Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agt

10 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pestimesék Intermezzo 2011.05.09 00:15:00
Elakadt a lélegzetem, amikor megláttam. Tökéletes volt. A színek játszadoztak a szárnyain, ahogy kétségbeesetten verdesett időnként nekiütődve az ablaknak. A szépsége úgy vonzott, hogy képtelen voltam elfordítani róla a tekintetemet. Elbűvölt, ahogy minden, amit…..
Emlékszem, amikor a fickó, akibe menthetetlenül szerelmes lettem, és akitől az első, A menthetetlen című Thomas Bernhard-könyvemet ("egy irodalmi fúgát" -- szerette mondani) kaptam, beleszívott a cigarettájába az erkélyen, és azt mondta: -- ..és akkor majd elmondhatod: "mestereim…..
Az összejövős blog Rebirth 2009.03.18 12:48:00
Itt a tavasz, feltámadt a blog! Sajnos a postafiókom törlődött az inaktivitás miatt, úgyhogy ha valaki küldött sztorit az elmúlt fél évben, akkor megkérném hogy küldje újra. De addig is amíg régi vagy új történetekre várunk, lehet kommentezni és egy pár videót…..
Nem volt mostanában külföldi poszt a blogon, biztos a világválság miatt minden olvasónk le van gatyásodva és nincs pénz utazgatni, pedig általában pozitívak a visszajelzések az effajta élménybeszámolókról. Tygger viszont végre Dél-Olaszországban járt, ami nekünk magyaroknak…..
agt 2009.03.17 17:41:00
Ha már a hozzászólásomat boncolgatjuk:

ennek idekeverése teljes tévedés, abszolút felesleges, senki nem mondta, hogy boltban ne köszönjünk, ne üdvözöljünk ismerőst, stb. egyszerű fröcsögés, amire kár is reagálni.

Az általad felvetett kérdést alkalmaztam más élethelyzetekre. Valóban nem mondta senki, de ha továbbvisszük a gondolatot, ide érkezünk meg, tehát ha ezekre a kérdésekre válaszolsz, akkor megkapod a választ a konkrét kérdésedre is. Ha ezeket megkérdezted volna magadtól, talán a posztban sem írtál volna ilyenekt.

megsértve érzi magát, támad. mire reagáljak? milyen érvekkel?
Nem éreztem megsértve magam, csak próbáltam érzékeltetni a megdöbbenésemet. Az érvek értelemszerűen nem ehhez a részhez jöttek volna.
A személyeskedést mégegyszer visszavonom, hirtelen felindulás volt.


szerintem szomorú, ha az autóban köszöngetni kell, szerintem úgy kell vezetni, hogy ez természetes legyen. ahogy ezt teszik nyugaton és délen, igaz, más okokból.

Látom még nem tiszta a kép. Hogy délen, nyugaton vagy északon hogy csinálják, az engem nem érdekel. Hogy mások mást szoktak meg, az nem érv. Nálunk az a szokás, hogy ha megpróbálsz besorolni valahova, és beengednek, akkor ezt megköszönöd annak az autósnak, aki ezért rálépett a fékre. Ez ugyan olyan, látszólag értelmetlen szokás, mint hogy ha belépsz egy terembe, akkor köszönsz az ottlévőknek. Lehet enélkül élni, biztos van olyan hely, ahol élnek is, és ettől ők semmivel sem rosszabb emberek, mint mondjuk mi, de erre hivatkozva szomorúnak nevezni és lehülyézni mindenkit (vagyis egész Mo-t és a tőlünk keletre lévőket) aki csinálja, azért nem egy védhető álláspont, akármit is mondasz.
agt 2009.03.17 19:48:31
Ok, akkor én is elismétlem megint, remélhetőleg számodra is érthetőbben.

Amiket elmondtál, azokat nyugodtan rá lehetne húzni bármelyik példára amit az előbb említettem. Ha kinyitod valaki előtt az ajtót, akkor megköszöni, pedig valószínűleg ő se halt volna bele a mozdulatba (nem is önti el forró hála), és ugyan úgy bunkónak gondolod te is mint mindenki, ha nem köszöni meg. Viszont azzal, hogy kialakult a kölcsönös udvariasság szokása, eltávolodtunk attól, hogy ketten egyszerre próbáljunk meg elsőnek bemenni az ajtón. Az autós példához visszatérve, a megköszönés szokása az, ami - legalábbis az én vélmenyem szerint - az egyik jele annak, hogy próbálunk eltávolodni attól a szinttől, hogy mindenki megy mint az állat, és nem gondol senki másra, tehát a kultúráltság egy jele (nem feltétele, mielőtt félreértenél). És arról még nem is beszéltem, hogy az emberek nagyrészének - lehet hogy neked nem, ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni - jól esik, ha szivességet tesz, és ezt megköszönik neki.

