Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nitnitnit

0 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minek menjen az ember külföldre azért, hogy falakba ütközzön, egyedül legyen és szenvedjen a lakáskereséssel? – teszi fel a kérdést a mai válogatás egyik szerzője. Ha már: a másik két posztban az ingatlan lesz a középpontban, egyrészt házat vásárolunk Hollandiában,…..
Az újrakezdés képessége alighanem egyike a legfontosabb tulajdonságoknak egy ember életében, pláne, ha határátkelőről van szó. Nitnitnit Brüsszelben él a férjével, nem is először írt nekünk, lássuk hát, mi történt velük az elmúlt jó két évben! (A képeket köszönöm neki.) A szépséges volt nappalink..
Nitnitnit 2016.12.01 11:50:45
@mojyo: lehet, de szerintem csak nincs motivaciojuk. Valoszinuleg eleg penzt keresnek a 2km-es radiuszban, vagy nem tudom. Ez nem egy hatalmas varos, lehet, hogy a messze magaban foglalja a nehez eljutni a-bol b-be fogalmat... :)
Nitnitnit 2016.12.01 15:14:20
@London2009: Koszi :) El is szokik am az ember a melegtol. Amikor 2.5 ev utan hazamentem Angliabol nyaralni majdnem elhalaloztam... nem tudom, regen hogy birtam olyan jol a hoseget, de "oregsegemre" egyre nehezebben viselem.
Nitnitnit 2016.12.01 16:24:16
Befejező részéhez (ha úgy tetszik, harmadik felvonásához) ért Norbert története, amiből sok minden kiderül: például az, milyen idősápolóként dolgozni Angliában, milyen az angol egészségügy, és a több pénz, a jobb megélhetés ellenére miért vágyik (és költözik) jövőre…..
Nitnitnit 2016.11.17 14:12:23
@takarék-láng: eletemben egy vizsgan buktam meg, ELTE-AJK, nevsoros osztalyozosdi. Ertem en, hogy szerinted ez fair, szerintem nem. Es az sem oke, hogy neves egyetemeken ilyet lehet. Jogi egyetemen, foleg.
Egyebkent lett belole ugy, vizsgaltak is, de otthon senkit nem erdekel az ilyesmi.
Nitnitnit 2016.11.17 16:36:18
@skye8: Es hogy meddig tudja azt megtartani. Az a tapasztalatom, es sajnos az otthon elo barataim/ismeroseime is, hogy hatalmas a fluktuacio a munkahelyeken es nagyon keves az olyan, ahol megbecsules mellett, hosszu ideig, stabilan el lehet lenni. Ha pedig vallakozik, annak is meglesznek az olyan sajatossagai, ami nem biztos h elore fogja ot segiteni tartosan.
Nitnitnit 2016.11.17 16:43:45
@TTamara (CH): Igen, ismeros a helyzet. Eltem hotelben, staffhouseban, berelt szobaban, diakkent is, egyedul is. Biztos vagyok benne, hogy lelkileg is nehez jol ereznie magat igy. En is hasonloan ereztem. Hazamentem. Megbantam. Illetve butasag, h megbantam, mert ha nem mentem volna haza, nem ismertem volna meg a ferjem es nem lennenk Brusszelben, es nem eltunk volna meg egy halom dolgot. Segitett a karrieremnek is otthon par ev irodai munka, foleg, hogy a vegere egesz szepen felkuzdottem magam es az segitett hozza az itteni allasomhoz is. Szoval nem biztos, hogy az ido amit majd otthon tolt pocsekba megy, mert igy vagy ugy rengeteget fog belole tanulni. Viszont azokat az embereket nem ertem, akik otthon is tudnak maradni tartosan.
Párizs után mostanában legalább annyit szerepel a hírekben Brüsszel, hiszen az egész város gyakorlatilag beledermedt a terrorveszély miatt kihirdetett lezárásokba. A mai poszt a belga fővárosból érkezett az ott élő és dolgozó Dávidtól. (UPDATE: kora délután a szerző ma reggel…..
