Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pados Feri

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
Pados Feri 2013.01.01 15:38:30
@Dr. Furia: Miért, szerinted a közgép melóit ingyen végzik az alvállalkozók? Ugyan.
A Megyeri hídnál is visszaforgott a pénz a gazdaságba ugye?
Azzal egyetértek, hogy az mszp körül kiépült "klientúra" jóval szélesebb volt, kis túlzással a "kisvállalkozók" harmada-negyede részesült belőle így-úgy (pl. anno az autóvezetés-oktatóm is járta másodállásban a szoci önkormányzatokat, szoci közeli cégeket bizonyos "méréseket" végezni, amik igazából haveri pénzmozgások voltak csak), de ezt mint pozitívumot beállítani? Ez a "görög modell", az eredménye is majdnem az lett.
Nem mintha a fidesznek nem lenne épp elég csókosa országszerte... van olyan ismerősöm aki vidéki kisvállalkozó, aztán a fideszes polgármesterhez megy pénzt (megbízást) kérni, hogy tudjon enni a család. Másik oldalon ugyanez ment. Amelyik most nem tud enni adni a családnak, mert a szocik kibuktak mindenhonnan, a fidesz felé meg nincs kapcsolata, az naná hogy dühös nagyon.
Pados Feri 2013.01.01 15:42:00
@látjátok feleim szümtükkel: Hát nem tudom, nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek nagy része kiválóan megideologizál bármit amit ő maga tesz, a becsületes köznép vs. becstelen politikusok csak önfényező beállítása a dolgoknak. Mint Selmeczi Tibortól is tudjuk a politikus is volt ember :)
Pados Feri 2013.01.01 17:58:12
@poldimanus: Nem gonosz, csak azon az értelmi szinten áll és azokkal a beprogramozott érzelem- és érvanyaggal rendelkezik, mint az átlag ballib szavazó (mármint a keménymagra gondolok). Ez a típus tényleg nagyrészt műveletlen, tájékozatlan, könnyen megvezethető, többnyire meglehetősen "egyszerű" ember.
Általában meg lehet különböztetni írása alapján is a rosszindulatú de okos manipulátort a segghülyétől, aki gyűlöli Orbánt és a Fideszt persze, részben mert 10 éve is gyűlölte, részben mert elhitették vele, hogy minden bajáért ők a felelősek, de alapjában jószándékú, kissé együgyű ember. Az a típus, aki "igen, igen emeszpé"-zett 2006-ban, 2002-ben leszavazott a "több pénzt" típusú ígéretekre és így tovább.
Szóval Poldi bácsit ilyennek vélem, hogy botcsinálta propagandista lett, az más kérdés. Elég gyenge, inkább szánalmat keltő, mint bármi más. Olyan, mint amikor a facebookon orbánozó szellemileg 12 éves félanalfabétákat nézi az ember.
TComment Átmeneti kellemetlenség 2012.12.19 06:04:49
Csak bő egy évig kerüljük el Budapest belvárosát, vagy akár le is takarhatjuk a térképen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Pados Feri 2012.12.19 09:18:16
Tudomásol kellene venni, hogy már 10-20 éve paradigmaváltás történt ezen a téren, Nyugaton is (mondjuk nem az USA-ra gondolok elsősorban, persze:)). De pl. Szöulban is elbontottak pár éve egy komplett, lábakon álló gyorsforgalmi utat a város közepén, és a helyén most folyópart van, füvesítve, padok stb. Sipos Zoltán arra is úgy reagált volna, hogy "ezek a dilettánsok örökre tönkretették Szöult".
