Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szfenikus (törölt)

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a dolgok rosszabbra fordulnának és a világ káoszba fulladna körülötted, hova menekülnél? Sokan közülünk már rendelkeznek valamilyen menedékkel (alfabázissal ;) ), rejtekhellyel, ahol kihúzhatják addig, amíg jobbra nem fordulnak a dolgok. Ha neked még nincs ilyened és nem…..
Városi túlélő Az EDC-készlet 2012.11.18 14:13:33
A prepping lényege az, hogy mindig, minden esetben próbáljuk maximalizálni a túlélési esélyünket. Reaktív gondolkodásmód helyett proaktívan igyekszünk cselekedni, azaz inkább elkerüljük a bajt ahelyett, hogy a menthetetlent próbáljuk megmenteni. A kulcs tehát az előrelátás,…..
szfenikus (törölt) 2012.11.25 19:13:45
@Martin Blake:
ha esetleg bármi beütne a városban (több hete nincs víz, villany, gáz, tescó kamion), egyszerűen csak egy erős másfél órás gyaloglással kimennék a városból a hétvégi kertembe és folytatnám közművek nélkül az életem...
szfenikus (törölt) 2012.11.27 20:04:27
@Martin Blake:
Nekem minden évben a takarmánybúzán és takarmánytengerin kívűl, ott figyel a pincében a 2 zsák bánkúti és 1 zsák fehér lófogú. Krumpli, zöldség, bab, savanyúkáposzta, téliretek, hagyma, pálinka, bor, lekvár, méz, baromfi,...mind-mind a hétvégi kertből jön ki.
Hirtelen nem fog beütni semmi, előbb csak munkanélküli leszel mindörökre, majd hontalan, utána meg a betegség segít át a túlvilágra.
Korábbi cikkekben már foglalkoztam különböző felszerelésekkel, sátrakkal, túlélőzsákkal vagy hogy hogyan tároljunk vizet. Arról eddig nem ejtettem szót, hogy ha beütne a krach és el kellene hagynunk a biztonságot jelentő otthont, hogyan tehetnénk meg ezt a lehető…..
Városi túlélő Víz tárolása 2012.05.23 21:38:00
Mint mindannyian tudjuk, a víz az életet jelenti az ember számára. Túlélni nélküle képtelenség. Mint városi túlélőnek tehát, nekünk is fel kell készülnünk erre és vizet raktározni szükség esetére. Ha beütne a krach és a csapból nem folyna az ivóvíz, ha a megszűnő…..
Városi túlélő 10 fontos teendő 2012.02.05 20:27:00
Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek semmilyen módon nem készültek fel egy esetleges rossz szcenárióra. Nincs ezzel semmi baj, mondhatni ez a normális, hiszen a legtöbbünk dolgozik, fizetést kap érte, aztán a boltban levásárolja azt. Ez így megy napról-napra: reggel megvesszük…..
Egészen sok érdekes filmet találhatunk magunknak, ha a sci-fi egy különleges alfaját kezdjük el vizsgálni, mégpedig a disztopikus világba repítőket. Mi is a disztópia? A wiki szerint "egy olyan társadalom víziója, mely ellentétes az utópiával, egyfajta negatív jövőkép. A…..