Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mórka

0 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Pinát mondott Donald Trump. Igazából puncit, de az amerikai televíziók így sem tudják leadni, ki kell fütyülni azt a részt.  A pinarészt. Tizenegy évvel ezelőtt pinát mondott, ez most a főhír. És azt is mondta, hogy meg akart valakit dugni. És most a Trumpnak vége van.     Képzeljük el, hogy…..
mórka 2016.10.08 17:52:43
@HaKohen:
BÁG a Corvinuson lett valami szóvivő vagy sajtós. Már nyilatkozott is ebben a minőségében.
            Képzeljenek el egy darabot, amelyikben van egy katolikus pap, vannak benne ufók, Jan Palach, Neil Armstrong, zöldfejű lények, elképesztően kínos és hosszadalmas szófosás, több mint három órán keresztül, a kommunisták rosszak, annyira rosszak,, hogy meg is mondjuk a nézőknek, hogy…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
mórka 2014.10.13 22:59:41
@rainy day woman:
Van abban a levélben egy elegánsan kicentizett, finom érzékkel végigvitt irónia.

Miiután a Helsinki Bizottság odáig jutott, hogy szeptemberben kilépett az Emberi Jogi Kerekasztalból, meg is volt rá K. F.-nek minden oka.
És Orbánnak is, hogy - szépítésként - gratuláljon K.-nek.
                 Boros János pártfilozófus (2013)   "A Migráció és a demokrácia univerzalizmusa fejezetben pedig demonstrálom, hogy minden demokráciának befogadónak kell lennie, és nem eléggé demokratikus az a társadalom, mely nem nyitott a más kultúrákból érkezőkre."…..
„Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzebten hozott egy rossz döntést. Őszintén sajnálom.” – írta a menekült kisgyereket megrugó, egy másikat pedig elgáncsoló jobbikos operatőr, miután szégyent hozott a világon minden…..
mórka 2015.09.13 23:28:14
@panelburzsuj:
A húszezredikkor készültelek megdobni egy rímes furcsa játék köszöntővel, de feladtam, mert előtte eggyel vagy kettővel magad magadról kikotyogtad a közeledő monumentális számot.(

(Most az " "-eket próbálnám számolni, de az özönlésüktől elképtelenedett a szándékom((((
mórka 2015.09.13 23:49:48
@rainy day woman:
Elegánsnak találtam a fenti dialógusotokat Ennyi.
mórka 2015.09.14 00:18:42
@panelburzsuj:
Égés, de nem fogtam fel. Mindjárt el is bujdokolok szégyenemben.

De legalább utólag fejedre olvastam, hogy akkor megfosztottál a játékomtól. Úgy 19 900-tól naponta néztem az adatlapodat, készült majd odalett az óda.
Ma van Úrnapja (Corpus Christi), amelyet elsősorban a katolikus egyházban ünnepelnek mint Krisztus Szent Teste és Vére, azaz az Átváltozás, Oltáriszentség, avagy Krisztusnak az ostyában és a borban (Eucharisztiában) való jelenlétének napját. Nem nagyon túlbonyolítva a dolgot ez…..
Varánusz Lökd ide a sört! 2015.05.29 09:19:14
Volt egy hang ami gyakorlatilag betöltötte a gyerekkorom. Apám verette a nótákat otthon a lemezjátszóról, hétvégénként minden meccs után zenegép kísérettel élőben is nyomták a kézipálya melletti Bányász presszóban. Ha nyertek azért, ha vesztettek akkor meg azért. Mi…..
mórka 2015.05.29 18:48:45
@Rodeo36:

ORIENTALE LUMEN IV – 3. KONCcert
Szent Efrém férfikar május 31-én a Szent István Bazilikában
mórka 2015.05.29 20:27:33
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Tokaj felé úgy mondják: "hegy leve".
Az elmélet, amely szerint Shakespeare műveit valójában nem Shakespeare, hanem híres filozófus kortársa, Francis Bacon írta, a 19. századból származik. Első alkalommal az amerikai Ignatius Donnelly (1831-1901) írta le The Great Cryptogram című művében, hogy a nagy drámaíró…..
A Fidelitas nevű szervezet frissen beiktatott elnöke úgy próbálta meg felkelteni maga iránt feltehetőleg leginkább a Fidesz elnökének figyelmét, hogy úgynevezett provokátorfigyelő csapat felállítását jelentette be. Egy e-mail címet is létrehoztak volna, ide kérték elküldeni a…..
Wittner Mária költészete igen jelentős és igen aktuális. Idézgettük már az Indexen, és itt is előkerült már tavaly az a költeménye, amely minden másnál alkalmasabb annak érzékeltetésére, mennyire is hasonlítunk mi, magyarok (a politikus költőnő szerint: Magyarok) a bárd…..
mórka 2014.10.25 13:26:46
@mórka:
Utolsó mondatom javítása:
És én a W.-jelenségnek kizárólag erről a dimenziójáról szóltam.
mórka 2014.10.25 20:06:11
@csársz:
Kedves Csársz!
Abból, hogy megrendülve tudok nézni egy meghökkentő síremléket és beleérzek a család tragédiájába, nem gondolhatod komolyan, hogy a szellemes sírfeliratokon, a nevető fejfák rigmusain nem tudok nevetni.)