30-40 éve az autó(s) volt az Isten a város- és forgalomtervezésben, minden az Ő érdekét szolgálta, hogy minél gyorsabban el tudjon jutni akárhova, és lehetőleg parkolni is tudjon. Az új paradigma viszont éppen az ellenkezője, egy belvárosban az autós érdeke a legutolsó minden szempont közül, sőt arra kell ösztönözze minden, hogy ne használja az autóját ott, ha ott lakik, ne tartson kocsit, ha lehet. Akinek ott van dolga, tömegközlekedjen, vagy taxizzon, netán biciklizzen vagy gyalogoljon. Szóval jól látja a cikkíró, a cél tényleg az lenne, hogy számára örökre tönkre legyen téve a belváros autózási szempontból. Ha ott lakik, akkor el lehet költözni valóban, ahogy a hozzá hasonlóknak sem lehet mást tanácsolni ép ésszel. Budapest belső részeiből nem lehet Auto City-t csinálni, autóval eljutni mondjuk a XII. kerületből a Keleti környékéig vagy Zuglóig csúcsforgalomban eddig is emberpróbáló volt, megtettem én is párszor az utat, amikor rendszeresen a kettő között volt dolgom. Ez az az útvonal, ahol bizony tömegközlekedni "kényelmesebb" (legalábbis gyorsabb) volt számomra, hacsak nem kellett vmi nehezet cipelnem.

Szóval be kell vezetni a dugódíjat, mondjuk és akkor megszűnik a felvetett probléma is :)
Egyébként meg persze lehet, hogy ez konkrétan túl radikális átalakítás, nekem sem tetszik túlzottan, sőt engem is érint valamennyire, nem pozitívan (legalábbis egyelőre biztosan nem). De egyébként a felvetett érvek egy része álérv. Ha bezárulna az M0, északnyugaton, akkor az mennyire tehermentesítené ezt az útvonalat? Tekintve hogy az sem kis kerülő lenne a nagy többségnek, tartok tőle, hogy kevéssé. Építsenek föld alatti sztrádákat a belváros alatt? Miből, mondjuk egy 4-es metró árából persze biztos kijönne... Akkor meg, örökre nyugodjunk bele, hogy az M1-M7 bevezető folytatása keresztülvágja a Belvárost?
Varánusz Napi Orbán-hazugságunk 2012.12.15 04:50:10
Fénylő Csillagunk úgy van az igazmondással, mint Kusza Szem a gazdasági növekedéssel: hallott már róla, de személyes tapasztalatai nincsenek. A nagy igazságok közlése egyébként sem erőssége a politikusoknak, Viktorunk is megelégszik általában a totális tagadással és az…..
Pados Feri 2012.12.15 16:39:14
@Habakuk999: Ron Werber az MSZP kampánytanácsadója ismét, szóval még legalább 1,5 évig hiába szeretnél békét, itt harc lesz.
A HT-k is téma lesz természetesen, "23 millió határon túli fidesz-szavazóval akar nyerni a zorbán" stb. :)
Amúgy abban reménykedni, hogy a határon túliak (a szomszédos országokban) majd a ballibre szavaznak, az kb. olyan vágyálom, mint azt várni, hogy Izraelből érkezik majd egy csomó szavazat a Jobbikra.
A baloldal egyik fő truvája volt az elmúlt 10 évben a htm-ek ellen hergelni az erre amúgy is fogékony, a htm-eket mindig simán románnak, szlováknak, ukránnak nevező táborát, hát ezért nem. Te szavaznál olyan pártra, amelynek a (vélelmezett) szavazói arról értekeznek minden fórumon, hogy te mekkora tetű, az országuk tönkretevője, pénzért megvehető rongyember stb. vagy? Kb. annyira fognak az Együtt 2014-re vagy mittomén milyen neve lesz az orbánellenes antifasiszta népfrontnak végül, szavazni, mint mondjuk az újpalotai lakótelepen a Fideszre. Vagy inkább annyira sem. Szóval ez a hajó elment, abban reménykedhettek, hogy leszarják a magyarországi választást.

A nemzeti identitásról pedig a liberális tábor kb. '89-ben mondott le, és azóta panaszkodik, hogy kisajátítja a jobboldal.
