Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szimplakertszomszédja

135 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idézet a Kazinczy utcai társasháznak érkezett biztosítási ajánlatból: "...az épület környezete miatt a Rongálás és vandalizmus biztosítás kiegészítő fedezetet NEM tudjuk nyújtani."    ..
Unja a bulinegyedet? Menjen át a külső nyolckerbe! "A túlzsúfolt kocsmanegyed, a „jól öltöztetett” ötödik kerület, a csendesebb, de mégsem csendes Ráday utca és a Krúdy Gyula tér mellett egyre izgalmasabb kávézók, kocsmák és vendéglátóegységek jelennek meg a külső…..
Szimpla Kert szomszédai No comment 2015.03.25 15:35:47
..
"A lakók panaszaira, petícióira, bejelentéseire, feljelentéseire általában fittyet hányt az önkormányzat, a Millenáris, a helyi rendőrség, de még az ellenzéki önkormányzati képviselők is." "Zavaró zaj az, ami a környék lakóit zavarja, függetlenül attól hány decibel" –…..
Belső-Erzsébetvárosi zajtérkép Kíváncsian várjuk a részleteket  ..
"Ezen a környéken egyelőre még turistának számítanak a középosztálybeli fiatalok" - Mi szívesen látnánk a turisták között az ún. középosztályt, a mai angol prolik helyett. A cikk itt olvasható: http://hvg.hu/itthon/20150120_Igy_szorulnak_ki_a_szegenyek_es_a_diakok  ..
Milyen szerencse, hogy vannak biztonsági őrök, rendőrök, közterületfelügyelők és térfigyelő kamerák az utcában!      ..
Update2: Nem először járt pórul ez az autó idén, pl. lásd itt.   Update: "Hétfőn leszólított a Kazinczy-Wesselényi sarkon lévő étterem tulajdonosa, miután beültem tükrét-vesztett autómba. Tanúja volt a szombat éjszakai rongálásnak. Elmesélte, hogy a Kazinczy utca…..
"A környék bulizós jellege az eladókra is hatással van, az Otthon Centrum megbízásai között találni olyan lakásokat is, melyeket tulajdonosaik kimondottan a megnövekedett éjszakai zaj miatt kínálnak eladásra. "  Az Otthon Centrum elemzése itt olvasható.  ..
Hangosítás nélküli utcazenélést ígértek a lakóknak az Autómentes Gyereknapon.  ..
Tegnap este küldtem egy levelet az AZÉRT egyesületnek, a holnapi programmal kapcsolatban, ahová elhívtak : "Tisztelt (név) ! A felkérésüket átgondolva és megbeszélve néhány szomszédommal arra jutottam, nem tudok az önök meghívásának eleget tenni. Ennek több oka is van:-…..
Mi már régen tudjuk, hogy a bulinegyed egy giccses szar. Mondjuk, mi két méterről nézzük. Örülünk, hogy a mainstream média így látja: Uj Péter cikke Amúgy 2 év is sok.  ..
Bárcsak a lakók nyugalmára tudnának annyira ügyelni, mint az államkincstár érdekeire! http://444.hu/2014/08/13/a-bulinegyed-kocsmainak-65-szazaleka-nem-tartja-be-a-szabalyokat/    ..
A 2014. június 12-i rendkívüli önkormányzati képviselőtestületi ülés jegyzőkönyvéből: Dr. Kiss Szabolcs r. alezredes BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője „... én biztosíthatom, hogy a Kazinczy utcában ott van a négy rendőr. Én hajnali kettő óra magasságában…..
Néhány kérdés a Szimplának : - ha már hajnali négyig nem aludhatunk, nem pihenhetnénk békében hétvégén reggel? - nincs hely a Szimplában, ezt csak az utcára néző kapualjban lehet? - mi van ha az utca lakóinak más a zenei ízlése, ill. ha épp ma nem vágyunk ma egy koncertre? -…..
Sevillában már sikerült! http://444.hu/2014/07/30/sevillaban-birsag-jar-az-utcai-hangoskodasert/    ..
  „Rengeteg turistacsoport érkezik hozzánk, és minden hétvégén 10 ezer embert látunk vendégül, ők ottlétükkel szavaznak arra, hogy jó az, ami ott van" Szimpla Információs Iroda  ..
“A Memento elegáns street art tábláinak célja egyrészt, hogy reagáljon a turistákra, a belvárosi dzsentrifikációra, másrészt pedig, hogy konfliktuspontokat azonosítsanak, vagyis vitára/diskurzusra inspirálják az embereket.”:…..
"Erzsébetváros Önkormányzata  a - tavalyi évhez hasonlóan – július elején szeretné megjelentetni a „Szünidő a főváros közepén”  rendhagyó kiadványát. Kiadványunkban ismét  szülőknek, nagyszülőknek szeretnénk segítséget nyújtani a nyári szünidő tartalmas…..
A Szimpla őrei lefoglalják a lakók parkolóhelyét kiválasztott taxisok számára. ..
"András a kétezres évek elején keresett lakást Budapest belvárosában, és többek között komolyan elgondolkozott egy Kazinczy utcai lakáson is, amely közvetlenül a Szimpla Kert mellett lett volna. "Akkor még egy nyugodt kis utca volt, legfeljebb egy-két kocsmával, de ma már…..
„Valóban működő szabályozással el kell érni, hogy a kereskedelmi egységek és a lakóközösségek viszonya zökkenőmentes legyen a jövőben.”(Wencz Mikós) – Kedves képviselő úr! Nem hiszem, hogy ezen a területen többet lehet rontani a helyzeten! Mikor szándékozik elkezdeni…..
„Kerületi lakosként hiszem, hogy szorgalmas, kitartó munkával biztonságos és élhető környezetet lehet teremteni Erzsébetvárosban, ahol végre a tisztaság, rend és nyugalom uralkodhat.” (Tímár László)– Élhető környezet? Tisztaság? Rend?? Nyugalom??? Hol?????..
„Úgy látom, számos területen sok a tennivaló, mind a köztisztasági problémák, mind pedig a közbiztonság hiányosságait illetően. Több figyelmet kell fordítanunk a kerület idősödő lakóira, ugyanakkor segítenünk kell a munkanélküliséggel küzdőket is.A legfontosabb…..
„Bízom benne, hogy munkámmal elősegíthetem egy élhetőbb kerület létrehozását, tisztább, rendezettebb közterekkel és több zöld területtel. Erzsébetváros Európa egyik kulturális központja, több világvallás otthona, sok nemzetiség lakóhelye. Egységével és…..