Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Absolon Taltaine

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A halál és a gyász minden ember életében megjelenik. A Pyarroni Egyház tanításaitól azonban nagyban különbözik a maremita lovagok által vallott halálfelfogás, amely nem csupán az ortodox dartoniták elképzeléseivel, de némiképp a pyarroni eszmerendszerrel is szembe helyezkedik,…..
Absolon Taltaine 2012.12.10 13:59:50
@kis Atis:
Airas testvérem megkeresésére ezúttal én válaszolnék kérdésedre. Remélem, áldását adja reá, mert ha nem... hát legfeljebb majd jól tengelyt akasztunk

Nos, mint a küldöttek általában, a Sötét Angyal is a segedelméért folyamodó kegyelt képzeletvilágából merítve nyer megjelenést az anyagi síkon. Ugyanakkor ez a képzeletvilág szinte kivétel nélkül a hagyományos ikonográfiára támaszkodik, ami ekként
a kegyelt neveltetésének helyéről is árulkodik. Egy északi mester bizonnyal eltérő módon formálja meg uganis a teljes testet borító irizáló éjkék páncélt, a csatakötény alól barázdákban aláomló, szent szövegekkel hímes köpenyt, az arcot keretező ébenfekete hajfonatokat, vagy az embermagas csatabárdot, mint déli társai.
Szemben a heroikusan megjelenő Halálhozóval, a Sötét Angyal minden ábrázolására az idealizált testarányok (8 fej magasság, 2 1/3 fej szélesség) a jellemzőek, továbbá a felmagasztosult és tekintélyt parancsoló vonások. A szárnyak nem fizikai természetűek, inkább egyfajta vizuális interpretációi a Sötét Angyal félelmes kisugárzásának.
Feleslegesen túlburjánzó minták, deviáns szólamok sosem csúfítják Darton angyalának egyszerűségükben is magasztos képmásait.

Abba a kahrei mechanomágikus förtelembe meg, ami ezt a pergamentet itt jó scriptor testvér módjára beolvasná, tán Orwella ütött...
Lovagtestvérek, kik a Halál Útján Jártok! Ezennel intézek felhívást a blog valamennyi olvasójához, akik kedvelik Dartont és felkentjeinek viselt dolgait! Nem vagyunk ugyan egy nagy egyházközösség, viszont örömmel cserélnék eszmét a hívőkkel, ezért e felhívás! Amennyiben…..