Aki amolyan igazi, klasszikus „határátkelős” posztra vágyott, az ma megkapja: Gábor két év luxembourgi tapasztalatát írta meg, árakkal, lakásbérléssel, közlekedéssel, hangulatokkal és hazautakkal. Nem is kell ennél többet mondani, jó olvasást! (fotó:…..
Egészen sajátos életmódot választott mai posztunk szerzője, Bori, aki digitális nomádként éli életét. Azt még maga sem tudja, meddig tart a kaland, ám már az elindulás körülményei, a tudatos tervezés és persze jelenlegi élete is van olyan érdekes, hogy érdemes legyen…..
Határátkelő Majdnem Skandinávia 2014.12.18 06:45:00
Ma nem egy várost, hanem egy egész „régiót” mutatunk be Dénes jóvoltából. Egészen csodálatos képeket küldött Németország északi részéből, és bónuszként az életéről is megtudhatunk részleteket a fotók nézegetése közben. Rendhagyó "Az én városom…..
Nitnitnit 2014.12.18 11:24:52
@Hari Seldon 2: az Elbe Tunnelt mar 2003 ota felujitjak. Legalabbis akkor is, 2008ban es 2010ben is "epp" felujitottak.... Szerintem ott meg nem volt olyan, hogy nincs dugo.. :) Az Alter Elbtunnel gyalogosan is gyorsabb... :D
Ez Károly mottója, aki Erdélyből jutott el Belgiumig, ahol több mint három évtizede él. Ugyan határátkelése nem mai történet, de talán nem minden tanulság nélkül való, miként következtetése sem. „Nem olyan régen ismertem meg ezt a blogot, és roppant sok érdekes…..
Nitnitnit 2014.12.16 11:12:26
@Babette .: "micsoda keseru rejtojeno..." szivembol szoltal.

Amugy csak nekem nem termeszetes, hogy a szovegbol az derul ki, hogy elhagyta a fiatal feleseget es a ket gyereket? Gondolom, ha jon majd kijavit, de ha ez igy tortent........... Inkabb nem kommentalom.
Nitnitnit 2014.12.16 11:28:01
@Hari Seldon 2: ehhez nem kell szulonek lenni... eleg elhagyott gyereknek is... ;)

Szerintem nincs, vagy leginkabb igen keves elfogadhato indok van arra ha egy szulo elhagyja a gyerekeit. Remelem itt nem ez a helyzet.
Nitnitnit 2014.12.16 11:36:59
@Hari Seldon 2: Amugy osszehasonlitas keppen erdekelne, hogy mas europai fovaros palyaudvarainak kornyeken mi a helyzet. ;)
Londonban es Berlinben is uldogelhetne sirdogalva, tapasztalataim szerint.
Időről időre felmerül a kérdés, születnek rá mindenféle (egyelőre sok sikert nem hozó) válaszok, miközben a folyamat a jelek szerint egyelőre inkább fordított előjelű. A csehek most kitaláltak valamit, ennek kapcsán gondoltam arra, hogy beszélgethetnénk kicsit arról, hogy…..
Nitnitnit 2014.12.12 16:06:50
@puhacica: Mi is 2 reszletben probaltunk jonni, es ahogy egyre haladt elore az ido pont rajottem, hogy nem realis mentohalo, csak "erzet". Amikor itt mar benne volt az egyik fel egy 3 eves berleti szerzodesben, 2 havi kaucioval, en meg otthon ultem a panelban rajottem, hogy hogy pont ugyanolyan kakiban vagyunk ha neki nem jon be, mintha nem lenne allasom otthon. :D Igy egy honap mulva idejottem es gyorsan munkabaalltam. Nem banom egyelore, hogy nem maradtam otthon honapokat a "biztosra". :)
A mai posztban nekem az a hihetetlen elszántság és pozitív életszemlélet tetszik igazán, amellyel Anikó hozzááll az élethez és a határátkeléshez. Persze lehet azt mondani, hogy könnyű neki, hiszen nem a semmibe indul el, várja valaki, ugyanakkor azt gondolom, céltudatosan…..