Elhiszem, hogy Te nem, de ebben a táborban kezdettől fogva azok voltak a meghatározók, akikben önmagában is ellenérzést keltett a pl. kokárda is, nem kellett tőle "elvenni".
A zsidó származásúak esetén, pedig mint Csoóri megfogalmazta anno:
"A Tanácsköztársasággal, a Horthy-korszakkal, de különösen a Vészkorszakkal a szellemi-lelki összeforradás lehetősége megszűnt". Ez így is van, a nagy többségnél. Nem is kárhoztatom őket érte, én is valószínűleg úgy éreznék a helyükben, ugyanolyan neveltetéssel a hátam mögött. Nem is tartom meglepőnek.
Pontosabban, a komcsi korszakban létrejött egy "kismagyar" nemzetfogalom, amit sokan, akik a Kádár-korszakban nőttek fel (származástól függetlenül) magukévá tettek. Eszerint (egyéb jellemzői mellett) a határon túl nincsenek magyarok, max. magyarul beszélők. A magyar történelem 1000 éve "fájó, bús", amivel az SZDSZ alapító irata is fontosnak tartotta kinyilvánítani, hogy semmilyen folytonosságot nem vállal vele. stb... Na ezt a magyarságképet a baloldal egy része máig vallja, a jobboldal viszont a "'45-ben elvetett, horthyfasisztaantiszemitairredenta" "retrográd" magyarságképet támasztotta fel, 90-től (miután 45 évig tiltott volt minden formában). Ez persze tele van hamis pátosszal, romantikával és rosszabbakkal is, kétségtelen, de még mindig átérezhetőbb, hitelesebb mint a "modern", amiben a nemzet fogalmát a pusztán a "köztársaság polgáraival" akarták helyetesíteni.
Varánusz Az Orbán bukás receptje 2012.12.14 06:29:19
Itthon egymásba érnek a diáktüntetések, a Fidesz kárderosztálya olyan zilált, mint pitypang mező tornádó idején, a gyengébb idegzetű igazhitűek ordítva verik az asztalt, van középiskola az országban, ahol szerintük már csak a Jóisten és az ima segíthet, és a hangulaton…..
Pados Feri 2012.12.15 14:18:20
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Aki számára olyan természetes a kettős mérce, mint a levegővétel, annál felesleges erre rámutatni. Ezt a "szív fészkei" nevű ostobenkó balliberátor fórumtrollt inkább a "gyűlölet fészkei"-nek kéne hívni. Persze lehet, hogy csak levezető csatorna számára a fórumon habzás, lehet hogy élőben mosolyogva beszélget veled, "aztán a neten leírja, hogy mennyire gyűlöli a "fajtádat" (lásd a kirohanást a cserkészet vagy a pázmány ellen, mert nyilván miattuk vannak "nácik"), és az önmagát a csúcspontig hergelő gyűlölet paroxizmusába merevedve ontja a kreatívabbnál kreatívabbnak gondolt mocskolódó gúnyneveket stb. Ez a típus nagyon intelligensnek, műveltnek, kulturálisnak szereti beállítani magát de azért az européer álarc mögül elő szokott tűnni a visszataszító ábrázatjuk, a nyers uralom- és pénzféltés, a rettegés, hogy esetleg örökre csak a hisztizés marad. Hiába, sz.r ügy a harag hatalom nélkül.
Bayer nyomán nevezhetjük ezt a társaságot 5000 értelmiséginek, vagy úgynevezett SZDSZ-nek (bár ezt a brandet már megszüntették). Zsidózni nem zsidóznék, mert nem számítanám semmiképpen közéjük sem Köves Slomót, sem Fónagy Jánost, vagy a barom Chanádot sem.
A felsőoktatási keretszámok tervbe vett csökkentésének egyértelmű nyertese Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, akinek a plágiumszagú szakdolgozatáról a reflektorfény a lázadozó diákokra terelődött. A NOL stábja a parlamentben forgatott, és kormánypárti képviselőket…..
