Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pulykatakony

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit gondol, hogyan lehet értékes és kapós munkavállalóvá válni az egyetemi évek során? A tanulmányokra vagy a vállatoknál megszerezhető gyakorlati tapasztalatok megszerzésére kell-e koncentrálni? Hazai vagy külföldi elhelyezkedési lehetőséget érdemes-e elsősorban szem előtt…..
Alkalmazottként vagy vállalkozóként vonzóbb-e a munka világa? Milyen érvek szólnak az alkalmazottként és milyenek a vállalkozóként való pályakezdés mellett? Insipirációként: http://evinet.hu/2011/07/korlatok-nelkul-esely-vagy-teher…..
Milyen információkat tartana fontosnak megismerni állásra pályázóként a cég küldetéséből és stratégiájából? Miért lenne célszerű ezekről tájékozódnia? Honnan gyűjtene információkat? Inspirációként:…..
pulykatakony 2012.10.12 03:33:46
Egy vállalat üzleti stratégiájából a legfontosabb dolog, hogy a mi egyéni céljaink és a vállalat célja azonos legyen, mert ha ez nincsen meg, se mi se a vállalat nem jár jól. Példaként felhoznám azt, hogy egyszer beszélgettem egy magas beosztásban lévő bankigazgatóval, aki azt mondta, hogy azért tart ott ahol, mert szereti, amit csinál és neki is és a banknak is közös céljuk volt. Igazából annál jobb minél több dolgot tud az ember a vállalatról fontos, hogy tisztábba legyünk a vállalat küldetésével és stratégiájával, mert ha nem vagyunk, biztosak benne lehet, hogy egy olyan helyre megyünk dolgozni, ami már a csőd szélén áll. Továbbá egy vállalatnak társadalmi felelőssége is van ezért kifejezetten fontos mindennek utána járni nehogy valami olyan dologba kerüljön az ember, amiből mi jövünk ki kellemetlenül, például ha nem tudjuk, hogy azok a termékek, amiket mi forgalmazunk, veszélyesek lehetnek a fogyasztók számára és a vállalat erről minket nem tájékoztatott. Az információgyűjtésre a legalkalmasabb hely az internet ott biztosan megtudnék sok dolgot a munkahelyről a probléma az, hogy a sok információ marad a vállalaton belül így beszélnem kéne alkalmazottakkal vagy vezetőkkel, akik a cégnél dolgoznak, emellett ha van rá lehetőség felvenném a kapcsolatot a stratégiai partnerekkel, és a konkurenciával is, mert így tudnék teljes képet kapni egy vállalatról.
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként (utasként) hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben? Inspirációként: http://www.bkv.hu/upload/M_166/rek4/1099.pdf; …..
pulykatakony 2012.10.12 02:42:28
A BKV véleményem szerint, nem rosszul látja el a feladatát, hiszen teljesen jól behálózza a várost, és viszonylag sűrűn is járnak a járataik. BKV azzal elégíti ki a fogyasztókat, hogy embereket szállít A-ból B-be az egész város területén, a fogyasztók meg azzal teremtenek tulajdonosi értékeket, hogy a jegyeket meg bérletet vásárolva utaznak és mindehhez a BKV ellenőrzési szekciókat csatol, hogy kiszűrje vagy megakadályozza kihágásokat. Mint értéklánc azt emelném ki, hogy rengeteg variációja van valahova eljutnia az embernek tömegközlekedéssel. De sajnos sok problémát foglal magába a vállalat... Kezdeném azzal, hogy már a múltban is rossz döntéseket hoztak (pl.: 4-es metró), ha lehet így fogalmazni a BKV egy hatalmas pénznyelő és azt a rengeteg pénzt, amit kap, vagy kapott nem látjuk viszont sehol sem és egyre jobban kezd eladósodni, tehát a vállalat rosszul van optimalizálva, és az adósságából kifolyólag nem tudd fejlődni ebből is következik, hogy korszerűtlenek és elavultak a BKV eszközei. Külön kiemelném, hogy a BKV nagyon jó (talán a legjobb) abban hogy rombolja a saját imidzsét, kevés magyar vállalat képes arra valljuk be őszintén, mint például a Nokia-s dobozos incidens, amiből nem kis botrány lett és az óriási végkielégítések... Ahhoz, hogy megoldódjon a helyzet vissza kéne szorítani a visszaéléseket és a sikkasztásokat, és egy olyan szakmai vezetőséget kellene össze állítani, ami nem hoz felelőtlen döntéseket, tehát jól fel tudja mérni az állapotokat így nem követhetnének el hibákat.
Mondjon maximum három olyan területet, ahol az adófizetői pénzekért cserébe az állami szerepvállalást elengedhetetlennek tartja! Ezek közé tartozik-e a felsőoktatás nappali tagozatos képzése? Indokolja választását! Inspirációként:…..
Milyen kiváló magyar termékeket ismer? Mit lehetne azért tenni, hogy a hazai fogyasztók magyar termékeket vásároljanak? Hogyan segítené elő, hogy e termékek külpiacokra jussanak? Inspirálásként: http://tudatosvasarlo.hu/cikk/%E2%80%9Emagyar-termek%E2%80%9D-cimkek;…..
pulykatakony 2012.09.28 02:49:17
Mint magyar termék amely külföldön is sikeres lehetne először a Túrórúdra gondoltam. Azért mert olcsó áron adtak el teljesen különleges ízvilágú terméket de sajnos a vállalatot privatizálták, így szerintem a legpartiképesebb termékről mondhatunk le... A magyar élelmiszeripar minőségileg van olyan szinten, hogy megállja a helyét külföldön. A probléma az, hogy nagyon nagy a verseny a külföldi termékekkel, ezért kéne azokat a magyar termékeket segíteni leginkább amelyek kuriózumok és nincsen párja a piacon ilyen például a tokaji borok vagy magyar húsipar egyes termékei. Az államnak komoly szerepet kéne játszania abban hogy segíti a magyar termékek eladását. A fent említett drágább termékeket inkább azzal kéne segíteni, hogy olyan marketinget stratégiát építenek fől amivel külföldön is megállná a helyét.... Az államnak továbbra olyan reklámot kéne sugároztatnia a tévében amiben kifejtik, hogy mennyivel fontosabb a magyar termékek vásárlása még akkor is ha drágább mert így is jobban járnának maguk a vásárlók igaz csak hosszabb távon. Még kiszerettem volna emelni a Tisza Cipő-t amiben én személy szerint a legnagyobb potenciát látom jelenleg, megcéloztak egy fogyasztói "hipster" réteget ami most már egyre szélesebb annyira, hogy már külföldön is kezd befutni a Tisza. Egy jó marketing stratégiával én még azt is megmerném kockáztatni, hogy Európai egyik komoly ruha márkája lehetne. Összefoglalva a magyar termékek mögül leginkább a marketing hátteret hiányolom ha az meglenne külföldön nagyon sikeresek lennének a jó minőségük miatt.