Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dodo412

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Liberálisok!  Egy 25 éves és egy 10 éves kisfiú anyukája vagyok. Nagyobbik fiam homoszexuális. Boldog kapcsolatban él egy másik fiatalemberrel. Nagyon szeretik egymást. Az elején nehéz volt ezzel megbarátkoznom, de ma már teljesen természetesnek veszem a kapcsolatukat.…..
dodo412 2015.06.10 23:02:32
@Farkasokkal táncoló: Én ebből a hittankönyvből tanítottam idén a negyedikeseimet és nem érzem magam sem gazembernek, sem erkölcstelennek - sőt, pont az ellenkezőjének.
Egyrészt amit már mások is leírtak: ez egy negyedikes hittankönyv, ami még jövőre sem lesz kötelező - amelyik tanár ezt veteti meg, az ajtót tévesztett.
Másrészt: úgy adtam le az anyagot, hogy a gyerekeknek világos legyen, hogy senkit nem ítélünk el a szexuális orientációja miatt. Képzeljétek: megértették!
Leszögezném, hogy nem tartom jó könyvnek, nem sokat segített az órák előkészítésében, jövőre lesz másik, azt veszem meg.
Pár hónapja ígértem, hogy írok pár posztot erről a régi és jelentős filozófiai kérdésről, úgyhogy itt is a sorozat második darabja: mivel a múltkor egy teizmus melletti érvet tárgyaltam (nem annyira támogató, mint inkább ellenséges módon), most úgy döntöttem, rárepülök…..
dodo412 2015.05.25 18:47:20
Nem szép dolog tőlem, hogy felszakítok egy lassan egy éve gyógyuló sebet, de miután elolvastam kb. a hozzászólások egyharmadát,szöget ütött a fejembe valami:azt miért nem vette senki figyelembe, hogy a vallásos emberek a legritkább esetben kívánják racionális érvekkel bizonyítani Isten létét. Ezért hívják "istenhitnek", vagy "vallásnak". Azaz, én "hiszem, vallom, hogy van Isten, nem pedig tudom". Könyörgöm, a papok és lelkészek (akik a vallásos gyülekezeteket vezetik) elismerik, hogy ez az egész istenesdi nem ésszel felfogható. Isten - a vallási tézisek szerint - nem akarja, hogy "tudjuk", hogy Ő van, az túl egyszerű lenne: azt akarja, hogy higgyünk neki, higgyünk benne.
Emellett - ahogy én kivettem a posztból - itt sem arról van szó, hogy a teisták milyen érvekkel akarják bebizonyítani, hogy van Isten, hanem arról, hogy hogyan reagálnak az ateisták érveire, miszerint nincs isten. Innentől pedig nekem hiába mondja bárki, hogy a teisták ellenérveikkel nem bizonyítják isten létezését (ami igaz), mivel ez nem is volt cél. Azonban a valódi célnak, hogy rávilágítsanak az ateista érvek hibáira, tökéletesen megfelelnek. És akkor visszatértünk a jó öreg "bizonyítsd be, hogy van vs. bizonyítsd be, hogy nincs" vitához ami tök fölösleges, mert egyik sem fog menni, és különben is mindenki azt hisz, amit akar.
Egyébként mindig imádom látni, ahogy az ateista érveket hangoztatók mennyire szívükön viselik, hogy meggyőzzék az általuk egyébként butának és alsóbbrendűnek tartott embereket, akik - jelen esetben - annyit vétettek, hogy a teizmus létjogosultsága mellett érveltek. Komolyan, erről az jut eszembe, amikor a középkorban az inkvizítorok megégették az eretnekeket, csak mert nem abban hittek, amiben ők...
Megint jelentkezek, mert nincs jobb dolgom... Kint esik az eső, egyedül vagyok itthon, spanyolozni nincs kedvem, így hát írom a blogot. Pénteken, első napom volt a suliban. Semmi extra, bevitt Carlito meg a mama autóval. a suliban megkerestük a tantermet, bementem, köszöntem a srácoknak…..