Az alapvető probléma az volt, és efelett átsiklasz nagyon szépen minden alkalommal, hogy te azzal kezdted, hogy lehülyéztél mindenkit, aki udvarias és köszönget. Kicsit sem érezted/érzed hogy ez mennyire abszurd és nem éppen intelligensnek nevezhető lépés volt? És ezek után azt nem érzed álszentnek, hogy minden felháborodott és ingerült választ, amelyik ehhez mért stílusban írodik letrollozol?

"alapvető bajom hogy ide születtem"
Ez nem társadalmi problémára mutat, hanem siránkozásra. Olvasgass Adyt, tanulj idegen nyelvet és próbálj meglépni, vagy ezt a helyet szebbé tenni pl azzal, hogy udvarias vagy az autóban is. A panaszkodás az egyetlen, ami nem vezet sehova.
Mér lenne jobb az ész nélküli titkolózás a feltétel nélküli megosztásnál? Nem akart rosszat a lány, amikor beszámolt a korábbi konyhás-padlós kalandjairól, mégis ez lett a veszte, mert a kettős mérce mindent visz: "mindig a nőt dugják meg, és a…..
Akik az előző körből kimaradtak....bundeeUdv...Nos, en O"vele ugy ismerkedtem meg, hogy egyik este dolgoztam a gepemmel, ugydontottem megnezem az emailjeimet, es egy picit felkapcsolodtam az ICQ-ra - regota nem icq-ztam mar - es megregebben nem csajoztam icq-n keresztul :) Azutan white…..
Csak a tájékozodás végett kommenteljen aki jön, hogy ne kelljen külön mindenkit megkérdezni. :) ..
Ha ez egy film lenne, akkor minden idők legmagányosabb, legkegyetlenebb és legfájdalmasabb roadmovie-ja kerekedhetne ki belőle. Csak autózna egy Brad Pitt-szerű, nyúzott arcú hős keresztül az országon, közben lassan kiderülne, hogyan baszta át a csaj. Gyönyörű film lenne a…..
Ezúttal Szaffy küldött nekünk egy megrázó történetet.   Kedves Mindenki!   Gondoltam megosztom veletek az összejövős történetemet. Nem lesz egy szokványos story. Öveket becsatolni. Előre szólok, hogy hosszú lesz.   Peti 16 éves koromban lépett be az életembe.…..
Az összejövős blog Gargoyle 2008.01.20 00:02:00
Gargoyle volt olyan kedves, és miután az előző topicban egy hozzászólásában leírta összejövései történetét, megengedte hogy egy külön postot szenteljek neki. Azt hiszem érdemes volt. :)  Az a baj, hogy én a liberális szemléletem ellenére mindig hosszú távú…..
**UPDATE** Csak hogy ne legyen szomorú a vége, hozzáfűztem a történet második részét is, így már igazi összejövős sztori. :)   Amíg a sok lelkes összejövős sztorira várunk, és a kommentekben úgyis a filmekről van szó, egy majdnem-összejövős videót tudok ajánlani…..
Drámaian peregnek az események beküldőnk levelében: szombaton autót még boldogságukban vesznek, hétfőn meg már a paplak előtt szakítani akarnak. Hogy levélírónkat idézzem: padló. Nem lehet, hogy a sárga orchidea jelent valamit virágnyelven? Úgy láttam, néhány…..
A csoki tényleg fontos, a többi annyira nem. Külvárosi diszkókban én is szoktam próbálkozni mogyorós milkával, meg sárgabarackos-kekszes bocival, de amit igazán szeretnek a lányok, az a fehér csoki. Hat és fél évig voltunk együtt a volt párommal, kisebb megszakításokkal.…..
Mivel én nőtől tanultam vezetni (igen, ilyen is van), ezért nem tudom, milyen lehet az, amikor valaki felizgul arra a mondatra, hogy "a következő lámpás kereszteződésnél kanyarodjunk jobbra". Most a nős oktató meséli el, hogy ugyan bunkó is volt, de…..
Szép, szívbemarkoló levélen mutatjuk be, hogy milyen kegyetlen az élet, és egyben itt a magyarázat, hogy miért is lehetnénk mi nők annyira szemetek, mint ahogyan azt sokan itt állítjátok. A posztot állandó kommentelőnknek, dex.ion-nak ajánljuk. A blogot olvasva; mintha…..
agt 2008.01.03 23:33:02
Az összejövős blog megalakulás 2008.01.03 12:52:00
Ez a blog a szakítós blog (szakitshabirsz.blog.hu) ellenpólusaként jött létre, és várunk minden összejövős, vicces, romantikus vagy akár zimbes-zombis sztorit! :)..
De őszintén, kedves férfi olvasóink, hányszor hallotuk ezt? De hányszor? Számoljunk: ha mindenki csak egyszer, már az nagyon sok. Pedig mindannyian rengetegszer hallottuk. Ennél örömtelibb, hogy egyre profibbak a blog olvasói, például már lídet is írnak, mintha a Havas Henrik…..
agt 2007.12.28 00:58:17