Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabospost

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nem teljesen tartozik a blog profiljába az élelmiszerekkel kapcsolatos tévhitek boncolgatása, van, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Újabban egyre többet hallani, hogy a tehéntej ártalmas: allergiát okoz, autizmushoz, cukorbetegséghez vezet fogyasztása - és még…..
Gabospost 2012.10.04 22:32:10
A TEJ ÉS TEJTERMÉKEK ESETE

Szeretném látni azt az embert, aki széttép egy nyulat, (ha ugyan eltudja kapni,) befalja nyersen, mindenestül, húst, csontot, belsőségeket,majd kiballag a legelőre, nekifekszik egy tehén tőgyének, hogy leöblítse azt néhány korty tejjel. Hogy mindez nem igazán étvágygerjesztő? Nos.azért találják ízléstelennek a leírást, mert természetes hajlamaink soha nem késztetnének ilyesmire.

Aki nem kapta meg idejében az anyatejet,annak bizony már késő lesz ezt felnőttkorban pótolni, pláne nem tehéntejjel! A tehéntejtől a legtöbb ember megbetegszik. Más faj tejét fogyasztani egyszerűen ellenkezik a Természet törvényeivel.
Igaz, ravaszságokkal, féligazságokkal olykor megpróbálnak meggyőzni minket az ellenkezőjéről. „Kalcium, ahogy a Természet kínálja!", szól az ismert tejhirdetés, csak azt mulasztották el hozzátenni: „a kis marháknak". Mert tehéntej kizárólag a bociknak való! Elválasztás után a tinó sem tér vissza a szopáshoz, neki van ehhez elég esze.
Nekünk sajnos nincs, mi úgy hisszük, aggkorig tejen kell élni, s szoptatós dajkának ehhez a tehenet választjuk. A természetes körülmények közt élő emlősök két alapvető dologban feltétlenül következetesek, ami alól sajnos, az ember kivétel.

1. Nem fogyasztják más faj tejét. (Ez alól nemcsak az ember kivétel, de az ember által fogságban tartott állatok is. Nem csoda, hogy ők is mindenféle emberi betegséghez hasonló nyavalyáktól szenvednek.)

2. Elválasztás után nem fogyasztanak tejet. A tej kizárólag a saját faj fiatal egyedeinek számára való, s ezt a szabályt maguktól sohasem hágják át. Hogyan lehetséges, hogy épp az emberi faj, amelyiknek legfejlettebb az agya, épp mi nem tudjuk ezt ésszel fölérni? A
tej és tejtermék megbetegít káros, szenvedést okoz.

Csak erre alkalmas, és túlságosan Is jó hatásfokkal. A táplálkozástudománnyal foglalkozó „szakértők", akik a tények semmibevételével a tejipar szócsöveként ennek ellenkezőjét hirdetve a tej és tejtermék fogyasztását ajánlják, nem csupán az ártatlan közvélemény félrevezetésében vétkesek, de abban is, hogy egészségünket veszélyeztetve félretájékoztatnak egy olyan szakterületen, amelyikhez állítólag érteniük kellene.

Nem tudom, mi készteti őket, a hozzá nem értés, a lustaság, a nemtörődömség, a pénzhajhászás, esetleg mind együtt, de óriási mértékben visszaélnek a beléjük vetett bizalommal. Kiárusítják az emberi egészséget, saját hasznukra, bűnös módon, hisz nem újkeletü felfedezésekről van szó. Az állati eredetű ételek (köztük a tej és tejtermékek) káros hatása évtizedek óta ismert. Az eddig említett bizonyítékokat továbbiakkal is kiegészíthetem, nem kell hozzá más, csak józan ész és a tudományos szakirodalom tanulmányozása.

Az újszülött borjú úgy 45 kg, egyéves korára el szokta érni az egy tonnát. Hát erre való a tehéntej: nagyon rövid idő alatt nagy csontú,hatalmas állat fölnevelésére, s a legkevésbé sem az embernek. (Igaz, néha emberben is látni olyat, aki megjelenésében félelmetesen közel jár ehhez.)Remélem, senki nem gondolja komolyan, hogy tejtermékek fogyasztása mellett képes lehet egészséges fogyásra! De ez csupán egyike a tejhátrányos hatásainak. Mert van még rengeteg, azt sem tudom, hol folytassam.

Az ételek közül a tej az, ami a legtöbb nyálka kiválasztására kényszerítia szervezetet. Ez a sűrű, tapadós nyálka betakarja a finom nyálkahártyákat, elzárja a hörgőket, zavarja a légutakat, köhög, krákog, kínlódik és megbetegszik tőle az ember. Szénanátha, asztma, hörghurut (bronhitisz),meghűlés, arcüreggyulladás, orrdugulás, középfülgyulladás — mind olyan betegség, melyek leggyakoribb kiinduló oka a tej. A legtöbb túlérzékenységi tünetet szintén a tejtermékek váltják ki, szinte minden allergiával foglalkozó szakkiadvány említi a tejet.

