Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mezofi.orsolya

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kissé groteszk, de végül is teljesen logikus lépés megmutatni az érem másik oldalát, jelen esetben azt, hogyan éli meg egy hal a horgászatot. Halunk már meglehetősen öreg, számtalan kifogási kísérletben kerekedett felül, de most újabb halászokkal kell megküzdenie. A hangjáték…..
Végre megtörtént az időutazás. Az Időfutár első évadának befejező részeiben Hanna a már nem is olyan titokzatos Sándor társaságában visszatért a múltba. A nemrég kezdődött második évad három hónap – a nyári szünet – elteltével folytatja a történetet: Hanna eltűnt,…..
Krúdy Gyula regénytrilógiájának első része néhány sorsdöntő, történelemformáló esztendőt, és a mohácsi tragédiát dolgozza fel. Középpontjában valahogy mégsem ez áll; a nosztalgiától mentes, éleslátó, tényszerű történetmondás hangsúlya a szereplőkön és az…..
Az alapötlet jól ismert és viszonylag egyszerű: az állandóan bajba kerülő, vehemens főhőst barátja valamilyen úton-módon mindig megmenti, és a tanulság szükségszerű kimondása után jót nevetünk az egészen. Esetünkben két lóról van szó: a főhős a folyton galibát okozó,…..
Adott egy nő és egy férfi. A férfi az éjszaka közepén érkezik a nő lakásába; csak beszélgetni. Egy bűnügyről. Arthur Miller drámája egy bonyolult kapcsolatot bogozgat, pont azért, hogy bebizonyítsa: kibogozhatatlan. Egy magándetektív be akarja bizonyítani egy öt évvel…..
Az 1956-os forradalom 50. évfordulója kapcsán készült rádió-performance-ban minden van, mi szem-szájnak ingere: a Magyar Rádió, a Szabad Európa Rádió, az ORF és a BBC archívumának anyagai, személyes történetek töredékei, mai interjúk, Kertész Imre írásainak részletei, az…..
Ladik Katalinból három van. Egy üvegezőnő, egy művésznő és egy szerkesztőnő, akiket névazonosságuk miatt a hivatalok rendre összetévesztenek, így kapcsolatba lépnek egymással. De valójában a három nő a szerző, Ladik Katalin három életszakaszának…..