Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsemes bond

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem fogadta el a pénzecskémet sem, amit adni akartam. Egy fiatal tündéri orvosról írnék. Mint a mesében, úgy kezelt engem, a 62 éves idős, csuklótörött nőt,már régebben, 2002-ben.   Tanárként, este 8 körül siettem haza a szülői értekezletről. A Margit hídi…..
dzsemes bond 2012.09.26 10:15:23
@Fergio:
"hagyjuk már ezt a "külföldön sokkal több pénz van az egészségügyre" dumát... "

Ne hagyjuk, ez a lényeg.
Nálunk az eü ráfodítás a GDP 5%-a, Németországban 10, USA-ban 15.
Abszolút értékben ez 1500 - illetve 4000 - és 7000 USD/év/fő.
Minden ugyanannyiba kerül nálunk is, mint Amerikában...
Próbálj meg egy lepusztult, koszos konyhában fatüzelésű sparhelten, 1000 Ft konyhapénzből ugyanolyan finom, változatos, egészséges, esztétikus, higiénikus ételeket készíteni, mint egy ultramodern konyhában, kerámialapos tűzhelyen 5000 Ft konyhapénzből.
Akármilyen jól képzett szakács vagy, nem fog menni.
Ez a lényeg.
dzsemes bond 2012.09.27 09:25:57
@Fergio:
Olyan kérdésben fejtesz ki nagyon határozott véleményt, amelyhez halvány lila ... dunsztod sincs.
Igenis, Mo-n minden ugyanannyiba kerül, mint az USA-ban, legalábbis a nagyon drága orvosi - kórházi műszerek, berendezések, eszközök, gyógyszerek stb. tekintetében. A világ vezető orvosi műszer- és gyógyszergyártói nem adják olcsóbban a termékeiket nekünk sem, ők profitot akarnak. Egyetlen kivétel a dolgozók munkabére, ezen valóban a lehetőségek végső határáig (sőt, azon is túl) spórol a finanszírozó és a működtető is.
Aztán ha a lerobbant, koszos, korszerűtlen konyhában a lejárt szavatosságú alapanyagokból az éhbérért dolgozó (amúgy nagytudású) szakács mégis összehoz valami ehető vacsorát, miközben azon jár az esze, hogy miből fogja kifizetni a villanyszámlát és miből vesz a gyerekének tankönyvet, ne csodálkozz, ha lefagy az arcáról a bájvigyor, amikor kivizsi az asztalra az ételt - merthogy a pincér (adminisztrátor, ápoló) feladatait is neki kell ellátni.
Ha lehet, senki se tegye be a lábát a Szent János kórházba, csak rossz tapasztalataim vannak! Tisztelt Praxis blog!   Ha lehet, senki se tegye be a lábát a Szent János kórházba, csak rossz tapasztalataim vannak! Az előbb mentem be a gasztrora, mert a gyomorgyulladásom…..
dzsemes bond 2012.09.26 18:06:30
@orulet: ez nagyjából minden betegségre jó. Nagy levegőt venni, majd kifújni magunkat, összeszorítani a fogakat. Aztán lesz, ami lesz. Orvoshoz, pláne kórházba meg semmiképpen sem szabad menni, mert ott csak eltesznek láb alól, meg a pénzünket szedik el.
Mindezek váltották ki ellenérzéseinket tevékenységével kapcsolatban melyeket tetézett azzal a gúnyos megjegyzésével, hogy "lehet másik háziorvost választani!" Tisztelt Erzsébet kistérségi tiszti főorvos!   Tájékoztatását elfogadhatatlannak tartom az alább felsoroltak…..
dzsemes bond 2012.09.26 14:13:04
@Babette_: és mi ez a kain féle blog?
Amint megtudják az emberek, hogy epekövük van, forduljanak orvoshoz, ne bagatellizálják el, mert bármilyen hihetetlen bele lehet halni. Engem megmentettek az utolsó tizenkét órában. 2012. január közepén Gyöngyösön a Bugát Pál kórházban végeztek gyomortükrözést,…..