Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gelato4you

21 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszönjük a tesztet és az értékelést :) a ,,fagyikommando,, tesztelőinek Na, ugorjunk neki! 1-től 10 pontig értékeltük tehát a max. össz pontszám 50 pont. a választékot, ( 1 pont a gyenge -10 pont a kiemelkedő) a kiszolgálást, ( 1 pont a szakszerűtlen - 10 pont a tökéletes) a minőséget, ( 1…..
A kiállításokat járván a szemem szinte innovációs radarként működik. Különös vonzalmat érzek a kisebb cégek, beszállítók felkutatására. Már több mint két éve összeakadtam egy kis, családi céggel Longarone-ban.  Vakon, többed magammal kóstoltuk végig a választékokat, türelmesen végigvárva a sorokat…..
  Már megint egy hozzáértő okostojás! Bányászott statisztikákból, "hasamra ütök" adatokból kitalálták, hogy még mindig a csoki és vanília vezeti az eladásokat. Akkor én egy másik bolygón fagyizok. A csokoládé...? Ha gyűjtő fogalomként használjuk, mondjuk csokoládé alapú fagylaltok, lám legyen,…..
    Általános országunkban az alkalmi vakság. Egyre inkább az a véleményem, néhány újságíró kollégám szándékosan vagy akaratlanul is imádja azokat a félinformációkat átadni melyeket innen onnan összeszed, majd tényként tálalja. Tudjátok ez olyan mintha még mindig a ladákért állnánk sorba és a…..
Krémes? Jéghideg? Inkább elfolyós? Édes, vagy élesen kihozza az adott alapanyag fanyar ízét? A lényeg a változatosság, hogy minél különlegesebb és eddig fel nem fedezett ízeket keverjünk egymással, mint amilyen a Fragola fagylaltozó Mascarponés gesztenyéje, vagy a Levendula…..
Annak hogy valaki szívén viseli a vendégeit, szinte azonnali látszatja van a fagylaltpultban. Kitérhetnék arra hogy az egész ágazat működése az elégedett vendégre van alapozva, de ezt majd késöbb. Az hogy valaki fagylalttal foglalkozik, vagy csak fagylaltot árul számomra kardinális kérdés. Nem kell…..
Fagyigyár Sárgadinnye... 2013.03.16 16:06:45
  Sárgadinnyéből fagylaltot csinálni hálás feladat. A vendégeim szeretik és könnyedsége, természetes zamata kihagyhatatlanná teszi a meleg napokban. Jó sárgadinnye fagylaltot csak jó sárgadinnyéből lehet csinálni. Itt lebeg a kezem a billentyűzet felett. Írjam? Ne írjam? De, inkább írom mert…..
Érdekel a fagylalt? Kíváncsi vagy hogyan készül ? Belesnél a titkokba? Jó hírem van ! Tavasszal ingyenes ,,kiscsoportos,, okleveles fagylaltkészítő tanfolyamot és műhelybetekintést indítunk háziasszonyoknak és tanulni vágyóknak, cukrászoknak egyaránt. Kövesd a híreket hogy…..
gelato4you 2013.03.15 15:24:04
@Hzsmilan: Kedves Zsolt! Április vége, május eleje. De addig is...amennyiben kérdése lenne, keressen meg.
Fagyigyár Pisztácia titkok....2. 2013.03.09 07:30:21
Ott hagytam abba hogy a fagylalt készítésénél jelentős mennyiségű cukrokat és / vagy zsírokat melyek tulajdonképpen a pisztáciában lévő olajak, viszünk bele az fagylaltunkba. Azok akik hagyományos technológiával dolgoznak, nehezebb helyzetben vannak. Miért? Az alapfagylalt tulajdonságai általában…..
Fagyigyár Pisztácia titkok... 2013.03.03 16:22:43
Mit lehet tenni ha egy fél ország zöld festékkel és keserű mandulával azonosítja a pisztácia fagylaltot? Már felnőtt voltam amikor megtudtam, egyáltalán micsoda az a pisztácia. Sejtelmünk sem volt hogy milyen ízt kellett volna éreznünk miközben az Astoria bádogbazár fagylaltozójában kóstolgattuk azt…..
gelato4you 2013.03.05 17:04:56
@A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt!: Igen, sajnos a megvezetés folyamatos...
gelato4you 2013.03.05 17:13:39
@Momina: Kedves Momina. Nálunk az I love gelato-ban a Mester u.44 alatt a nyár folyamán többször is kínálatban lesz a 100% pisztácia fagylalt de a marcipánosabb változatot is készítjük, továbbá lesz egy olyan pisztácia mint a Nutella fagyink csak pisztáciával, különlegesen krémes állagban. A Facebook-on követhető lesz az aktuális kínálat, szeretettel várunk.De rajtunk kívül is sok fagylaltozó tart még a kínálatában pisztáciát, pl. a Gondola. Sajnos nem ismerem az aktuális étlapokat.Szép napot kívánunk !
