Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samspade

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvolt az Oscar, és tudjátok, hogy ez mit jelent: itt az ideje kihirdetni a szezon utolsó, egyben legnagyobb díjának jelöltjeit, melyek közül Te, kedves olvasó választhatsz majd győztest (ugye megmondtam, hogy ez a legnagyobb?). Igen, jól sejted: eljött a GOLDEN ACTION BOY ideje (a…..
A szavazás lezárult. Hamarosan eredményt hirdetünk. Miután kiosztották a GAB előszobájának is nevezett Oscar-díjakat, ideje rátérni az év legfontosabb díjára, a GOLDEN ACTION BOY-ra! Komolyra fordítva: szerkesztőségünk immáron hatodik alkalommal dugja össze kreatív buksiját…..
Ugyan az alapsztori ígéretes volt, de az első képsorok alapján senki sem gondolta volna, hogy a Looper - A jövő gyilkosa több lesz egy közepesen olcsó sci-fi/akciónál, nem hogy a tavalyi év egyik legmegosztóbb filmjévé avanzsál, amely többek között az én éves…..
Elődöntőhöz érkezett az Első Nagy Írópárbaj. Négyen maradtak, négyen mérik össze tudásukat a játéksorozat eddigi legnehezebb feladványában. Az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is egyenes kiesésben folyik a küzdelem, és a két páros feladata egyszerre jelenik meg…..
samspade 2012.09.13 15:53:47
Elődöntőhöz érkezett az Első Nagy Írópárbaj. Négyen maradtak, négyen mérik össze tudásukat a játéksorozat eddigi legnehezebb feladványában. Az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is egyenes kiesésben folyik a küzdelem, és a két páros feladata egyszerre jelenik meg…..
samspade 2012.09.13 15:47:12
Hú, már nagyon régen szerettem volna írni a The Cardigans 1995-ös Life című lemezéről. Hát tessék, most végre megosztom Veletek az Érzéseimet, a Gondolataimat (!!!). Amióta az eszemet tudom, mindig női vezetésű zenekarról ábrándoztam (és még most sem tettem le az…..
Azon a nyáron szokatlanul meleg volt Stockholmban, előfordult olyan is, hogy hetekig nem ment a hőmérő higanyszála 30 fok alá. Ezt másképp nem is lehetett elviselni, csakis folyamatos vízközelben való tartózkodással, ami ugye ott annyira nem nehéz. A város csatornái tele voltak a…..
samspade 2011.12.03 12:45:05
Music Is My Radar Mad Hungarian 2011.10.13 10:34:00
Korábban már kétszer is megemlítettem itt a blogon a What's In My Bag lemezbolti videósorozatot, és most a Recorderre készítettem egy nagyobb válogatást ezekből, annak kapcsán, hogy a Fiery Furnaces tagjai pár héttel ezelőtt három (!) magyar vonatkozású lemezt is vásároltak,…..
Nem is tudom, hirtelen mit mondjak. Aki szülővárosomból, Nagykanizsáról Rosenberg Zsigmond névvel anyakönyvezve elindul, majd New Yorkban Sigmund Romberg néven a Broadway egyik ünnepelt zeneszerzője lesz, ír zenét Gershwinnel együtt, dalait olyan arcok éneklik, mint Aretha Franklin,…..
A legfrissebb információim szerint ez lehet, hogy a dobosnak, Hunornak a saját projektje, amelyben vannak más Qualitons tagok is. Mindegy, ez a szám videóval együtt olyan, mintha a pszichedelikus Beatles énekelne a Tüskevár kimaradt jeleneteiben. Csodás! ..
Music Is My Radar Butterfly House 2010.05.11 15:26:00
Coral rajongók örülhetnek, a zenekar oldaláról egy mailcímért cserébe elérhetővé vált a júliusban megjelenő lemez címadó dala. A szám alapján úgy tűnik, hogy a srácok nem lettek vidámabbak és boldogabbak az elmúlt három évben, de jó dallamokat szerencsére nem felejtettek…..
