Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holhen

5 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bibliatanulmányok A Biblia... 2017.05.18 22:04:48
Mindent megpróbáljatok! Mondja az Írás... Ez a blog első bejegyzése. Egy olyan bibliatanulmányozói sorozat bevezető része, amiben néhány alapfogalommal szeretnék kezdeni. Mivel egy személyes keresztyén hitéleti blog-ról van szó, előtte gyorsan tisztázni szeretnék néhány dolgot. Először is, a…..
holhen 2017.06.03 15:20:04
@Arokh: Ezzel csak az a gond, hogy ez a definíció minden vallásra igaz, csak épp a kereszténységre nem. A kereszténység ugyanis igazolható tapasztalati, logikai úton. A Biblia ugyanis történelmi beszámolókat tartalmaz Isten tetteiről a népéért, amit az archeológia igazol, hogy valóban megtörténtek ezek. A természetről állított dolgai szintén igazolhatók, amennyiben az ember félreteszi az evolúciót és elfogulatlanul nézi a dolgokat, ahogy ezt már számtalanszor megtették már. Jézus létezése szintén megkérdőjelezhetetlen, még az ateista tudósok is elismerik, hogy ő valóban létezett és olyanokat mondott és tett, amit a Biblia állít. A történelem során számtalan ember tapasztalta és tapasztalja is, hogy amit Jézus mondott, az igaz, eltörölte a bűneinket, meghalt értünk és egy új életet kínál nekünk, amit hittel elfogadhatunk, az életünk pedig egyre inkább kezd az övéhez hasonlítani. A Biblia tele van próféciákkal, amit évszázadokkal, sőt évezredekkel az esemény megtörténte előtt írtak le és betűre pontosan minden beigazolódott, ami meg nem, az azért nem, mert még ezután fog, illetve éppen ebben a pillanatban teljesedik. Az Utolsó Ítéletkor pedig minden térd meg fog hajolni és el fogja ismerni, hogy Isten az Isten, az egyedül igaz Isten. "Mert nem kitalált meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és megjelenését, hanem úgy, hogy szemtanúi voltunk isteni fenségének. * 17 Mert amikor az Atya Istentől tisztességet és dicsőséget nyert, és ilyen szózatot intézett hozzá a felséges dicsőség: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm”, 18 mi hallottuk ezt a mennyből jött szózatot, mert együtt voltunk vele a szent hegyen. 19 Ezért egészen bizonyosnak tartjuk a prófétai beszédet, amelyre jól teszitek, ha figyeltek, mint sötét helyen világító lámpásra, amíg felvirrad a nap, és felkel a hajnalcsillag szívetekben. 20 Mindenekelőtt tudnotok kell, hogy az Írás egyetlen próféciája sem ered önkényes magyarázatból, * 21 mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szóltak az Istentől küldött emberek."
"Isten ugyanis kinyilatkoztatja a maga haragját a mennyből az igazság útját álló gonosz emberek minden hitetlensége és gonoszsága ellen, 19 mert ami megismerhető Istenből, az nyilvánvaló előttük, mivel Isten nyilvánvalóvá tette számukra. 20 Láthatatlan valóját, azaz örök hatalmát és istenségét meglátja alkotásain az értelem a világ teremtésétől fogva. Ezért nincs mentségük, 1Kor 1,21 21 mert bár Istent ismerték, mégsem dicsőítették vagy áldották mint Istent, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és sötétség borult oktalan szívükre. Ef 4,17-18 22 Akik bölcseknek mondják magukat, bolonddá lettek, 23 és a halhatatlan Isten dicsőségét felcserélték halandó emberek, sőt madarak, négylábúak és csúszómászók képmásával. 5Móz 4,16-18 24 Ezért kiszolgáltatta őket Isten szívük vágyaiban a tisztátalanságnak, hogy meggyalázzák egymás testét. 25 Az ilyenek Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, és a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen."

