Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nns

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elindult a MOL limo Budapesten. Ez egy autó megosztó szolgáltatás, tudomásom szerint az első Budapesten. A szolgáltalás segítségével autót bérelhetünk nagyon rövid időre. Pl. ha el akarunk menni valahova, ami olyan távolságra van, ahova már egyébként taxi-t hívnánk. A díjazása perc alapú, most…..
Amióta megváltoztatták a vámszabályokat, kicsit óvatosabban rendelgetek külföldről. A 21 vs. 32 EUR nem tűnik soknak, de amikor pl. az ember egy racert rak össze, akkor jellemzően több forrásból rendeli be a dolgokat, így pedig a 32*X nem vámmentes csomag már nem is ugyan az, mint a 21*X nem…..
nns 2016.03.01 22:10:58
Ezt ismered? play.google.com/store/apps/details?id=ru.chinaprices

TD EU-nak nevezett raktára Németországban van. Utoljára amit onnan rendeltem DHL hozta ki ingyen. Persze az árak EU raktárból drágábbak picit. (kb a kiszállítás ára lehet a különbség)
nns 2016.03.01 22:14:08
Ezt ismered?: chinaprices.ru/ & play.google.com/store/search?q=chinaprices

Chrome jól fordít így még eredeti kínai oldalakat is lehet olvasgatni. (angolra érdemes fordíttatni). TD EU raktára Német. Kicsit drágább onnan de hamar megjön az áru.
A kormány új módszert vet be a Magyar tulajdonban levő fekete pénzek felhasználására, erre találták ki az SMSZ-t. Az SMSZ lényege az, hogy egy Magyar állampolgár bármilyen forrásból származó külföldi pénzét adófizetés nélkül hazahozhassa. Csak a nagy játékosok pénze…..
A FIDESZ visszatáncolt, mégsem lesznek "nemzeti" családi napközik. Az eredeti tervek szerint 3 évnél idősebb gyerekek számára kötelező lett volna az óvoda. Mivel nincsen elegendő óvoda, ezért végül is lemondott erről a FIDESZ. A FIDESZ elárulta, hogy az eredeti döntést az…..
nns 2013.05.28 11:02:16
@Dörnyei József: Igen, csak itt elég nagy kilengés van a Ratkó generáció és a hullámai miatt. (Bár mintha ez pont eltűnne) Az ingatlanokat nem lehet olyan könnyű méretezni. Ha nagy lakosságszámú városról van szó akkor még működhet amit mondasz, de kisebb településeken akár meg is szűnhet az óvoda/iskola az építés után pár évvel. Volt már ilyen is errefelé... Persze támogatásból :) Én azt sem értem miért van idegenkedés felénk az iskolabusz rendszertől...
nns 2013.05.28 12:33:49
@Clear-water: Ne feledd a politikus legjobb barátja a beton ;-). Építkezés nélkül nincs szalagátvágás és csúszó sem. Ami olcsóbb abból kevesebb jut. Stratégiai gondolkodás pedig nem olyan egyszerű, és igény sincs rá felénk így mindig azt választják aki többet ígér: azonnal! Magáncégnél meg az új főnök mindig villantani akar ez meg azzal jár, hogy valamit meg "kell" változtatni. A változással nincs baj, ha az stratégiára van felfűzve. (+ idővel a stratégia is változhat)
A cikk apropója a Yahoo napokban bejelentett távmunka korlátozása. A Yahoo, a Google gyakorlatát követve, teljesen betiltja vagy jelentősen korlátozza a távmunkát a dolgozói számára. Az intézkedés nagy port vert fel a technológiai szektorban. Sok prominens személy kifejtette, hogy…..
A rendszerváltás óta soha nem volt 5,25%-os az alapkamat, ha jól emlékszem. A jelenlegi gazdasági környezetben ez a kamatvágás sem okozott érzékelhető forintgyenkülést. Az Orbán kormány valószínűleg legnagyobb gazdasági sikere az 5,25%-os alapkamat. Az alacsony alapkamat…..
nns 2013.02.27 11:07:44
Nem jól emlékszel: www.mnb.hu/Jegybanki_alapkamat_alakulasa

Elég sokáig volt már 5,25:

2010. április 27-től 5,25%
2010. november 30-tól 5,50%

Szóval most csak visszajutottunk oda ahonnét indult a jelenlegi kormányzati ciklus. :-)