A mai poszt szerzője, Kata nemrégiben költözött Németországba, hogy egy idősotthonban vállaljon munkát ötven fölött. Leírja, mi vezetett a döntéshez, és mire érdemes figyelni, ha ezen a területen vállalunk munkát. Tapasztalatai igazán frissek, hiszen még csak pár hónapja…..
Közel másfél hónapja jelent meg Mónika posztja, melyben azt a vívódást írja le, hogy visszaköltözzön-e kislányával Amerikából Magyarországra. Akkor rengeteg hozzászólás érkezett, ilyen is, meg olyan is, erre válaszul írta a mai posztot. Közben ugyanis megszületett a…..
Ha van ma város Európában, ami misztikus hely a legtöbb uniós polgár számára, akkor az Brüsszel. A legtöbben ugyanis csak annyit látunk belőle, hogy egy hatalmas bürokratikus tömb mozgatja onnan az Európai Uniót, mindenféle, az életünket befolyásoló döntéseket hozva. Ma…..
Nitnitnit 2014.10.09 15:29:02
@Hari Seldon 2: Igen. Persze leragadtunk annal, h "uristen, 100 eves villamos visz be, mennyire joooo". :D
El van konyvjelzozve, es be van tervezve. Bar engem a reserve erdekel nagyon, es hogy mennyire lehet "allatozni".
Nitnitnit 2014.10.09 15:38:04
@Sanz: "Hát igen, a 21. század népbetegsége a magány és az ahhoz köthető mentális problémák lesznek..."
Szerintem azt az alapveto elvet kelleni kovetni, hogy orulunk annak aki jon, es amikor megy orulunk, hogy itt volt. Nem minden kapcsolatnak kell egy eletre szolnia. Szerintem nagyon jo erzes uj embereket megismerni. Minden emberhez teljesen maskepp kotodunk, nincs ket egyforma ember, nincs ket egyforma baratsag, mindenkitol valami ujat tanulunk. Ez nem tragedia. Sot.
A masik, amit otthon magyaraznom kellett minden alkalommal a barataimnak, amikor elkoltoztem az orszagbol, hogy egy masik orszagba megyek, nem maghalni. Attol, hogy par orszaghatar kerul ket barat koze, meg nem kotelezo eltavolodniuk, de ehhez is 2 ember kell.
Nitnitnit 2014.10.09 16:45:50
@the real banyaszbeka: nadekerem, tessek kinezni az ablakon, mi baj ezzel? :) Legszivesebben kinn hemperegnek a fuben az iroda elott, de sajnos valakinek tettenie is kell, hogy dolgozik.

Nem erezted ugy, hogy erdemes lenne kikoltozni Brusszelbol az altalad leirtak miatt is? Mert en most ugy erzem, hogy gyerek szempontjabol jobb minel kintebb lenni a varosbol. Bar ott meg gondolom ennel is kevesbe zajlik az elet.

Kicsit pezsdulj fel velunk ujonnan jott kiscserkeszekkel, nekunk meg minden rozsaszin, hatha kicsit emel a hangulatodon. ;)
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
Akkor tehát folytassuk a tegnapi posztot (aki nem olvasta volna, annak érdemes kattintani és elolvasni a mai előtt), amit ott hagytunk abba, hogy az akkor már évtizedek óta Angliában élő Móni nyugdíjasként a férjével úgy döntött, visszaköltözik Magyarországra. Az ötlet…..
Nitnitnit 2014.10.01 15:31:40
@Thargoid: En is igy latom. Nalam mar az elv elbukik, hogy hogyan lehet politika kardinalis kerdes egy munkahelyen..
Szerencsere itt (Belgium) egyelore semmi ilyesmivel nem talalkoztam.