Hogy milyen lehetett Hong Kong a hatvanas években, arról természetesen lövésem sincs, azt viszont tudom, hogy a londoni Hong Kong In The 60s egy egészen jó kis zenekar. Ahogy a képen is látszik, rajongói a filmeknek, a filmzenéknek, elsősorban ugye a hatvanas évekre gondoljunk; az…..
Music Is My Radar Közérdekű 2010.07.09 10:33:04
Nem, szerencsére NEM nyírták ki a Magiskát...
samspade 2010.07.09 18:04:14
Igen, jól látjátok, ennek a nőnek itt valóban KILÁTSZIK A MELLE! Na, azért megijedni persze nem kell, nem alakulok át szexbloggá. Mondjuk attól sem kéne megijedni, hiszen valljuk be, legszívesebben mindannyian női melleket és nemi szerveket posztolnánk a végtelenségig. Most…..
Music Is My Radar Tipikus 2009.11.17 18:34:00
Külvárosi kertes házak között, külvárosi fiatalok, külvárosi amerikai indie-rock, hát lehet ennél tipikusabb koncertrészlet? Amúgy már megint Real Estate, hát persze. A dobos haja kifejezetten ARANYOS. ..
Na, mindenkinek izzad már a tenyere az izgalomtól? Tövig rágtátok a körmeiteket? Akkor elő a behűtött sörökkel, mert itt van a tíz kedvenc dalom az évtizedből. Mp3-ak alul, a szöveg alatt. 10. The Strokes – Last Nite (2001)   Nem ér legörgetni a lista aljára!!! Na jó,…..
samspade 2009.10.26 14:39:34
Ebből a részből kiderül, hogy melyik két dalra használtam el a legtöbb papírzsebkendőt az évtizedben, illetve fény derül arra is, hogy melyik az a dal, amit rám szabva írtak meg. Szokásos technikai jellegű dolgok: hivatalos videó beszúrva, már ahol volt, mp3-ak meg alul…..
Az első részben többek között könyvtárszakos hiphopperek, garázsrock, simogatóan búgó szerelmes szám, a lista első Beach Boys-klónja, és a CUKI szó túlzásba vitt, folyamatos használata. Technikai jellegű megjegyzésem: amelyik dalnak megjelent hivatalos videója, azt beszúrtam a…..
Music Is My Radar Oi, oi, oi, oi!!! 2009.07.14 20:10:00
Na, hát az ilyen videók miatt imádom a youtube-ot. Az imént akadtam rá erre a felvételre, ami tavaly októberben készült, a Fucked  Up nevű (poszt)hardcore zenekar (akik ugye pár nappal ezelőtt léptek fel a Dürer-kertben) tizenkét órán át tartó New York-i koncertjén. A…..
igen, megőrülünk értük nagyon sok linkcserés kérést kaptunk és nem tudtunk eddig érdemben válaszolni, bocs! de ami késik nem múlik, szóval eljött az idő ha tetszik neked az APC és van egy magyar nyelvű blogod, oldalad és szeretnéd hogy a linklistánkra tegyük akkor íme a…..
samspade 2009.06.28 07:20:30
samspade 2009.06.29 13:37:20
New Kids On The Blog Re 2009.03.15 12:00:00
"buzi+newkidson+", "bam+margera+sapka" Ilyenkor érzem, érdemes még ide írni. Rég történt itt bármi, nem is tudom, meddig fog(ok) (ki)tartani, mindenesetre itt a folytatás. A Farm, ahol élünk első évadjában van az a rész, amikor Charles bemegy a VÁROSBA, és…..
Gondoltam írok egy ilyet. Csak idei albumok, szigorúan szubjektív.10. The Ting Tings - We Started Nothing - Egy kiváló pop album, mely mondhatni guilty pleasure-ként szerepel a listán. De ez semmi sem von le értékéből, hisz olyan slágereket szállított, mint a Great Dj, vagy a That's…..