van/lesz az árakra, jelenleg a dióbél…..
  A készenléti rendőrségbe olvad a Nemzeti Nyomozó Iroda, megszűnik a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya, megyei és városi rendőrkapitányok tucatjait helyezik át vagy küldik parkoló pályára. A kormányzat egyszerre ismeri el a változások indokként a rendőri…..
Ez a poszt csupa találgatás. Még szép.Kapkodjuk a fejünket. Egyre több információ lát napvilágot alvilági körök és a magyar rendőrség rendszerszerű, igen jól szervezett "együttműködéséről". Amerikai filmeken nevelkedett magyar állampolgárként olyan nagyon nem…..