Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hiti

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..
hiti 2012.11.29 22:20:44
@Kellemes Zérókomponista: De miért is ferdítenék?

Mikor elindultam, akkor nekem is mindenki azt mondta otthon (aki innen hazament), hogy itt kolbászból van a kerítés, meg minimálbérből király módon lehet élni, stb. Lehet élni minimálbérből király módon (6,08, vagy 6, 18 talán most a minimál órabér) akkor, ha hetente nyomsz 60-70 órát, és ezt tudod csinálni egész hónapban! Én nem hittem el, tehát tudtam kb. mire számítok, ha jövök.

pl.: Az egyik lakótársam pl. elmúlt hónapra kapott 2300 fontot nettóban. Ez nem rossz pénz!!! Nem is minimálbéren van, de warehouse-ban dolgozik. Heti 7 napból 6 napot dolgozik, s mindezt éjszaka.!!! Nappal alszik. Szóval kb. annyit él, amíg munka előtt felkel, eszik. Kérdezem én: megéri??? (valakinek lehet)

Szóval vica-verse a dolog. Kinek mi éri meg itt kinn, de szerintem a poszt anyagi részének a leírása nem teljesen úgy van, ahogy le van írva.

Üdv.

HITI
hiti 2012.11.30 19:20:23
@tildy:):

Én azt írtam,hogy egy ember, ha bérel egy szobát, akkor nem nagyon vergődhet. Én így gondolom, tapasztalatból. Sajnos itt vagyok kinn, ezért tudom ezeket írni.

Persze, ha nem probléma, hogy az ember anyagilag kifut 0-ra hónap végén, akkor lehet élni, de aki mondjuk agency-n keresztül dolgozik (ami nem biztos ugye minden nap), az biztosan nem így él.

Én csak a saját tapasztalataimat írtam le. Ha akarod, akkor részletezek is egy havi életemet, amiből lehet látni, hogy azért nem fenékig tejföl itt sem semmi. (ahogy nekem otthon mondták és egy korábbi hozzászólásomban már leírtam).

De Isten lássa lelkemet, ha így megy, akkor biztosan én csinálok valamit nagyon rosszul.

Elfogadom, legyen így.

Ámítsuk a magyar embereket, hogy itt minden OK, minden jó és minden adott.

A problémám az, hogy le kellene írnia valakinek a körülményeket is. Miből, mennyi munkával, milyen körülmények
között???

Én régóta olvasom a blogot, s lassan eljutottam arra a szintre, hogy úgy gondolom, hogy van már annyi tapasztalatom 7 hónap után, hogy le tudok írni konkrét dolgokat.

Lehet, hogy meg fogom írni.

De még1x mondom: ha a posztoló ezt állítja, akkor legyen így.

Én az ellenkezőjét állítom, de ez csak az én véleményem, nem kell elfogadni..

kellemes napot és estét mindenkinek.

Üdv.

G
Judit és férje egy multin keresztül jutottak ki Angliába, gyerekekkel, így aztán közvetlen tapasztalata van a kezdés nehézségeiről, az iskoláról, és persze az albérletkeresés kálváriájáról. Mert kálvária, az volt. „A férjem és én már évek óta fontolgattuk, hogy pár…..