Pados Feri 2012.12.15 01:21:59
Na jó, szó szerinti átvétel nálam sem volt igazán (a rizsát megfogalmaztam saját kútfőből), másra értettem. Egy szerkezetet kellett volna önállóan megtervezni, részletes mérési eredményeket mellékelni a működéséről. Ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy már korábban született diplomamunka egy hasonló szerkezetről, onnan "loptam át" a rajzokat, persze módosítva. Arra pedig nekünk sem időnk sem lehetőségünk nem volt, hogy a szerkezetet "fizikai valójában" megépítsük, tehát a "mérések" egy számítógépes szimuláció eredményei voltak (akkor is voltak már erre programok). Nos, sajnos a tudásom sem nekem, sem jó pár társamnak nem volt igazán megfelelő, így lett belőle egy valószínűleg a gyakorlatban nem igazán működőképes cucc, de mindenesetre volt a szakdolgozatban jó pár rajz meg grafikon, ami egy kívülállónak biztos imponáló lett volna, az opponens leírta hogy vannak hiányosságok, de azért kaptam rá egy közepest. Ennyi a sztori :)
(Akkor és ott az első két-három félévben kiszórodottak után már nem volt szokás a buktatás, a vízválasztó két szigorlat volt igazából (meg talán még 1-2 tárgyból az utolsó vizsga), az államvizsga ezekhez képest formaság volt, nem volt szokás az utolsó 2-3 félévben vagy államvizsgán meghúzni valakit)
Büszke nem vagyok rá, vissza is küldhetném a sulinak a papírt, használni nem fogom már nagy valószínűséggel :D
Amúgy programozásból én is írtam önálló munkát, de az csak OKJ-s szint volt, nem "komoly", bár szépen be lett köttetve az is:)
Dicsekedni azért azzal sem dicsekednék túlságosan már egy programozó előtt, de ez más kérdés. (Nem programozó vagyok, az sem igazán az én világom, ez van).
Csak annyi, hogy ha netán politikusnak mentem volna (ami persze alkati okokból képtelenség lenne az esetemben, de tegyük fel), akkor engem csak azért nem lepleznének le olyan könnyen, mert szövegazonosság-vizsgálattal nem derülne ki sokminden :) De attól még tudom amit tudok.
A méltán népszerű Szkepticista Gyülekezet ma a Kobak Klub rendezvényének keretében népszerű történelmi legendáriumokat zúz szét a tudomány, ráció, világosság és európaiság jegyében. A szélsőjobb magyarországi elburjánzásával a történettudomány területén is…..
Pados Feri 2012.12.11 09:04:40
@Ferdinandus: Az nem lehet, hogy egyik sem? :)
Gratulálok leírtad a poszt egyik "állítás-tény" párját csak bővebben.
"...ne tanuljatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté a másolás fogalmát az ő igen nagy kegyelmében..." Kedves gyülekezet, világ keresztényei, kereszténydemokratái, fele és egész barátaim, Fidesz-KDNP kettős tagok és Pálffy Pista! Szomorú nap ez az én…..
Pados Feri 2012.12.08 10:54:45
@dr. Balta$ár: Azt mondod gyanakodsz, hogy hoax? :) Gratulálok, helyből intelligensebb vagy a ballib söpredék 85%-ánál, amelyik kétely nélkül beszopja...
Debreczeni József a végére járt az igazságnak – kiderítette, mi is történt 2006 őszén a budapesti utcákon. S ha már kiderítette, nem tartotta meg magának, könyvet írt belőle. A bemutatón pedig újra összejöttek a régi demokraták, elmerengeni a magyar demokráciának, a…..
Pados Feri 2012.12.04 11:31:10
@aszekelyek: Azt tudni lehetett, hogy leszámolásra készül a rendőrség, elvileg a "rendbontókkal", de sejteni lehetett, hogy nem fognak nagyon válogatni. A szoci-libsi tábor pedig igencsak vérszomjas hangulatban volt, a rebiszesekhez hasonlóan revansot akartak látni.
