Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magika21

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krimibe illő feszültség, izgalom, nyomozás, futás az idővel, hogy megmeneküljön egy gyönyörű barna hajú lány, és az ismeretlen fiatal férfi, András, evidens módon mindenre képes, hogy megmentse. De mitől is? Egy nagyon veszélyes és legalább annyira titkos ügynökségtől,…..
A Piros vadász című hangjáték egy férfi érdekes érzelmi világának kettősségét  dolgozza fel. Két időben (1951 és 1984)  vagyunk egyszerre. Tanúi lehetünk a gyermeki "én" és a felnőtt "én" váltakozásának, vívódásának, amely a felnőtté válás nehézségei…..
A Goncsarov I. A. Oblomov című regényéből rádióra alkalmazott hangjátékot hallgatva az embernek az az érzése támad, hogy valami elavult, idegen, régimódi, képmutató világba csöppent! Annyira avit az alaphelyzet, hogy kevés érdeklődésre tarthat számot ma. Elképzeltem: lehet…..
      Vámos Miklós hangjátékában két pólusú helyzettel találkozunk, amely realitás, és szimbólum is egyben. Jelen van a lent és fent, vagyis a víz alatti és víz feletti világ, ahol a fenti világ az emberé, a lenti világ a mélyben élő állaté, a halé. Egyik…..
Modern köntösbe bújtatott történet, amely váltakoztatva az idősíkokat, egyszerre tart itt a mai jelenben, ahol a barátok közötti kapcsolattartás módja a skype, az sms, a csetelés, valamint röpít vissza a múltba, kétszáz év távlatába, ahol még Kazinczy nyelvén érintkeznek az…..
Hangtér | A rádiókritikus 2012.11.18 12:38:59
         A mesét általában mindenki szereti, gyerek és felnőtt egyaránt. A gyerek azért, mert szívesen azonosul a főhőssel, a mesében minden csoda megtörténik, a jó elnyeri méltó jutalmát, és megbűnhődik a gonosz. A felnőtt azért, mert igazoltnak látja…..
Mondhatnánk, ez egy szokványos történet, de korántsem az! Különlegessé teszi a szerző által létrehozott mesevilág és a valóság összemosása: váltakoznak, vagy épp együtt vannak jelen a csodás, valószerűtlen elemek, mint a három nyúl sorsa (közülük is a…..