Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kobarid

106 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ó, volt már ilyen, amikor valamit csak személyesen és csak néhány helyen lehetett elintézni, bár a polgári törvénykönyv által leírt meghatalmazási módok is simán működhettek volna. Működhettek volna, de a konkrét törvény erre nem adott lehetőséget.…..
Kiel projekt by bm Költözés 2013.08.30 17:27:31
Ma átadtam a régi szobámat, minden gond nélkül simán, ééés németül beszélve a házmesterrel.  De nemcsak én költözöm: a kollégiumban, és az egyetem-környéki utcákon is rengeteg fiatalt lehet látni, hogy a kis motyójukat cibálják házból ki, autóba be, vagy épp…..
Felsorolás még nem volt a blogomon, ezért így írom meg az esetleges olvasóimnak az újrakezdésem lehetséges okait: visszaköltöztem a régi, jobb kollégiumba nyugisabb lett az életem, és megszoktam hogy itt élek újra meg szeretném osztani a magyarul beszélő világgal, hogy mi…..
Semmi különös nincs abban, hogy régóta nem írtam semmit. Egyszerűen sose volt rá érkezésem. Most van, szóval a világ tudtára adom, hogy itt ilyen, a címben megnevezett képződmények is vannak: de nem ám csak úgy odapingálva, hanem szépen vezetve, megfelelő szélességű utat…..
Kiel projekt by bm Újdonságok 2013.03.03 10:30:46
Remélem, hogy mindenki olyan napsugaras, szép reggelre ébredt, mint én. Lehet, hogy itt a tavasz is németes pontossággal érkezik? Én mindenesetre ki fogok gyalogolni a Förde partjára, mert ide az relatíve közel van. Elég hosszú ideje semmit sem írtam ide, aminek oka van.  Ez az…..
Kiel projekt by bm Münken 2013.02.20 18:41:59
Amikor legutóbb otthon voltam, vonattal mentem, és visszafelé Münchenben szálltam át, ahol volt kb. háromnegyed órám arra, hogy beszaladjak és szétnézzek a városban kora reggel.  Ezt a képet lőttem nektek a városháza belső udvaráról. Az első bajor bürokraták már jöttek is…..
Sikerült visszatérnem, de holnaptól már rendes posztok is lesznek :) Rekordrövidségű poszt a mai. A jövőben lesznek hosszabbak is, közkívánatra...
... ahogy a művelt német (is) mondja. Most lehet, hogy nagyjából egy hétig megint szünetelni fogok, mindenesetre így éreztem helyesnek, ha mindezt tudatom a lelkes és rendszeres olvasóim tömegeivel. Ma amúgy kevés dolog történt, már azon kívül hogy eléggé beindult a benti…..
Kiel projekt by bm Torony 2013.02.03 16:44:20
Ez is Schwerin, még hozzá az a templomtorony, ahonnét a múltkori képeket csináltam nektek.  Remélem, hogy átjön az a hangulat, ami ott volt! A kép szerintem főleg a favázas házikó miatt érdekes,mert azokból nem találtam másutt a környéken (már persze abban a néhány…..
Ma pakolásztam, meg jelképes takarítást is végeztem, és arra gondoltam, hogy a megszokott eszközök (pl. porszívó) nélkül mennyire szokatlan tevékenység is ez; na nem mintha amúgy valamiféle szakállas házitündér lennék, de akkor is.  Persze konkrétan a porszívó elég…..
Kiel projekt by bm SPQL 2013.02.01 15:56:58
Ez itt a jól ismert (hiszen már egyszer szerepelt a blogon!) lübecki Holstentor, azonban ezúttal egy apró részletre hívnám fel a figyelmet: a középütt található közlekedési lámpától (amit sehogy se tudtam kikomponálni a képből) kissé jobbra van egy SPQL felirat. Ezen először…..
Van egy olyan szokásom, hogy amerre járok, ott megpróbálok minél magasabb helyekre felmenni, és onnan szétnézni.  Ezt tettem itt is, szerencsére egy kitűnő templomtorony éppen alkalmas is volt rá, és így ilyen és ehhez hasonló csudaszép fotókat csináltam a városról. Külön…..
Kiel projekt by bm Der Stuhl 2013.01.30 17:21:01
Ma megkaptam az új székemet! Bár az eddigi se volt éppen rossz, azért az új még sokkal királyabb!  Szép kék színe van, dizájnosan szögletes, és kb. tíz helyen lehet rajta mindenfélét állítgatni, hogy kényelmesebb legyen. Többet, mint a legtöbb autóban, és főleg többet…..