Nekem volt olyan ismerősöm is, aki a városházán dolgozott, meg olyanok is, aki kint volt a Fidesz-gyűlésen. Előbbi tudta, hogy balhé lesz, és jóindulatúan figyelmeztette is rajtam keresztül az utóbbiakat, hogy az Orbán-beszéd után tűzzenek minél előbb haza, és ne a Deák felé... valahonnan tudott róla, hogy az "műveleti terület lesz" a fidesz-gyűlés után. Erről ennyit.
Olvasói összefoglaló az erősödő kultúrharcról:A parlamenti zsidózás médialeple alatt a Fidesz beteljesíteni látszik az utolsó debreczenijózsefi víziókat is: az új választási törvénnyel keresztülvitték a választási regisztrációt, a kultúrában pedig…..
Pados Feri 2012.12.04 06:01:10
@kolbászoszsömle: A Nemzeti Színházat múzeumnak tekinteni is egy koncepció.
Tehát 150, 100, 80 évvel ezelőtti felfogásban rendezni, előadni. Kérdés, hogy mennyien kíváncsiak rá. Természetesen a "sznob" közönség nyilván nem. Ő modernet, újra- és átértelmezéseket akar látni, nem "panoptikumot".
Egyébként én sem értem mit keres itt ez a poszt, a Kulturkampfot jobb lenne kihagyni a témák közük szerintem. Maradhatna a blog a gazdasági és politikai témáknál, ott legalább remény van arra, hogy van valamilyen objektív igazság. Eddig azt hittem ez nem bölcsészblog:)
Syllabux kolléga (akinek a mai poszt a székfoglalója, de van ígéret rá, hogy lesz még további is!) egy nem mindennapi (sajnos elég rövid) csemegével örvendezteti meg a Lemilblog népes olvasóközönségét. Egy olyan hírszerzőről ír, akinek szakmai pályafutása arra ugyan nem…..
Pados Feri 2012.11.28 10:32:27
@Lord_Valdez: A németeknek sosem ment igazán ez a kémkedés dolog. A II. vh-ban pedig egyetlen sikeres humán hírszerző akció sem ismert a németek részéről a szövetségesek ellen. Az USA-ban ott volt még pl. a Duquesne-hálózat, ami szintén lebukott. Minden ismert esetben vagy rögtön elárulta őket egy kettős ügynök, a tengeralattjárókról partra tett reménybeli kémek pedig rögtön szemet szúrtak a szokatlan viselkedésükkel (Nagy-Britanniában is, ahol még erősebb volt a kémhisztéria, az útjelző táblákat is leszerelték, hogy az idegenek ne tudjanak eligazodni). A romantikus, filmekben és regényekben szereplő "beszivárgó kém" módszer pedig sosem működött egy háborús kémhisztériában égő, szigorúan ellenőrzött országgal szemben (a II. vh-ban pedig a nyugati demokráciák is ilyenek voltak), max. ha valami helyi ellenálló csoporthoz kellett eljutni, esetleg akkor igen, de a szövik ejtőernyővel ledobott emberei sem a náci felső körökbe akartak beépülni, vagy Berlin közepéről rádiózni a jelentéseket :))
És egy pár üveg sörtőlMajd mindenki elfelejti,Hogy az lett, amit ígyPont nem akart itt senki.Az ördög tudja csak,Hogy mi volt a célja,De a húsunk kerültBele a moslékba.S a disznók mind felzabálták,S a holdnál nézik a maguk árnyátAz ól falán és járnak körbe- körbe,Hátha úgy…..
Pados Feri 2012.10.24 09:35:29
@Doomhammer: Hm, akkor összekuszálta kicsit a blogmotor a dolgokat, vagy én voltam részeg :)
(Természetesen az a hsz úgy jelent meg akkor nálam, sárgával, mintha nekem írták volna válaszul.)