Mondjuk az vicces volt, amikor tuzriado proba tort ki es az oltonyos irodahazbol mindenki a rozsaszin sportcipom bamulta. :)
Nitnitnit 2014.10.01 15:47:00
@VPBA: Tokeletesen ertelek. Meg johet hozza a: "nem rossz ember ez, csokkentette a rezsit". :)
Nitnitnit 2014.10.01 16:09:15
@blackhair-lady: Kezdo marketingeskent imadtam, amikor odajottek hozzam megkerdezni, hogy hogy allunk, keszitettem lelkiismeretesen elemzest, majd kozoltek, hogy ezt megis hogy gondoltam, hogy majd odaadja a vezetosegnek? Azonnal irjam at ugy, hogy a reszleg jol jojjon ki belole. Szerintem azota is keresik odafenn, hogy mi az istentol veszteseges a termek, hiszen a szamok jok.. :D
Határátkelő Határátkelés anno 2014.09.30 06:42:00
A mai egy igazán rendhagyó poszt lesz, ugyanakkor nem sokat gondolkodtam azon, helye van-e a blogon, hiszen beszippantott a történet, ami 1968-ban kezdődik és végigvisz minket több évtizeden. Szerzője, Móni tavaly már jelentkezett egyszer, most pedig úgy döntött, hogy a felemás…..
Nitnitnit 2014.09.30 17:29:17
@diggerdriver: "Az hogy körülbelül annyi humorérzék van benned mint térdkalácsban a mazsola.
Sajnos ez már kezd itt a blogon kòros jelenséggé válni a nöi hölgyek körében."

Naaaaa :)
Noha az iskolakezdéssel kapcsolatos sorozat már véget ért, Digger írása azért fér bőven ide, mert szerintem az iskola és az oktatás örvén egészen másról, gondolkodásmódról, világlátásról, kultúrás különbözőségéről is szól. Ráadásul azt gondolom, hogy sok igazság…..
Nitnitnit 2014.09.29 11:30:14
@macamuca [IHUN]: 87-es vagyok, a kotelezo olvasmanyok mar akkor teljesen elavultak voltak, egyaltalan nem tudtam oket kiolvasni. Arra neveltek, hogy hogyan kapjak 5-ost ugy is, hogy egy szot sem olvastam el belole. :)
Mielott iskolaba mentem, csodamra jartak az ismerosok, mert mielott irni-olvasni tudtam volna 20-30 oldalas mesekonyveket tanultam meg beture hallas utan, es konyveket mondtam tollba a nagymamamnak. Imadtam a konyveket, verseket, meseket, meg az utikonyveket is. :) Amig meg nem tanultam irni es olvasni, addig szegeny csaladomat orakat szorakoztattam ezzel. Aztan elkeztem irni, olvasni. 500 oldalas sarkanyos fantasyt rekordsebesseggel olvastam ki, mert erdekelt. Az osszes kotetet.
Ahogy jottek a kotelezok, nem olvastam tobbet. 19 eves koromig semmit. Egyszeruen az, hogy nem erdekelt, de kotelezo volt es rault a nyakamra egesz nyaron, meg velem is megutaltatta az olvasast. A szuleim nem hittek el, hogy nem vagyok hajlando olvasni.
Egy hete jelent meg Niki történetének első fele, talán emlékeztek még rá, akkor kanadai és ciprusi élményeit mesélte el, és ott hagytuk abba, hogy jött egy régi ismerős megkeresése és egy ajánlat: menedzselje az ismerős selmecbányai éttermét. Itt vesszük fel a vonalat, hogy…..
Nitnitnit 2014.09.26 14:38:57
@posterina: "Minden nap főzők, a beteg anyukájáról gondoskodom , a lányai lelki világát ápolom. Közben elviselem az agybeteg volt feleségét. Tisztán tartom a házat, nincs takarítónőm."