A szakterület tekintélyes kutatói közül szeretnék megemlíteni kéttudós orvosdoktort, Dr. William Ellis urat, aki nyolcvanas éveiben jár, és Dr. N. W. Walker urat, aki 1985-ben természetes halállal hunyt el — 109 éves korában. A tejről és tejtermékekről alkotott véleményük egybehangzóan lesújtó. Mellkasi fájdalmak, szívpanaszok okaként több esetben egyértelműen ezek voltak felelősek. Dr. Ellis fölhívja a figyelmet, hogy már 200 éve ismert a tejfehérje fejfájást kiváltó hatása.

A Nature című (a legtekintélyesebb) tudományos folyóirat 1974. július 6-i számának egyik cikke egyes sajt- és túróféleségekben föllelhető fehérjéket okolja a migrén létrejöttéért. Magam is esetek százaiban tapasztaltam, hogy a tejtermékfogyasztás elhagyása, vagy egyszerű csökkentése megszüntetett korábbi rendszeres fejfájást.

Akit érdekel a valóság és a saját egészsége az elolvashatja a könyvet itt:

www.scribd.com/doc/65271077/Testkontroll-2-Harvey-es-Marilyn-Diamond
Gabospost 2012.10.04 22:53:37
@lacalaca: Kedves lacalaca! Azok bizony nem sületlenségek. A csontritkulás okozója a tejfogyasztás. Olvastad a testkontroll című könyvet az elsőt, ott szépen le van vezetve ez az egész tej história... De itt a testkontroll 2 könyv olvass bele 185 oldal körül van egy két szép dolog::: www.scribd.com/doc/65271077/Testkontroll-2-Harvey-es-Marilyn-Diamond

Egyébként amióta nem fogyasztok tejet semmilyen formában, azóta számtalan betegségből kigyógyultam. Ugyancsak megemlíteném, (bár nem tejjel kapcsolatos) de ugyancsak vegetáriánus téma, hogy ami óta nem fogyasztok hús félét sem, azóta megoldódott a vérnyomás problémám egyszerűen növényektől a 210/130 vérnyomásomból lett 127/85 és azt a gyógyszert nem szedem, amit a gyógyszeripar bérence, az orvos felírt, miközben azt mondta: "ezt a gyógyszert élete végéig szednie kell" azt válaszoltam, hogy ne kössön rá fogadást doki! Három hónap múlva nem szedtem a gyógyszert és vissza sem mentem hozzá azóta! Másrészt meg az orvos a gyógyszer meg a méreginjekció hívőknek üzenem, hogy a betegségre ott van a megoldás ahol keletkezett, a testedben! Ne egy másik embertől várjátok a megoldást!

Itt van néhány ütős tipp:

vimeo.com/channels/biologika/videos
Gabospost 2012.10.05 10:31:58
@sasmadar77:

Én ki merem jelenteni ezt, hogy az elfogyasztott vegetáriánus étrendnek köszönhetem a vérnyomás normalizálódást. Azt is kimerem jelenteni, hogy a tej elhagyásának köszönhetem a nyálkahártyát garat üreget 14 éven keresztül gyulladásban tartó és folyamatos náthát okozó (heti 100 papír zsebkendőt igénylő) krónikus betegség teljesen és nyomtalanul megszűnt! Ugyan csak ki merem jelenteni, hogy a emésztőrendszeri betegségeim is a vegetáriánus étrend bevezetése után fokozatosan megszűntek és szintén a tejfogyasztás megszüntetésének köszönhetően megszűnt a Kandida egyensúly emésztő rendszert érintő megbetegedése a puffadás teltség érzet és az emésztés képtelenségi állapot is, de a köröm gombásodás is ugyan csak megszűnt! És ugyan csak ki merem jelenteni, hogy ezektől összességében 15 kiló felesleges testsúlytól szabadultam meg az első három hónapban és azt követően havi 1-2 kilót sikerült leadni a teljes testsúly felesleget végig a normálisra csökkentve ezáltal. Természetesen ehhez társul a vega életmódban az is, hogy a glutén tartalmú élelmiszernek nevezett mérgeket sem fogyasztom, mivel azok a legbizonyosabban a lassú halál előidézői! Mindezeket amiket kijelentettem saját magamon tapasztaltam meg. Ezért nem érdekel semmilyen tudományos ferdítés és magyarázat ez ügyben. Nem oldják meg gyógyszerek és orvosok ezt a problémát, nem győzöm hangsúlyozni! Aki az igazságot keresi az nézzen utána a több mint 5000 éves kínai gyógyászatnak, hogy az mi is valójában... azután ha még kedve lesz népszerűsíteni a húst a tejet a kenyeret meg a gyógyszer ipart a méreginjekcióival kapcsolatosan, akkor jöjjön és indokolja meg miért olyan jó természet ellenesen táplálkozni és szándékos öngyilkosságot elkövetni és erre csoportosan rábeszélni a sok tudatlan műveletlen zombit...