Pados Feri 2012.10.24 09:37:06
@Doomhammer: Vagyis bajnain nem fogják számon kérni, neki falazni fognak, mint almunia gyurcsány-veresnek?:)
Pados Feri 2012.11.09 17:40:33
@Doomhammer: Szerző: Viktor Pál. Meg is lepett volna, ha nem egy "magyar" név jegyezte volna a cikket.
Az Európai Unió kapta az idei Nobel-békedíjat – derült ki péntek délelőtt. Ironizálással vegyes meglepetés fogadta a hírt szerte a neten, pedig sem a díj odaítélése, sem annak indoklása nem igazán meglepő, sőt, van elég alapja is, hogy az EU, az európai integráció ideája…..
Pados Feri 2012.11.09 17:31:33
@tesz-vesz: Sok mindent összehordasz, de sok téves információd van úgy látom. Az "Orbán-bányák" történetét (bár tudtommal nem bányák, hanem egy bánya, a gánti kőbánya, legalábbis eredetileg csak az az volt) régen megírta már a balib sajtó "leleplező" cikkekben, talán emlékszel rá, hogy az első Orbán-kormány idején pont olyan sláger volt az orbánbányákozás náluk, mint most pl. a baltásozás.
Orbán apja nem "kapott bányát a kommunistáktól", a Fidesz adott neki pénzt egy MDF-fel közösen kapott székház eladásából rá, ez volt a "székházügy" ugyebár, a Fidesz "ősbűne".
GFG Blog Felejtős 2012.11.08 07:01:35
„Akármerre mész felejtőt találsz...” (Hiperkarma: Felejtő)     Van egy tény: az emberek felejtenek. Erre az egyszerű igazságra építenek azok, akik Bajnainak akarnak újra színpadot ácsolni. Mivel az emberek felejtenek, ezért nem árt emlékeztetni őket, hogy mire…..
Pados Feri 2012.11.08 11:39:52
@Geo_: Én sem állítom, hogy Geo_ nicket a több mint egy évtizedes főrumharcosi tevékenységéért fizetné valaki.
De aki rákeres, az láthatja, hogy valószínűleg főállásban műveli, és következetesen egy célból fórumozik 10-12 éve, hogy a fidesz ellen harcoljon.
Mondjuk becsülendő, hogy mindezt egy nicken (nem tudom itt miért Geo_, talán valaki beregelte Ön előtt) műveli, és nem tucatnyin (bár, meglehet, hogy van még pár alnickje).
Pados Feri 2012.11.08 13:36:22
@Geo_:
1. Mire gondolsz? Mi nem alkotmányos most?
2. Persze, Veres, Draskovics simán alul tudná.
Mert a nép újra vért akar. Vért, bosszút, vendettát. Egyetlen a mentségük most: ezúttal magyart akarnak ölni, így legalább a rasszista bélyeget lemoshatják magukról. Bár nem is tudom, melyik jobb. Faji alapon, vagy csak a gyilkosság kedvéért ölni, öletni? Sima rasszistából…..
Pados Feri 2012.11.05 16:04:36
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Magyarországon a cölöpnél való megfojtás volt a módszer, a Monarchiától kezdve. Nem is volt valódi akasztás, mivel a delikvens nem lógott a levegőben.
Csodálatos "zsák a foltját" bulvársztorit olvastunk a vasárnapi Borsban: Geszti Péter szerint Majka egy proli tahó, Majka meg erre válaszul azt nyilatkozta, hogy Geszti Költőtroll című nótája szar. Mindkettőben van igazság, íme a Gringó Sztár videója: Bár az X-Faktor mentora…..