Tenyleg minden rosszindulat nelkul, de ebben eled az almaidat? Tudom, hogy masok vagyunk, de nekem ez kozelebb allna a remalmaimhoz...
Persze, kompromisszum, azt mindenre ra lehet huzni.
Nitnitnit 2014.09.26 15:00:43
@posterina: Egy picit azert nekem ugy tunik, hogy nem csak nekunk, de magadnak is bizonygatod mennyire tokeletes ez neked, es mennyire jol erzed magad.
Minden rozsaszin, de megsem, de megis, de megsem. Ugyanugy benne van a csapongas, mint az utazasokban. Nem vitatom, hogy neked ez jo, de engem pl a hideg raz tole.
Masok vagyunk :)
Brüsszel igazán különleges hely lehet, hiszen miközben Belgiumban van, az Európai Unió központjaként jóval több egy „egyszerű” fővárosnál, hiszen oda koncentrálódik az európai politikai döntéshozatal jelentős része. Mai szerzőnk, Nitnitnit párja az Európai Bizottságnál…..
Nitnitnit 2014.09.16 15:17:36
@Hari Seldon 2: ez az indexelos dolog nekem meg nem tunt itt fel, de nem is emlekszem ra, hogy jartam e korforgalomban. Ha igen, valoszinuleg rosszul csinaltam :D
Nitnitnit 2014.09.18 13:54:17
@DonTintoretto: Koszi :) A sorozo megvolt, a csokist pedig bevesszuk :)
Nitnitnit 2014.09.18 13:55:03
@Határátkelő: Koszi, kicsit lemaradtam a valaszolgatasban a vegere :)
Határátkelő Freedom! 2014.09.18 06:40:00
Nem túlzás, hogy a fél világ (de a katalánok és a székelyek egy része minden bizonnyal) visszafojtott lélegzettel várja a mai skóciai népszavazás végeredményét. A tét nem kicsi, hiszen Skócia esetleges függetlenedése (mindamellett hogy komoly következményei lennének…..
Svájcról elég sok sztereotípia él az emberekben, és mint az már csak lenni szokott, ezek egy része butaság, más része viszont közelít a valósághoz. Mert miközben a pontosságuk és a becsületességük irigylendő, azon azért inkább mosolyogni lehet, amikor a mélygarázsban…..
Nitnitnit 2014.09.17 09:49:29
@svájci sapka (ch): siman szolnek nekik. Nekunk az uj lakonk ledobalta a hungarocellt az ablakabol a kertunkbe. Szepen kitettem az ajtoba neki egyenkent :D Kovetkezot mar bevittem volna a lakasaba, de lejott bocsanatot kerni :)
A mai poszt szerzője, Gabi három éve tért vissza Angliába, ahol korábban au pairként dolgozott. Ma, tulajdonképpen számára is teljesen meglepő módon, egy kis vállalkozás tulajdonosa, melyben saját készítésű süteményt árul. „Mikor 2009 karácsonyán hazaköltöztem…..
Nitnitnit 2014.09.12 19:39:30
@kardio1: immoweb.be pl hiteles arakat tartalmaz. Kornyektol is sok fugg, mi jo kornyeken vagyunk, belvarosban (Ixelles) itt ezek az arak. :-) Berlintol picit azert dragabb. A felettunk levo lakas kb 70 nm, 785ert van kiadva. Etterbeekben egy kb ugyanekkora, nagy terasszal, parkos udvarral + melygarazs 1000 kornyeken van.
Nitnitnit 2014.09.13 02:19:03
@LittleG.: nyar elejen jottunk, eddig jo :-) Brüsszel teljesen frankofon, mindenhol franciaul beszelnek, a tömegközlekedesen bemondanak mindent hollandul is, de csak ott. Elheto, fura varos ez :-)
Nitnitnit 2014.09.15 10:35:41
@LittleG.: A nappalikrol? :) Brusszelrol meg arrol h hogy kerultunk ide hamarosan fog megjelenni iras.