Ez egy kicsi lübecki házikó belső udvara, mégpedig a keddi posztom keretében. A posztok néha (hivatalosan) mászkálnak egyik napról a másikra, de persze mi mindannyian tudjuk az igazságot. A posztban látható kis házikó (na nem mintha a történelmi óvárosban olyan sok…..
A mai nap eseménye az volt, hogy elmentem akváriumi levegőztetőt venni. Kettőt. Ugyanis hosszan gondolkodtunk bent azon, hogy egy nagy térfogatú, de híg (nem mérgező, nem trutyis, stb.) vizes oldatot (ami kell a kísérlethez folyamatosan) hogyan lehetne állandóan és egyszerűen…..
A mai (vasárnapi) posztomban azt szeretném kiemelni, hogy főztem tortellinit, és a szokásos kiegészítőkkel elfogyasztottam. Ezután lefeküdtem olvasni, majd este lett. A blog elkészülte pedig mára csúszott, szóval szkúzi...
Ez az a világítótorony, ahol a múlt héten jártam. Szerintem annak ellenére, hogy szükségképpen feltűnő objektum, egy kellemesen eldugott helyen van (még csak helyi hajó se megy oda, nemhogy busz), ugyanakkor (a benne talált kiállítás-szerűség alapján) ezek elég gyakori dolgok…..
És tényleg! Ma folytatódik a Lübeckből származó templombelsőket bemutató sorozat (ami az olvasók reményei szerint talán be is fejeződik). Ezt hasonló okokból fotóztam, mint az előzőt: az épület formái és a fény által kialakított mintázat eléeggé tetszett, csak persze nem…..
Kiel projekt by bm Lübeck még 2013.01.25 01:03:54
Ezt a képet még tavaly csináltam nektek Lübeckben, az ottani dóm belsejében, mert megtetszett a kizárólag fehér falak formáinak játéka annak ellenére, hogy ezt nem biztosan sikerült visszaadni a képen. Persze majd lesz még egy ehhez hasonló kép is a témáról. Az utóbbi időben…..
Kiel projekt by bm Meglepi 2013.01.22 22:58:31
Ez egy átverés, mert ez a kép még Hamburgban készült, szerintem elég szépre sikerült, és persze egy jóval kellemesebb időt is bemutat, mint az utóbbi időben feltettek. Ma amúgy semmi sem történt velem, a projektemet tervezgetjük még mindig, pedig már a doktorim tíz…..
Kiel projekt by bm Part 2013.01.21 18:00:58
A mai kép a tengerparton készült, ahol szerencsésebb időjárás (ami itt persze nem nagyon van) esetén még strandolni is lehetne.  Ugyanis mint látható, szép, homokos a part (ugye milyen rendesen fel van szórva homokkal a sok hó ellen?), és csak egészen kevés fehérség van rajta.…..
Kiel projekt by bm Hideg 2013.01.20 20:10:57
Mindenekelőtt egy javaslat azok számára, akik a Balti-tenger partján akarnak a tél kellős közepén sétálgatni: ne tegyék.   Ha valamiért mégis, akkor próbáljanak szélárnyékban közlekedni, így akár percekig ki lehet húzni az ujjak teljes elgémberedése nélkül.  Semmi esetre…..
Kiel projekt by bm Kastély 2013.01.17 23:30:17
Úgy döntöttem, ma elsütöm nektek Schwerin fő nevezetességét: ezt a sokszor átépített, de végső formáját a tizenkilencedik században, romantikus stílusban elnyert ojjektumot. Végre valami mozgalmas, a sok északi téglaépület mellett! A kis palota valóban kastély (ami egy…..
Kiel projekt by bm Utcarészlet 2013.01.19 16:42:19
Megint csak Schwerin!  Ez egy szerintem nagyon kis kedves utca az elég sok ottani utca közül, amelyikben elég sok féle stílus keveredik.  Nekem mindenesetre tetszik, és mára ezt adom nektek a híradásaimból. Ennek fő oka, hogy a mai napomat viszonylagos nyugiban töltöm, jelenleg…..
Kiel projekt by bm Zőcség 2013.01.18 19:00:12
A németek kétségkívül remek dolgokat adtak a világnak: fantasztikus sörök egész tárházát, kitűnő járművek és ipari termékek arzenálját, akadémiányi méltán híres művészt és tudóst, no és persze a német munkamorált és precizitást. Az északiak különösen…..