Pados Feri 2012.11.05 15:55:52
Egy nagyon érdekes riportot láttam a minap az ARTE tévében (franciául és németül nézhető meg az adott linken, át kell kapcsolni), amely a Mali északi részén történt fundamentalista, iszlamista rombolásról szólt. A riport mellbevágó. De nem azért, mert vért, erőszakot,…..
Pados Feri 2012.11.04 12:58:50
Azért van az iszlám fundamentalizmus előretörésének néhány olyan oka, amiről nem illik beszélni. A Nyugat politikájáról van szó. Nem, Izraelt nem is fogom említeni (csak ebben az egy mondatban), mert nem akarok se zsidózást elindítani, sem azt, hogy antiszemitának próbáljanak beállítani. Tehát ezt a témát mellőzöm, másra gondolok.
A fundamentalista iszlám pénzügyi szponzora Szaúd-Arábia, ahol a szunnita iszlám vahabita irányzata uralkodik. Ez a legszigorúbb, legkonzervatívabb iszlám irányzat az összes közül. Szaúd-Arábia évtizedek óta rengeteg pénzt öl a neki tetsző iszlám terjesztésére az egész világon. Az olajnak köszönhetően van erre pénz bőven. Szaúdi pénzen épült rengeteg mecset Afrikában és Ázsiában, és ők persze a nekik tetsző prédikátorokat preferálják.
Na és kiknek az egyik legfontosabb szövetségese Szaúd-Arábia a létrejötte óta? Az USA-nak és Nagy-Britanniának, bingo (a britek segítették hatalomra jutni a Szaúd-dinasztiát, ha hallott már valaki T.E. Lawrence-ról...)
Az USA ma is együttműködik Szaúd-Arábiával abban, hogy a vele ellenséges rezsimek megdöntésére örömmel felhasználja az iszlám fundamentalistákat, ahogy tette a közelmúltban Líbiában és jelenleg is teszi Szíriában. A múltban pedig a Szovjetunió afganisztáni háborúja idején együtt pénzelték az ellenállókat, akik természetesen iszlámista alapon ellenezték az istentelen kommunizmust. Az egész iszlám világból érkezett harcosok pedig már tapasztalatokkal gazdagodva tértek haza utána.

Ja és az, hogy "a szekuláris állam már Magyarországon sem létezik", az meg akkora baromság, hogy nem is érdemes vele vitatkozni. A hatályos alaptörvény is, bárki bármit is gondol róla, kimondja, hogy Magyarországon az állam és az egyházak különváltan működnek (VII. cikk).
„Lehet béke Afganisztánban 2014-re? Persze. Az afgán naptár szerint 1391-et írunk” – jegyzi meg szarkasztikusan egy ISAF-katona. Afganisztánban a helyzet változatlan, de a rendkívüli körülmények hihetetlen történeteket is szülnek. Így talált egymásra 25 évvel a…..
Ahogy közeleg a maják által megjövendölt 2012 december 21-e, szaporodnak és sokasodnak az idők végezetének jelei. Összeszedtünk tíz jelenséget, amik miatt Spengler újra beájulna – és a mostani popszámokba beerőszakolt ironikus szaxofonszólók még csak fel sem fértek a…..
Pados Feri 2012.11.03 12:39:18
Mai postunkban egy szomorú - mondhatnók - szívfacsaró és nagyon igaz történetet olvashatunk a festői Limerickből, egyenesen a Boldogság smaragd szigetéről. Bár nem tisztje a szerkesztőnek, hogy véleményezze is az olvasói leveleket, ezúttal kivételt teszek: sajna minden…..
Pados Feri 2012.11.02 01:53:26
@madandcrazybird: Nyugodj meg, vannak... De inkább nem taglalom, mert nem lenne polkorrekt.
Mandiner blog Kéne egy rendes 2012.10.30 07:01:00
Összmagyar közérzet 2012 végén Kéne egy rendes jobboldali párt. Kéne egy rendes baloldali tömörülés. És egy rendes liberális erő is. Ahogy egy rendes radikális párt is kéne. Kéne egy rendes Orbán Viktor. Kéne egy rendes Orbán-kihívó is. Kéne néhány rendes konzervatív.…..
