Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Funtomas78

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bőségkosár bűvkörében Szembe megyünk a főáramlattal. Nem azon borzadunk el, hogy átlagos jövedelem mellett nem vehető igénybe a családi adókedvezmény teljes összege, hanem azon, hogy ez az igény. Lássuk először a tényeket: a tavalyi évben összesen 180 milliárd forintnyi…..
Funtomas78 2012.09.25 16:01:01
@online távmunkás: Ezzel egyet értek, de azzal nem, ha az adórendszer igazságtalan. Ilyen pl. a progresszivitás hiánya. Főleg, hogy ez nálunk úgy történt meg, hogy hirtelen eltörölték a sokat keresők adójának a felét. Aki meg keveset keresett és volt alanyi jogon járó adókedvezménye, az meg hirtelen még kevesebbet keresett. Amúgy fasza minden!
Funtomas78 2012.09.25 16:16:47
@tede: Amiről te beszélsz, pont az igazságtalanság. Én pl. sokat dolgozok, sok embernek adok a munkám által munkát, még sem dotálják kellőképpen, mert nem áll érdekében a főnökeimnek. A mai világban pedig nem akarok állást változtatni, mert nem biztos, hogy menne. Így a gyerekemet kénytelen vagyok a mostani fizetésből eltartani. Az árak pedig egyre nőnek, a nettóm nem változik, csak stagnál, és jól esne egy kis állami segítség, nem pénz, hanem igazságosság formájában. De ehelyett az új Munka Törvénykönyve csak még jobban a munkáltatóm malmára hajtja a vizet, és még inkább nem lehet biztonságban. Szóval nagyon nem a kommunizmus alapján élek. Érzem a piacgazdaság "előnyeit". És csak annyi a bűnöm, úgy gondolom, a gyerekem nem ezt érdemli. Ezért merek felszólalni, hogy kell az igazságosság, mert most nincs meg.