Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dipresso

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már csak bő egy hónap van hátra az új szezon kezdetéig, úgyhogy az HBO belehúzott a felvezetésbe. A korábbi trailer után most 18 karakterplakát látott napvilágot a "Valar Morghulis", azaz "Egyszer mindenki meghal" felirattal, ráadásként pedig három rövidke klipet kaptunk.…..
dipresso 2014.02.26 21:00:16
Azért szép kis summából gazdálkodnak a készítők, és ez bizony látszik is. Főleg mondjuk egy Walking Deadhez képest, ahol részek óta ugyanaz a pár szőlőbokor a helyszín, a nagy zöld háttér szabin lehet ("The actors are paid in snausages."). Tény, hogy nincs nagy konkurenciája, ettől még ez kicsit nekem is idétlen érv. Az ember lát egy csomó filmet, sorozatot, ezután önmagában is meg lehet mondani valamiről, hogy mekkora minőséget képvisel. Nálam valahogy a sci-fi sorozatok nagy általánosságban kimaradtak, ettől még végigröhögöm (néhol sírom) az aktuális Helix részeket, ezen az se változtatna, ha ettől jobb vagy még rosszabb valamihez mérném a stíluson belül, mert az általános, megugrásra várakozó szintek ugyanúgy ott vannak, akkor is, ha minden kötél szakad. Nézői adatokkal és IMDB-vel nem feltétlenül kell dobálózni, de a szakmával se nagyon (egy-két rész után pontozó kritikusok a metacritic-en vagy szűk látókörű és megvezetett díjátadók - érdekességnek jók, én is szeretem böngészni az ilyen statisztikákat). Nálam amúgy nagy kedvenc a Trónok Harca, persze elfogult is vagyok a téma és a világ miatt. Walking Dead dettó. Ami néha egy kicsit zavar (és ezért is kevertem ide a zombisat, bár azért ott a képregény kicsit másabb utat követ), és ezen ismét jókat lehetne vitatkozni, hogy vajon melyik a nagyobb írói munka (sorozatok esetében különösen aktuális):
a) egy-egy karaktert folyamatosan görgetni előre, mindig újabb és újabb akadályt tolni elé, ahogy a forgatókönyvírásban tanítják, és elérni, hogy x rész, évad után is érdekes, izgalmas maradjon, vagy pedig
b) mikor kezd leülni a sztori, akkor az író nekikezd a karakterek kinyírásának.
A bevételileg érdektelenségi fázisba süppedő amerikai filmkínálat egy kiadós mellétrafálással indított: a legújabb ifjúsági regény-adaptáció, azaz A végzet ereklyéi: Csontváros ugyanolyan be nem váltott ígéret maradt mind a forgalmazónak, mind a nézőknek, mint év eleji…..
Néhány órával ezelőtt megtudtuk, hogy a Szörny Egyetem június 20-a helyett június 27-én érkezik Magyarországra. A döntést először furcsának találtam, lévén a Pixar új filmje egy héttel közelebb került az idei nyár egyik legnagyobb sikerváros animációs filmjéhez, a Gru…..
dipresso 2013.05.11 15:31:30
@EvilHedgehog: Azé' remélem érthető, hogy mire akartam kilyukadni. Egy étterem nyilván más. Jóval fixebb, visszajárósabb, arról nem is beszélve, hogy az egyik szellemi táplálékot ad, a másik nem. Plusz én nem a szar jelzőt használtam, nem véletlenül. Persze, a kóser helyeken, ha jogosnak érzik és csendesen akarják kezelni a bajos vendéget, akkor nem kell fizetni, vagy újra megcsinálják, és eléd teszik az ételt, de ha a következő héten felismernek, amikor ugyanúgy visszaküldöd, mert neked éppen nem esett jól, akkor nyugatabbra is rövid úton elküldik az embert a picsába.
Megszületett az év első igazi sikerfilmje a Személyiségtolvaj képében, miközben a Mellékhatások című thriller folytatja Steven Soderbergh felemás mintázatú utóbbi másfél évét. > új filmekMelissa McCarthyból a Koszorúslányok igazi sztárt faragott; Oscar-jelölése…..
Meglehetősen csendes hétvégét zártak az amerikai mozik, és a Super Bowllal súlyosbított következő előtt ez nem kimondottan kedvező fejlemény. Az érdektelenségből sikerült kiemelkednie a Boszorkányvadászok című korhatáros fantasynek, miközben Jason Statham csak hajszállal…..
dipresso 2013.01.27 19:55:26
@Dzsedáj: Nem hiszem, az 500 az nagyon sok. Inkább 400-450 lehet a cél (bár a kezére játszik, hogy nincs igazán erős konkurencia).

Viszont a Skyfall egy hajszálra van attól, hogy minden idők második legsikeresebb 2D-s filmje legyen (a Titanic mögött).
A tegnapi napon bemutatkozott a hazai mozikban A hobbit: Váratlan utazás, méghozzá ígéretes első napi nézettséggel. Tekintve, hogy A Gyűrűk Ura-trilógia epizódjaira átlagosan 747 ezer jegyet adtak el az előző évtized elején, Peter Jackson új filmje iránt a várakozások…..
Még egy csendes hetet kellett elviselnie az amerikai moziüzemeltetőknek, mielőtt megindul az év végi csődület. A cudar összesített eredmények mögött azért ott rejtőzik sok kis siker: a Skyfall például ötödik hetében visszaszerezte a vezetést, de az Alkonyat: Hajnalhasadás 2.…..
Arietti, a 14 éves kislány szüleivel egy külvárosi kertes házban él, egészen pontosan annak padlózata alatt, Ariettiék ugyanis kis emberek, akik a házban lakók tudta nélkül, azok készleteit meg-megdézsmálva éldegélnek. A mindennapok azonban egy csapásra felborulnak, mikor a 12…..
Természeti katasztrófákat és témájából fakadó veszélyeket is legyűrve kezdett november elejéhez ideális összeggel a Walt Disney Pictures új animációs filmje, a Rontó Ralph. A második helyen a visszatérő Robert Zemeckis és a remek évet jegyző Denzel Washington közös…..