Kicsit irigykedem is azokra, akiknek ilyen könnyed a viszonyulásuk a halálhoz.

Én az írói életrajz és a mű viszonylatában fordított utat jártam be.
Egyik sokat olvasgatott és megkedvelt költőm volt már Pilinszky, amikor valakinél megláttam és elkértem a róla szóló könyvet.
Nagyon érdekes volt szimultán olvasni az életrajzot, pályaképet az ott emlegetett - már ismert - új kontextusba kerülő versekkel. Gazdagodott az értelmezhetőségük.
Kevés napom múlik el olvasás nélkül, és gyakran " körbeolvasok" egy-egy művet, azaz róla is mindent, ami elérhető. Ezek a kutakodások - akár az életrajzban is - nem árthatnak meg a jó műveknek.
Azt is gondolom, hogy a jó mű megáll +információk nélkül is.

Nem hallottam arról, amire Varró D.-val kapcsolatban utalsz.

Wittnert 56 és a Fidesz áldozatának is tartottam már akkor, amikor nem tudtam, hogy versírásra vetemedik.
Ez a fenti versnek gondolt valami mutatja, hogy mennyire belegabalyodott, belegabalyították a traumás múltjába. Mindannak ellenére, ami köztudott róla, nagyon tudom sajnálni őt.
Örülünk, Vincent? Woyzeck 2012.01.02 11:00:00
Hát igen. Ezért érdemes. Ez az én színházam, az én előadásmódom. Egyszerűen imádtam. Legelső gondolatom az volt, hogy nem írok a posztba semmit, csak annyit, hogy zseniális, gyerünk az Ascher Cafe-ba be oszt’ jónapot. De aztán ezt még magamhoz képest is szegényesnek…..
         Nyilván nem tartozik ránk ez az egész. Végül is nem tiltottak ki senkit Amerikából. Csak annyi történt, hogy néhány magyar állampolgárnak azt tanácsolták, hogy ne próbáljon belépni az Egyesült Államokba, mert valószínűleg nem engedik be a határon (ez nem…..
mórka 2014.10.18 00:17:17
@HaKohen:

További lehetőség, hogy Szijjártó - megísmerve a teljes névsort -
korrupciós ajánlatot tesz az USA illetékesének elérendő, hogy ne hozzák nyílvánosságra a bizonyétékokat.9
           A magyar televíziózás egyik üde és illatos mélypontja volt, amikor Bánó András egy cigányok által elkövetett lincselési kísérlet után a cigány lélektanról faggatta Osztolykán Ágnes LMP-s politikust. Az ember el nem tudja képzelni, hogy miért pont Osztolykán…..
mórka 2014.10.11 15:31:30
@Evezős:

A néző szempontjából
1. Nagyon jó, hogy Osztolykán Ágnes legalább megemlítette az eredeti témát, a felmérésüket.
2. Nagyon jó, hogy - utalva a szituáció fals voltára, okosan, intelligensen kezelve a helyzetet - vállalta a bedobott kérdésre a válaszadást.
3. Nagyon jó, hogy érvekkel eligazította Bánót a néplélek verrsus kezelendő esetek, helyzetek témában.
4. Nagyon jó, hogy O. Á. - mellőzve bármilyen jelenetet - ebben a műsorban is, mint mindig, végtelenül meggyőzően, szimpatikusan és kimondottan bájosan mutatkozott meg.
5. Nagyon jó, hogy Bánó, aki gyakran a saját műsoraiban indokolhatatlanul röhécsel és más módon is feleslegesen, sőt zavaróan "testbeszél", itt végig nagyon odafigyelő, komoly, végül megilletődött volt. Látható volt rajta, hagy O.Á. meggyőzre őt is.
6. Nagyon jó, hogy a beszélgetés zárásaként elismerően fontosnak és közérdekűnek nyilvánította O. Á. okos nyilatkozatát.