Pados Feri 2012.11.02 01:32:24
@Doomhammer: Az van, hogy csörgethetnénk a kardot, de magasról leszarnák Oslóban. :)
Azt meg Czeizel Endre is megírta anno, hogy a cigányok körében magasabb az ért. fogy.ok (és az egyéb fogyatékosoké is) száma. Max. diplomatikusabban.
A minap némi fennforgás támadt a Kossuth Lajos utcai Csingiling Óvodában. Történt, hogy a Nyuszi csoportban Petike, akit amúgy is a rossz kisfiúk között tartanak számon, ebéd közben egyszer csak felállt, előkapta a fütyijét, felhelyezte az asztalra, és azt is megmondta társainak…..
Pados Feri 2012.10.24 16:25:36
@Urfang: Szerintem nem ugyanarról a beszédről beszélünk. Persze nyilván nem azt kell elvárni egy reménybeli ellenzéki miniszterelnöktől, hogy ne mondjon oda keményen, így nem is vártam.
A recept ugyanaz mint Medgyessy kampányában volt 10 éve, temessük be az árkokat, és emeljük pajzsra a Szakértőket (vagyis engem).
Az a baj, gyerekek, hogy ahogy a korszakok-kormányok változnak, úgy változik folyamatosan a múlt is. Hősökből bűnbakok lesznek, forradalmárokból csőcselék és fordítva. Sajnos '56 is azon sajnálatos történelmi események közé tartozik, amelyeket képtelenek vagyunk tiszta fejjel…..
Pados Feri 2012.10.24 12:43:13
@Vrabecz Fatime: Igen, ezt is be lehetett volna tenni a poszt helyett. (Hja, Tomcat nézetei is változtak egyszer-kétszer azóta: „Ott basztuk el 56-ban, hogy az ávósokkal együtt nem kötöttük fel a gyerekeiket is, mert tessék, ma ennek isszuk a levét. Ha újra akasztgatunk, nem szabad még egyszer elkövetni ezt a hibát. Nem szép dolog egy ötéves gyerek felakasztva, de nem kell odanézni” - ez kicsit későbbről)
A „turulokratikus arisztokrácia” ellen emelte fel szavát Vitányi Iván a DK tüntetésén, az Egyetem téren, ahol élete eddigi legnagyobb harcának nyilvánította a mostani Orbán-rendszer elleni kiállást a nácik ellen a háborúban küzdő veterán szocialista politikus. A Millán…..
Mandiner blog Gyütt 2014 2012.10.23 21:06:42
  Ma megnéztük, mit tud ez az Egymillióan a magyar sajtószabadságért, illetve manapság már csak Milla nevű szervezet úgy, hogy már miniszterelnök-jelöltje is van. Sok újdonságot nem tapasztaltunk, s amit láttunk, arról sem merünk írni, úgyhogy álljon itt egyelőre néhány…..
Pados Feri 2012.10.24 04:29:33
@bbjnick: Van azért sok rajongó is, de pl. én is az általad leírt kategóriába tartozom. Tisztában vagyok a fidesz hibáival, Orbánéval is. Csak hát túlságosan utálom a fidesz- és orbánfób oldal képviselőit, pontosabban a balliberálisokat.
Pados Feri 2012.10.24 08:27:07
Pados Feri 2012.10.24 09:40:01
@immortalis: OK, Bajnai még csak egy civil, szó sincs róla, hogy miniszerelnök-jelölt lesz. :) Az majd a következő gyűlésen lesz bejelentve, nagy-nagy meglepetésre, vagy csak az azután következőn. Hatalmas lesz a surpise, micsoda nem várt fordulat!
(bár Gyurcsány már tegnap megnevezte Bajnait, mint a "demokratikus ellenzék" kívánatos jelöltjét)