gelato4you 2013.03.05 17:14:47
@Kekszemu: Kedves Kékszemű !Nálunk az I love gelato-ban a Mester u.44 alatt a nyár folyamán többször is kínálatban lesz a 100% pisztácia fagylalt de a marcipánosabb változatot is készítjük, továbbá lesz egy olyan pisztácia mint a Nutella fagyink csak pisztáciával, különlegesen krémes állagban. A Facebook-on követhető lesz az aktuális kínálat, szeretettel várunk.De rajtunk kívül is sok fagylaltozó tart még a kínálatában pisztáciát, pl. a Gondola. Sajnos nem ismerem az aktuális étlapokat.Szép napot
Két napja az alábbi eseményt helyeztük el a Facebook -on.  Tisztelt Kollégák! Felkérlek titeket, hogy csatlakozzatok a Fagylalt Napja 2013 rendezvényhez Május 8-án. Ennek a napnak a fagylalt népszerűsítése a célja, melyben cukrászok, fagylaltosok és forgalmazók…..
Ebben a témában egy kicsit nehezen tudok elindulni. Miért? Mert a téma iránt érdeklődők és a szakmában aktívan dolgozók számára is érthetően kell fogalmazni. (ezért vannak a ( )jelek )A fagylalt a nyelveden születik.... igen, igen ott, s bár az agyad dolgozza fel,  ott…..
A kérdés igen abszurd és gondolom Besenyő Pista bácsiék sokáig elemeznék.Gondolkoztam azon hogy átfogalmazom , de aztán mégse... Azzal a véleményemmel nem vagyok egyedül hogy sajnos azt a lemaradást amit látok a hazai fagylaltozásban nehéz átugrani és arról beszélni hogy…..
A fagylaltgépek működésről ejtenék néhány szót.  Ha bekevertük a fagylaltunkat ( és szükség szerint meg is főztük ) , jöhet annak kifagyasztása.  A fagylaltgépbe kell öntenünk és el kell indítanunk a folyamatot. Ilyenkor két rendszer kezd el működni. Az első…..
Abban egyetérthetünk hogy egy Mitsubishi Evo láttán javarészt a férfi emberek szíve kezd kétoldali dobogásba , de nagyon úgy néz ki hogy vannak gépek melyek uniszex szívroham kiváltására is képesek. House doktor sokáig töprenghetne a diagnózis felállításán. A tünetek több…..
Válság volt , van , lesz sajna még egy darabig. Amennyiben a kereslet oldaláról vizsgáljuk a kérdést, gyakorta tapasztalható az a tény , míg egyes területeken túlkínálat van, más részeken ennek ellenkezője. Egyszerűen rávilágítva, lépten nyomon fagylaltba ütközünk, máshol…..
Csak álltam és néztem. hmmm na ezt most hogyan ? Láttam valamit de azt gondoltam, én látom rosszul és kicsit oldalra léptem. Ez a látvány fogadott: innen oldalról egész szép a forma, de akkor miért láttam ezt : Látják? Nem látják? Igen éppen ez az , a felét kitakarja a felső…..
Néhány éve erősödik ez a vonal is de azt hogy ez csak egy rövid de látványos rákapcsolódás-e a világon egyre inkább elterjedő bio-ekó-ligh áramlatra, nem tudom. Egy biztos, nem rossz hogy van és rákényszeríti a gyártókat egy másfajta vevőkör kiszolgálására is. A fagylalt…..
Az utóbbi években azt hittük nincs tovább, a címben feltüntetett nevek egy azonos terméket jelentenek és kifulladni látszott a körítés. Mekkora tévedés, 19-re lapot húzott ez az ágazat is. Friss fagyi a legjobb fagyi és ez a technológia erre alapoz. Az elmúlt években az…..
Fagyigyár Múltból a jelenbe. 2013.01.28 17:59:30
Réges régen… A fagylalt történetéről már oly sokan és annyit írtak hogy nehéz hiteles módon megközelíteni ezt a témát.  Mikortól  létezik a fagylalt ? Vajon  Marco Polo utazásainak feljegyzéseiben megemlített kínai leírásokat vagy éppenséggel az ókori…..
Még csak egy pár napja,2013. január 20, itthon 40 cm hó, Riminiben tavasz...hmmm maradtam volna még egy hetet ,,fakultatíve,,. Nos az a tény nem vitatható hogy Olaszország a fagylalt hazája, s tényleg, minden, majdnem minden onnan ered. Ki gondolná hogy pár nap alatt több mint 125.000…..
Fagyigyár Kezdetek... 2013.01.28 17:59:14
Gyermekkoromban ámulva néztem Anna nénit Káptalanfüreden, amint fehér csipkés sapkában, széles mosollyal kérdezte: Na Péter ma mit kérsz? Majd széles, teátrális mozdulattal a tölcsérbe pottyantott egy gombóc fagylaltot.  Mindig egy adagosat ettem, de azt úgy hogy fél szemmel beleshessek a…..