Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dalxa

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt még kezdetét venné a történet, egy-egy zajt tesztelve női hang indítja el az „előadást”. Ez a kezdés mutatja meg számunkra, hogy nem az eredeti Odüsszeusz-történetről lesz szó. A cselekmény akkor indul, mikor Odüsszeusz hazatér Ithakába, Pallasz Athéné pedig…..
A székely népmesén alapuló hangjáték kellemes és szórakoztató időtöltést jelenthet mind a gyerekek, mind szüleik számára. Az állandó meseelemek mellé humor is társul, mely a színészi játékkal kiegészítve tökéletes népmesei hangulatot nyújt. Rozmaring, Torzonborzia…..
„Nézzük meg közelebbről ki ez a két tizenhárom, tizenhat éves leányka, akinek sorsához birodalmak sorsa volt kapcsolva.” A hangjáték első része 1521-be kalauzol el minket, Jagelló Anna és Habsburg Mária esküvőjéhez. A történelmi eseményeket és személyeket eme két leány…..
Tibinek és a fiúknak végre sikerült megszerezni Hanna naplóját, így velük együtt mi is megtudhatjuk, mi történt a lánnyal az elmúlt három hónapban. A második évad első öt részében Hanna nem szerepelt, őszintén szólva hiányoltam is a hangját, mely véleményem szerint…..
Csoda és Kósza két szeretetreméltó ló, kik különféle kalandokba keverednek. Csoda a megfontolt és Kósza a túlbuzgó tökéletesen kiegészítik egymást. A hangjáték kis epizódokban közvetíti a két ló kalandjait. Mindig Kósza indítja el a cselekményt, Csoda őt próbálja…..
A döntés mindig nehéz. A hangjáték alaptétele szerint csak az uralkodó és az alattvaló lehet szabad ember. A főszereplő döntött. Az alattvaló életét kell élnie. Úgy alkalmazkodik ehhez a szerephez, hogy megpróbálja elhitetni magával, ő tényleg ezt akarta. Neki tényleg így a…..
„Hogyan küszöbölhetjük ki eredményesen a tanulást szeptembertől júniusig?” Talán a legtöbb diák fejében ez a gondolat motoszkál, mikor megszólal a szeptemberi csengő, azonban legtöbbjük számára mindössze egy költői kérdés marad, melyet nehéz, vagy talán lehetetlen…..