Bánó kérdésében megfogalmazódik egy hibás prekoncepció, de egyáltalán nem gondolom, hogy rasszista lenne. Komolyan vette ő ezt a témát., komolyan és tisztelettel kezelte Osztolykán Ágnest.

Bánó bocsánatkérését mások által sugalltnak és elvártnak gondolom.
A jotunder Bánótól való bocsánatkérésében pedig érzek egy adag "naugyeigazamvolt" -szerű triumfálást.

Ahava kommentjeit pedig nagyon szépen köszönöm.
mórka 2014.10.11 16:09:09
@jotunder:

Elnézést kérek, ezt elnéztem.
        Szilvay Gergely a Mandiner szerzője  védelmébe veszi a férfiak és nők intellektuális képességeinek különbségeit tárgyaló tankönyvet.         A cikkben azt állítja, hogy Anne Moir nemzetközi hírű neuropszichológus. Anne Moir egy kiugrott genetikus, aki…..
mórka 2014.09.24 10:17:41
@Szindbad:
Szindbád, a hajós! a nőkről csakis tisztelettel meghajolva, imegilletődöttségtől elrekedő hangon, gyöngyfényű szavakkal, simogatóan szólalhat.

Méghogy nem tudnak parkolni.(
A gépezet megszervezi a társadalmat, hogy biztosítsa Orbán személyes hatalmát. A társadalom megszervezése felülről lefelé történik (miközben a tömegeket szedálják): kezdődött a politikai ellensúlyok -- a nyilvánosság, az alkotmányos rendszer, az államháztartás, a…..
mórka 2014.09.06 18:54:23
@panelburzsuj:

At itt felmerült téma foglalkoztat engem:
"Én egy konkrét hely és kor embereiről mondtam, amit. Az európai totális diktatúrákat "megjárt" országok, népek lelkiállapotáról. Ahol éppen a felfokozott "kompenzálási igény" miatt különleges tere nyílhatna a missziónak."

Nyílhatott volna. Akkor.
De az egyházak (többnyire) - súlyukat, szerepüket növelendő - inkább és előbb igyekeztek a politikai hatalmat "pasztorálni", mint a kompenzációra éhező híveket.
Az egyházak !többségének) hatalommal való elegyedése egyrészt megteremtette a megélhetési ájtatosok (kegyeskedők) népes csoportját, másrészt eltántorított sok integrálódni vágyó hívőt.

Maradt számukra az individuális út: Istenhez fohászkodni a szabad ég alatt is lehet.

Egymás terhét hordozzátok! - súlyos és nyomasztó norma. Kívánatos állapotot teremtene, tahát nagyon megfontolandó útmutatás.
Nagy teljesítmány, ha csak ritka alkalmanként sikerül megvalósítani. Életvitelszerűen, napi gyakorlatként??? - az egy hivatás annak, aki hívást kap.
Szóval egyáltalánem "fúj" dolog ez, hanem akik akarnánk, többnyire gyengékvagy kevesek vagyunk hozzá.
       Igen. Legalabbis, en egyetertek veluk.      P.S  Tudom, hogy nehez ekezet nelkuli szovegeket olvasni, ezert rovid leszek. Az egesz arrol a regi irasrol jutott eszembe, amit Erge idezett az altalam amugy nagyra tartott Vari Gyorgytol.      En ugy gondolom, hogy a Sorstalansag…..
A Heti Válaszban megjelent Schmidt-írás nagyon jó taktikai érzékkel ver be egy újabb vésőt a szétomló baloldali liberális értelmiségi identitásba, továbbfűzve a korábban a Gábriellel és a Sorsok Házával robbantott zsidó-identitás (kontra magyar történelem) témát. Schmidt…..
mórka 2014.08.15 17:50:30
@panelburzsuj:
Remélem, jól értelek: Engem is az a kérdés foglalkoztat, hogy vajon nem vált-e életkora, az eltelt utőbbi évtizedek sok-sok lelki hordaléka miatt mára védtelenné (őnvédelemre képtelenné) K.I.
mórka 2014.08.15 18:08:15
@Deepblue Noir:

Nem tudsz olyan rosszat írni, amit ne lehetne a tetteivel igazolni.
Az ökrök szekeret húztak. A szekér tengelye erősen nyikorgott, mire hátrafordultak és így szóltak hozzá: - Hej, hallod-e? Az egész terhet mi húzzuk és Te nyikorogsz ? ..
Nyitott fiók Gyereknap 2014.05.31 23:06:36
Marcit szépen felöltöztették a koncertre. Farmernadrágban és rövid ujjú, csíkos ingben érkezett a Szent László parkba, ahol már vagy kétszázan várták, hogy június utolsó szombat délelőttjén elkezdődjék a gyerekműsor. A hatalmas fák alatt a nagyobbacska gyerekek műanyag…..
mórka 2014.06.07 15:23:50
@Holger Hartland:
Találatnak tartom a Weöres(-Kaláka) által elképzelt favilágban megjelentetni ezt a két "fanőt".

A gyermeknapi koncert és a gyermekgyűlölő duma kontrasztozása jó ötlet, de talán túl brutálisak a szavak.

Szélsőségesen komisznak érzem a fanők lelkületét, én a környezetemben inkább megkeseredett, jobb híján csak a karrierre (vagy már arra sem) koncentráló kényszerszingliket látok.
A csirkefalat - az utolsó szó jogán) - az élet nagy kérdését veti fel. A groteszk alkalmazása itt remek, de a jelenetet kissé terjengősnek, üresjáratosnak találom. Ezért nem is érzem hatásosnak. Gondold meg, hogy esetleg tudnál-e húzni belőle!

Nagyon empatikus, érzékletes minden szó, amit Marciról írsz és a folyamatos figyelem, amivel kíséred. Azért nem tartom szentimentálisnak ezt, mert ellenpontja a fanő egy mondatoban csattanó ütésének.

Én sok értéket találok ebben az írásodban.
De: Azt gondolom, hogy szépíróként hosszú és nehéz küzdelmed lesz a benned élő politikai bloggerrel. Arra gondolok, hogy - tudom, ezt te is tudod - a szépirodalomban nem kell mindent kimondani, nevén nevezni. Az értelmezést, a titkok megfejtését, a tanulságok levonását, az adódó kérdések megválaszolását az olvasóra kell bízni. Az olvasó szereti a műben a hiátusokat, az elhallgatást, a sejtetéseket, mert ez dolgoztatja meg. Ebben a tömködős dologban tehát a @Counter véleményén vagyok én is.
(Ha magázódni kell, szólj!)
Mióta megírtam a kettővel ezelőtti posztot elveszítettem húsz barátot (khm), és nyertem negyvenet (khm), ilyen könnyen megy a barátkozás, és bár a nettó nyereség hízelgő, az elveszített húszat bánom. Ezért nézzük újra a dolgot magát. 1. Az Orbán-rezsim 2014-ig alig…..
mórka 2014.05.13 23:38:14
@HaFr:
Lehet, hogy ez a beszéd minden miniszterelnöki székfoglaló beszédek legjöbbika, de Orbán Viktor szájából 2014-ben...... ravasz kecsegtetés.

Engem az ijeszt meg, hogy OV vagy valakik a környezetében még tudják, még ennyire pontosan tudják, hogy mi lenne a teendőjük.
És hogy van merszük ezt a tudásukat a tetteik mellé tenni.
Nyitott fiók Nosztalgia 2014.04.07 16:28:20
Egy huszonéves lány elbeszéléseNem volt szívem kidobni a rózsát. A Petit kidobtam, de a rózsát, amit hozott, azt nem. Az pont olyan, mint amilyet Apától kaptam tizenöt évvel ezelőtt egy napsütéses májusi délutánon, egy hónappal a halála előtt.Akkor még általános iskolás…..
A Jobbik XIX. kerületi szervezetének honlapja nagy szeretettel mutatja be olvasóinak vitéz Somogyváry Gyulát (írói nevén: Gyula diákot), a Gömbös-féle Fajvédő Párt, illetve az Ébredő Magyarok Egyesülete alapító tagját. Egy részlet, afféle kedvcsinálónak, eredeti…..
Hú, totál elfelejtettem, hogy már csütörtök van, a Motorvonatoxületését pedig továbbra se találom. Szerencsére Érvsebész gyűjtött Nektek, úgy hogy át is adom neki a szót: Annyi bánatos borongás után ideje, hogy a választás pozitív hozadékára vessük tekintetünket.…..