Néhány ajánlott videó:
www.nicelife.hu/galeria/film/istennemhalott.php

www.youtube.com/watch?v=U0u3-2CGOMQ

www.youtube.com/watch?v=NSl6YQxWqpA

www.youtube.com/watch?v=D54z5byYjF0
Továbbra is jól érzem magam, nincs semmi változás. Egyelőre felváltva járok a Gilbert pizzériába és a Govindába. Eddig összesen egyszer ettem kolbászos kaját, mert keresztanyumnál múlt vasárnap rakott krumpli volt a menü és volt hozzá kolbász is, de azóta is hús nélkül…..
Továbbra is kitartok az elhatározásom mellett, hogy nem eszek húst, és köszönöm szépen, remekül vagyok. Ma a Gilbert Pizzériába mentem kajálni, spenótos pizzát ettem. Eddig még csak egy-két alkalommal ettem spenótot, legutóbb tíz éve, és nem nyerte el a tetszésemet. Hát, most…..
Rendezvény miatt zárva volt a Govinda, így vissza kellett mennem a régi éttermembe, a Gödörbe. Itt viszont szinte mindenben volt hús, kivéve a meggylevest és a Gundel-palacsintát, így végül ezeket ettem menüben. Viszont mikor láttam, hogy rengeteg ember eszi a húsát, én is…..
Ma reggelire vajas kenyérrel indítottam. Van még itthon kolbász, amit meghagyok apumnak, remélem, ő is megeszi, mielőtt lejár a szavatossága. Ha mégsem, kénytelen leszek besegíteni, de most kihagynám egy darabig. Aztán persze lementem a Kispiacra a Malomparknál, és vettem 20 darab…..
Elhatároztam, hogy kipróbálom a vegetáriánus étrendet. Okaim a következők: 1. Mert változatosságot akarok, ki akarok próbálni egy új megközelítést az étkezéshez.2. Láttam egy videót arról, hogy mit művelnek szerencsétlen állatokkal, mielőtt feldolgozzák és ehhez nem…..
Az eltelt egy hónapot arra szántuk, hogy a kurzusban megjelenő sok új hallgató kicsit fel tudjon zárkózni. (Nem mertük bevállalni, de az igazi felzárkózás az lett vona, ha a sztenderd első előadásos laborkártyát is élesítjük: ami szerint fel lett volna adva a prog1 összes…..
holhen 2012.11.08 10:15:19
@nb: Feltettem azt is, meg minden mást is, ami az egyik előző hszben le van írva, de továbbra is errort kapok a make-re mindkét mappában (server és monitor). Mit lehet még tenni? Mit nem csináltam jól? Hibaüzenet:
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [rcssmonitor] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/henrik/rcssmonitor-15.1.0/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/henrik/rcssmonitor-15.1.0'
make: *** [all] Error 2
holhen 2012.11.09 20:40:14
@nb: Tisztelt Tanár Úr! El tudná nekem küldeni azt a tutorialt, amit az előző órán említett a VLC Player screen készítésről? E-mail címem: holhen@gmail.com Köszönöm szépen előre is.
Fort Minor - Remember The Name (OFFICIAL Video) HD Prog2 Mivel a hallgatóság legalább fele nem nálam volt, így a klasszikus kezdést eltoltuk eggyel, s helyette az alábbi labormunka volt/lesz: Milyen Java van a gépen? $ java -version JDK letöltése $ cd Downloads $ tar xvzf…..
holhen 2012.10.06 17:17:33
@nb: Igen, később rájöttem, hogy a képet rosszul tettem be, és azért az emberkét mutatta, most már hangya lett belőle, igen. :) Egyébként a kulcsigénylést nem tudom hogy kell Windows alatt csinálni, a leírás csak Linuxról és Macről szól... Viszont Linux alatt csak fagyogatott, aztán mikor letöröltem és újratettem, nem akarta az Androidot feltelepíteni rendesen... Ezért lett Windows, csak ott meg a kulcsigénylés nem stimmel.
holhen 2012.10.06 18:23:00
@nb: Még nem jártam el sehogy, csak megnéztem a leírást a neten, és ott az van írva, hogy máshogy kell Winen... De majd megnézem mindjárt. :)
holhen 2012.10.06 19:22:58
@nb: Nem tudom, ezt a hibaüzenetet dobja: "A megadott nevet <keytool> a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként."