Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madjarica

21 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
10 nap van a Vivicittáig, én pedig meglehetősen vegyes érzelmekkel állok a megmérettetés előtt. Egyrészt nagyon várom, végre hazai pályán, szurkolókkal… És ismét a 21 km-es, csodás távot. De nincs meg az a varázs, amit egy éve, Bécs előtt éreztem. Azóta már 2-szer is lefutottam a 21 km-es távot, az…..
Pénteken futottam ugyebár egy hosszút. Utána azt hittem, szétdurran a lábam, azaz a combom. A koncerten végig kinyújtott lábakkal ültem, a szünetben pedig a helyemen maradtam, annyira fájt. De aztán szépen kiengedett. :)  Szombaton pihenőnapot tartottam, muszáj is volt, hogy felkészüljek a…..
Mađarica zágrábi kalandjai 2016.01.09 09:51:56
Hát az úgy kezdődött, hogy jött a tavasz… Csináljunk „valamit”… fussunk egy nagyot… Mert hát mégis olyan jó érzés legyőzni magunkat. És ugye minden, amit tudni akarsz magadról, megtudod a 21 km alatt. Van ugye ez a futós hülyeség, hogy a szülinapodon annyi kilométert futsz, ahány éves vagy… 27 km..…..
-          Nem működik. -          Lehetetlen. -          Lejárt… Tegnapig tartott. Hangzott el tegnap a párbeszéd köztem és a konyhásnéni közt a menzán, mikor átadtam a diákigazolványomat, mellyel felhasználhatom a diákoknak járó kedvezményemet.…..
[Fotó: cink.hu] Jaj, gyerekek, ez annyira nyomi. És főleg azért esik nagyon pocsékul, mert én tényleg örülök a Várkert Bazár felújításának. Ugyanis épp harminc éven keresztül mindenki tett rá, hogy itt rohad a város kellős közepén egy Ybl-műemlék. Még az sem…..
madjarica 2014.04.15 22:19:12
Futok, futok és futok... bár éreztem, kell most valami kis váltás, mert az egyedüli hosszú futásoknál kezdtem elveszíteni a motivációm. Tudom, hogy ez ideiglenes, de addig is kellene valamit haladni. Na meg 3 hét múlva itt a Vivicitta, addig már nem is akarok nagyon hosszúkat futni,…..
Nem akarok már a facebookon posztolgatni, így ide írom ki magamból a short storykat. Szóval egyik legkedvencebb barátnőm mai beszólása, miután elmeséltem neki, hogy beiratkoztam egy ausztrál főiskola project management kurzusára: "Nekem a pasijaimat nem lehet követni, neked meg a…..
3,5 rossz alvás, rémálmok és befejezetlen munka után idegesen ébredek, reggel óta robbanni tudnék... A tipikus semmi nem jön össze, és nagyon ritkán, bár sosem kimondva: utálom a világot. Az előttem álló két napba pedig bele sem akarok gondolni... Nyugodtan lépkedek a…..
Az utóbbi időben ismét futok. Azaz nem, nem futok, csak futkorászom. És hiányzik! Mert igen, elmegyek itt az erdőben futni 1-2 kört, de nagyon ritka, amikor igazán jólesik. Egyrészt óvatos vagyok még a bokám miatt, így, ahogy Iva barátnőm megjegyezte, és teljesen igaza van, nem…..
Felkészültem rá. 3 hónapja nem maradt ki edzésem 1 kivetélevel, amikor is beteg voltam. Fejben NAGYON akartam. Tudtam, ha ezt megcsinálom, életem legnagyobb sikere lesz. Igen, számomra tényleg a legnagyobb. A futástól más ember lettem, alig van olyan szegmense az életemnek, amire ne…..
dec. 3.: Futóedzésen voltam. Csak 5 km volt a mai edzéstervben, de én eljutottam odáig, hogy ez kevés. Futottam odáig. 1 km. Utána edzés. I., a "futópartnerem" nagy formában volt, csak úgy suhantunk. Tök durva, de mikor végeztünk, én azt hittem, van még egy hossz. :))) Eszembe…..
Régóta terveztem írni arról, hogy is váltam futóvá, de minél előrébb haladunk, annál nehezebb a kezdetekről írni. Naplót írtam egyébként mindennap, így kicsemegézgettem onnan az ide vonatkozó részeket, és így összeállt a kép, hogyan is váltam futóvá. Mert most már azzá…..
