Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edi86

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapok egyik kiemelt témája volt a nyugati (elsősorban az angol és a német) sajtóban a bevándorlás korlátozásának igénye, főleg annak kapcsán, hogy január elsejétől a román és a bolgár állampolgárok is korlátozás nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió…..
Edi86 2014.01.11 12:10:39
youtu.be/oKuWIjOJxek

Erdemes megnezni, a benefiten elokrol szol, foleg csak briteket mutatnak, de vannak koztuk bevandorlok is. Engem -mivel UKban elek - kicsit azert elgondolkodtatott hova is megy az adom... Foleg az haboritott fel a dokumentumfilben, ahogy ok vannak felhaborodva hogy leallitottak a segely folyositasat egy-ket embernek. Mintha alanyi jogon jarna nekik!
Ez az elso resz a sorozatbol, nemtudom pontosan, hogy hetente lesz uj resz vagy havonta, de varom a folytatast (channel 4: Benefits Street)
Tulajdonképpen némileg „kísérleti" poszt a mai, hiszen szerzője, Indiana Jones nem hagyta el az országot – bár ő azt mondja, hogy a keleti országrészből Mosonmagyaróvárra költözni felért egy határátkeléssel. Szerinte azt a színvonalat, amit egy külföldi takarítás jelent,…..
A blog indulásakor már említettem, hogy szívesen veszem vendégszerzők írásait is, mert a lényeg a beszélgetés, a vita és persze a saját tapasztalatok megosztása. Első vendégszerzőnk írását azért választottam, mert felsorakoztat hat olyan érvet, amelyek szerinte a maradás…..
Edi86 2012.09.27 23:17:29
Mindíg elolvasom az "x" pont, hoggy miért jó magyarországon vagy miért maradj itthon, gyere haza, stb cikkeket, hátha találok érdemlegesebb pontokat is a túrórudinál (a kép alapján azt hittem most a lángos lesz a következő ütős pont, de szerencsére nem - bár így sem látok benne valós alapokat) Eddig sajnos nem találtam. azért én is leírnám a véleményemet a fönti pontokról:

6. - nincs valóság alapja - UK valóban nem nagyon szívleli a külföldieket, ennek ellenére kevésbé diszkriminatív mint Magyarország. Legfőképpen a Muszlimokat és a Lengyeleket nem szívlelik (bár a lengyelek sem szeretnek lengyelekkel dolgozni...). Még hozzátenném, hogy pl IT munkakörben szívesebben foglalkoztatnak Indiai embereket mert szavahihetőbbek és nem bunkóznak (nemrég volt egy felmérés erről a tévében). Érdekességképpen: Munkatársamat és engem le "lengyeleztek" egyszer (a vicc kedvéért egy román nő...), és a rendőr akart minket rábeszélni a feljelentsre. Csak hogy lásd itt ezt milyen komolyan veszik, nem úgy mint otthon

5. - nincs valóságalapja - Mivel az angol nem fog szobát takarítani, pincérkedni, mosogatni, ezért mindíg kelleni fog külföldi munkaerő (korábbi angol főnököm meg is mondta, ő lusta angolt nem alkalmaz...) egyetemet otthon nemtudtam elvégezni (még elkezdeni sem), mert olyan drága volt. Most ingyen tanulok (nem diákhitel!), és új számítógépre is kaptam hozzájárulást. Első évemben túlfizettem az adót, kiküldtek egy 600fontos csekket. Otthon addig nem szóltak volna míg én nem kérdőjelezem meg

4. No comment - A Föld gömbölyű...

3. Ez lehet hosszú lesz, de leírom:
Otthon depressziós voltam, kilátástalan volt a jövőm, ezért döntöttem a kiköltözés mellett. Mai naig emlékszem mik voltak az első pozitívumok amikkel itt találkoztam. A boltban az eladók kedvesek, segítőkézek voltak, még akkor is ha törtem az angolt, a buszon a sofőr köszönt, megköszönte hogy vele utaztam, beszélgetett az utasokkal, segítőkész volt. ezeken akkoriban nagyon ledöbbentem, hiszen nálunk ez nem szokás. Évente egyszer járok haza, addig telik el az az idő, hogy honvágyam van. ez a honvágy el is múlik rögtön ahogy leszáll a gép. Véletlenül megköszöntem otthon a BKV sofőrnek az utat (ahogy itt is szoktam), jóhogy nem köpött le. A tescóban majdnem megsiratott a néni a bunkóságával és még sorolhatnám. Elszoktam már ezektől és elég rosszul érintett.
Mellesleg szerintem is diszkriminációt akartál írni, nem rasszizmust, de ha véleményed szerint ez van Angliában, akkor otthon mit csinálnak a tegnap barnultak a magyarokkal? ezt egyik kormány sem tűrné, csak a mienk... (ezért is tessékelik most ki őket Kanadából)

2. Ez szubjektív, minden ember más. Én könnyen alkalmazkodtam annak idején, barátnőm akivel kijöttem, kevésbé (pedig ő akart inkább jönni). Ő haza is ment, de most ott tart, hogy nincs választása, ellehetetlenítette az állam az életét, nem látja a jövőt, visszajön. "meg lehet e vesztegetni a rendőröket"?? NEM. ez nem kérdés. Ehhez nincs is több hozzáfűzni valóm!

1. Barátaim köre vegyes nemzetiségű
Meglehetősen eredeti írással jelentkezett Peky, még csak azt sem állítom, hogy mindenben egyetértenék a leírtakkal, no de nem ez az első eset, és még csak nem is az utolsó. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..