Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asprings

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen kiváló magyar termékeket ismer? Mit lehetne azért tenni, hogy a hazai fogyasztók magyar termékeket vásároljanak? Hogyan segítené elő, hogy e termékek külpiacokra jussanak? Inspirálásként: http://tudatosvasarlo.hu/cikk/%E2%80%9Emagyar-termek%E2%80%9D-cimkek;…..
asprings 2012.09.27 19:56:42
Kedvenc magyar termékeim közé tartozik a Pick összes terméke, gyulai kolbász, germelyi tészta, Erős Pista, túró rudi, Karaván sajt, Tolle trappista sajt, pékáruk és a Magyarországon termesztett zöldségek, gyümölcsök.
Sajnos a hipermarketekben a sorok között járkálva, azt tapasztalom napról napra, hogy az amúgy kiváló minőségű magyar termékek ára az egekbe szökött. Elárasztották az áruházakat a külföldi, silány minőségű, ám de olcsó termékek. Ezért is veszi inkább a magyar azt, mert a pénztárcáját akarja kímélni a jelenlegi szűkös időkben. Erre egy példa az évek óta visszatérő probléma Húsvét idején, a sonkának álcázott húsdarálékok sokkalta kelendőbbek, mint a magyar, színhús, tartósítószer mentes termék.

A kiváló marketing szakembereknek köszönhetően a termékek egyre csak mennek össze, és áruk pedig emelkedik! Persze az ár növekedést lehetne magyarázni a 27%-ra növekedett áfa-val, de szerintem a magyar élelmiszerre eleve nem kellene áfát kivetni (mint az USA-ban). Így elérhető áron lehetne megvásárolni a hazait, és a termelőket is segítenénk ezzel. Erre már volt példa történelmünk folyamán a reformkorban (Védegylet).

Úgy gondolom, hogy a magyar termékek felvehetnék a versenyt az olasz és spanyol sonkákkal, kolbászokkal, mivel minőségükben egyáltalán nem maradnak el tőlük, mégis ami a különbség, hogy a külföldieknek sikerült meghódítani Európa országait.
A magyar áruknak nincsen külföldi reklámjuk, ezért elsődlegesen ezen kellene javítani.
Külföldi kiállításokon és vásárokon kóstolókkal, csinos magyar hostess lányokkal hirdetném a jobbnál jobb magyar termékeket.