Nem gondoltam volna, hogy írok még ide. De ma olyan túlcsorduló érzelemhullám tört rám, hogy egyszerűen muszáj kiírnom magamból. Hogy mi történt? Az elmúlt hétben egy alattomos kis „betegség” miatt gyakorlatilag nem mozdultam ki a szobából, 2 dolog kivételével: ebéd és…..
madjarica 2013.04.11 09:32:32
@Hrisztov Radmila: Radi, itt a tavasz, úgyhogy HAJRÁ! :)) Én megőrültem, futok ezerrel, meg írogatok is róla mostanában bőven, úgyhogy igyekszem ide is felpakolni a dolgokat! :)Írj majd, hogy haladsz, futócipőt fel!!! :)
Huh, hihetetlen, hogy a számlálómon már csak 3 nap van. Mikor beállítottam, még nyolcvanvalamennyi volt. :) Na és akkor hogy is táplálkozunk a verseny hetében, avagy mi is az a "titokzatos" carboloading? Ahogy Karinthy is mondta, "sport alatt mindazokat a mozgásokat és…..
"Márpedig én futó leszek..." Írtam a naplómba 2012. január elején. Mert a futás olyan szimpatikus sportnak tűnt. Hogy nekem mi volt benne a vonzó? Szerintem az, hogy tudtam, kegyetlen fárasztó, és ettől biztosan pikkpakk le lehet fogyni. Nem tudom, de mindig felnéztem a futókra.…..
Vasárnap reggel... Ébresztő 9-re állítva, 7:52-kor menthetetlenül felkeltem... Előjött az a gyomorideg, amit a fontos vizsgák, versenyek előtt szoktam érezni. Nevezhetjük izgalomnak is, de ez annál erősebb érzés. Minden pontosan megtervezve: éhgyomorra egy liter izotóniás…..
A kezdetekről akartam írni. Az első edzésem óta 4 nap híján öt hónap telt el, és habár nagyon határozottan emlékszem mindenre, nehéz összefoglalni. Úgyhogy ugrom egy nagyot az időben, márc. 9-re, életem első futóversenyének előestéjére. A versenyt a klubunk szervezte, de ez…..
Futóblog 42 km élvezet 2012.11.07 07:52:13
Jókuti András világevőt, egykori Café műsorvezetőt nem kell bemutatni a gasztronómia iránt érdeklődőknek. 110 kiló után eltávolodott egy picit a sportolástól, de soha nem teljesen: az egykori vízilabdázóval 2008-ban már futottam együtt a Nike Human Race-en, ő viszont az akkori…..
Szóval, élek még. Sőt. :) Most már mondhatom, belerázódtam az itteni életbe, felvettem Zágráb ritmusát. Bár lehet, a hétvégén az átlag ritmusnál kicsit gyorsabb is voltam. Kihasználtam, hogy akkor még nem kezdődtek az előadások, és egyelőre a munkahelyemen sem kaptam…..
Na, nem mintha az eddigiek nem lettek volna jók. De most sikerült úgy igazán belekeverednem abba a forgásba, amiért ide jöttem. Ma éreztem meg Zágrábnak azt a "fílingjét", amit egyszerűen imádok. Úgyhogy most nem tematikusan írok, hanem részletesen a napomról. (Kevés ilyen lesz,…..
Érvényes két díjszabási övezet beutazására, egy órán belül, legföljebb négyszeri átszállással, a felszállóhelytől az utazás céljához vezető legrövidebb útvonalon. Átszállni csak kereszteződéseknél, elágazásoknál és végállomásokon lehet, de csak olyan kocsira,…..
És hogy kellene egy ilyen blogot kezdeni? Gondoltam, kötőszóval, csakhogy mindenki lássa: LEHET a magyar nyelvben mondatot kötőszóval kezdeni. :) De ez a blog nem, vagyis csak kis mértékben fog nyelvészetről szólni, inkább zágrábi létem néhány kis részletét fogom itt…..
madjarica 2012.10.09 15:53:02
@Legyezős Lucy: :) A vendégeket szeretettel várom, de főzni nem tudok rájuk sajnos, egyelőre csak teát és kávét. Meg zacskós levest. :)