Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TboyGyuszi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő BE(er) Cool 2023.07.24 17:06:55
Illat: visszafogott savanyka Hab: puha, de szép Szín: arany  Találkoztam már ennek a márkának egy alkoholmentes citromos változatával, ami meglehetősen jóra sikerült. Meglepő mód, hogy előbb találkozni egy márka ízesített termékével és csak később kerül elő, a sörös szemmel úgymond…..
Az a „kultúra”, amit a menekültektől „meg kell védeni”, természetesen mindannyiunknak mást és mást jelent. Ez, amit írok alant, csupán egy aspektus. A mai nyugati lét kultúrájának lényege a fogyasztás. Legtöbb és leghatóbb erőfeszítéseinket ma azért tesszük, hogy a…..
Ahogy tegnap ígértem ma egy újabb elmélkedős bejegyzéssel jelentkezem, amit az egyik youtubera is feltöltött videónk kapcsán kialakult harcművészeti stílusok közti párharc inspirált. A fő kérdés: melyik harcművészet a jobb, illetve éles helyzetekben melyik effektívebb. Sokan…..
TboyGyuszi 2012.10.05 22:02:54
Elég sok érdekes dolgot olvastam az előttem szólóktól.Én is leírnám a véleményem. Előre bocsánatot kérek azoktól akiket esetleg megsértek vele. Nem ez a szándékom , de szeretem az egyenes beszédet.Akkor kezdem is...

Harcművészet...Vegyük mondjuk a pusztakezes harcot.Mondok egy érdekes dolgot : Miért van az , hogy ha bármilyen irányzat egy egy képviselőjét "összeeresztjük" , a végén mindig mma-ban használatos technikákat látunk ? Legyen az utcán , vagy ringben/ketrecben.A valóságban a bemutatókon használt elegáns technikák , valahogy nem igazán működnek...(egy példa a Kung fu és a Sanda/sanshou küzdelmek viszonya)

Aikido.Hol szerez harci tapasztalatot egy aikidoka ? Egy edzőpartnertől , aki odanyújtja a karját és úgy repked ahogy azt a gyakorlat megköveteli tőle ?
Úgy gondolom harci tapasztalatok nélkül egy stílus sem ér fabatkát sem.Még ha a gyakorlás valamilyen szinten keretek közé szorítja is a küzdelmet ,akkor is jobb mint a semmi.Ráadásul a stresszhelyzetet is imitálja.

A harcművészetet hívjuk annak ami.A többi csak színpadias szemfényvesztés és emberek megtévesztése. Amely nem készít fel az igazi ember-ember elleni küzdelemre , az számomra az emberek becsapása. Eladni hatékony technikaként egy teljesen hatástalant nem szép dolog.

Ha valaki a békét keresi az univerzummal , az menjen el valamely ezotérikus tanfolyamra.Persze megtalálhatja a harcművészetben is , de az itt a "hozadéka" és nem a végcél...
Fighter érintés nélküli KO 2012.09.14 16:33:30
Nagyon komoly és halálosan titkos technikáról lesz szó, az érintés nélküli KO ütésről, amelyről az oldal alján videók is vannak. Két fő irányvonala van ezeknek a technikáknak, az egyik, amely jórészt erre a távoli érintés nélküli KO technikára épít, ilyenek pl a a…..
TboyGyuszi 2012.09.21 23:55:36
www.youtube.com/watch?v=gEDaCIDvj6I

Élesben meg úgy járnak mint a fenti linken található videón....:D

Én igazából a tanítványokat nem tudom megérteni . Hogyan nem lepleződik le a mester....? Előttem legyezgethet , ha nem érzek semmit én bizony nem mozdulok...Érthetetlen számomra....