Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eamene59

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombaton (2013.02.09.) 14 órakor egy interjút készített velem Gyuri bácsi a Civil Rádió Hétpecsét című műsorában. A 2 részletben feltöltött [~45 perces] interjú innen meghallgatható: http://www.civilradio.hu/archivum.php Hétpecsét [eddigi Hétpecsét interjúk…..
Eamene59 2013.02.10 18:13:26
@Toronyőr: Toronyőr bácsi!

Akkor vegyük át újra, amit először írtál:

"Nálam egyébként több ponton is megbukott a mutatvány. Kereszténység? Biblia? Egy Batman tanonctól? Olyan ez, mintha Buddha megtérne a scientológusokhoz. Bagoly mondja bögölynek, töke van az egérnek:XD"

Nem tudom, hogy a többiek hogy vannak ezzel, de én elég ironikusnak érzem, amit írtál. Először is az interjú helyett a "mutatvány" szót használtad, ami még nem is lenne baj, de a továbbiak elolvasása után egyértelműen kivehető, hogy negatív értelemben. Viszont ezt ne is vegyük figyelembe, mert talán csak én látom így. Ami viszont utána jött, az viszont szerintem mindenki számára egyértelmű. Konkrétan a stílusra gondolok (annak a kommentnek a végén lévőre is, amire most válaszolok), de nem írok róla véleményt, mert nem célom, hogy támadjalak vagy bántsalak.

Sajnos az eddig feltett kérdéseimre még mindig nem kaptam választ. Ha nem bánod, nem másolnám be, mert fentebb el lehet őket újra olvasni.
Eamene59 2013.02.10 18:16:27
@Trifena: :) Köszönöm szépen! Nagyon jól esett, amit velem kapcsolatban írtál. :)
Eamene59 2013.02.10 18:42:32
@EveH: Kedves EveH!

Örülök, hogy te is így látod. :)

Nem is azzal van a probléma, hogy valaki leírja, hogy szerinte ez most nem volt jó, mert a Johnny is tudja, hogy mit lehetett volna jobban, hanem az a gond, hogy olyan stílusban és olyanokat ír, amit nem értek, hogy miért van rá szükség.
A Vezető Testület most azt állítja, hogy ők, mint csoport most a „hű és értelmes rabszolga”  szerepét töltik be, de ezt az új tanítást nehéz lesz megmagyarázni  Szállingóznak a hírek egy, a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania 128. éves…..
Képzeld el, hogy felszállsz egy buszra a családoddal és elindultok egy rég várt vakáció felé. Azt ígérik, hogy egy gyönyőrű, meleg, napsütéses helyre fogtok érkezni. Amint szálltok fel a buszra, a kezedbe nyomják a jegyedet, amelyen jó néhány bekezdésnyi, apró betűs írás…..
Eamene59 2012.09.26 18:51:28
@igazsagkereso: Kedves igazsagkereso!

Én is gratulálni szeretnék a szabadulásodhoz/szabadulásotokhoz! Az új kezdet valószínűleg nem lesz könnyű, de idővel, ahogy JJ is írta, egy felszabadultabb, őszintébb életet fogtok élni.

Bízom benne, hogy közted és a feleséged között nem csak a vallás volt az egyetlen közös metszéspont és hogy ezek után is együtt és azonos irányba fogtok fejlődni. Most különösen nagy szükségetek van egymásra, hiszen ahogy írtad, a család kitagadott, ami egy elég kellemetlen és ilyen esetben kifejezetten szomorú dolog.

Örülünk, hogy sikeresen tudtunk segíteni, hiszen 40 év az nem kevés idő, minimum még egyszer ugyanennyit kívánok nektek az új életetekben.

Üdvözlettel,

Eamene
Autóvásárlás-vallásvásárlás írta: Lee Marsh Tegyük fel, autót szeretnék vásárolni. Körülnézek, de nem igazán tudok dönteni, ekkor valaki megszólal, hogy nekik van egy jó autójuk. Ez a legjobb a piacon. Jobb, mint bármelyik másik. Kiemelkedően gyors,…..
Eamene59 2012.09.24 10:38:57
@Neo2: Kedves Neo2!

Nagyon szép gesztus tőled, hogy "meg akarsz menteni" minket, de lenne egy kérdésem: És ha nekünk nincs szükségünk arra, hogy "megmentsenek" minket? Ugyanis én például úgy érzem, hogy engem nincs mitől megmenteni.

Hiszek egy Teremtőben, aki létrehozta ezt az egész rendszert, ami körülvesz bennünket, embereket, és abban is hiszek, hogy irányítja a történéseket, még ha vannak is rossz dolgok ezen a világon. Mert hát ugye a "jó" és a "rossz" csupán az érem két oldala, egyik nincs a másik nélkül, különben nem lenne mihez viszonyítani.

Ez a blog, mint azt már JJ is írta, nem Isten, a hit vagy a Biblia ellen szól, hanem arról, hogy van egy szervezet, az Őrtorony Társulat, ami - mindannyian tudjuk, hogy miért - tudatosan, azonban buta módon önmagának is ellentmondva sajnos kiforgatja a dolgokat. Azok pedig, akik nem vizsgálják meg "az érem másik oldalát", ők a legjobban manipulálhatók, főként azért is, mert egy vallásról van szó és hát az embernek hinnie kell valamiben, kell egy kapaszkodó a hétköznapokban. Lövészárokban sincs ateista.

Szomorú, ami veled történt, gondolok itt most a volt feleségedre és a "leendő családodra". Én is éltem már át nem is egy olyan helyzetet, ami akkor nagyon rossz és érthetetlen volt számomra, de visszatekintve látom, hogy minden úgy volt jó, ahogy és akkor, amikor.

Arra, hogy "velünk lesüllyedtél és képtelen voltál elmenni, Isten elé állni, ..., és elszakítottunk a leendő családodtól" a következőket tudom mondani: Isten elvileg mindenhol ott van és mindent lát, hall, stb., így téged is és nem csak akkor, amikor "két naposon" vagy. Az, hogy nem mentél el és ezáltal elszalasztottál egy lehetőséget, hogy talán, hangsúlyozom talán legyen egy új családod, úgy gondolom nem a mi hibánk, ez a te saját döntésed volt, bár a fájdalmat, amit ezzel magadnak okoztál időszakosan haraggá tudod változtatni azáltal, hogy ránk fogod és ez egyébként egy teljesen normális emberi reakció, csakhogy így nem fog előrelépés bekövetkezni. Nehéz önmagunkkal szembenézni, ezt tapasztalatból állítom, de önmagunk az egyetlen, aki elől nem tudunk elmenekülni, célszerű tehát megtanulni együttműködni "vele".

Én szeretnélek megkérni arra, hogy magadon kívül próbálj meg ránk is figyelni, gondolok itt most arra, hogy "meg akarsz minket menteni" és még ha feszültséget is kelt benned az, amiket itt olvasol, egy kis lenyugvás után próbáld meg "az érem másik oldalát" is átgondolni és normális "hangnemben" társalogni (igen, tudom, ez néha vagy sokszor nagyon nehéz tud lenni). Attól függetlenül, hogy persze nekem is, mint minden embernek vannak dilis napjaim, alapvetően egy becsületes, segítőkész és jó embernek tartom magam, nem akarok rosszat neked (sem). Segíteni természetesen én is szeretnék, de ha úgy érzed, ahogy mi is, hogy erre nincs szükséged, akkor nem fogom rád erőltetni. Mindenkinek be kell járnia a maga útját és tulajdonképpen te is, ahogy mi is, ezt teszed.

Üdvözlettel,

Eamene