Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cromwell

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már mexikói, japán, kínai , fehér pillanatemberünk de indián még nem volt. Pedig ott is vannak ám igazi arcok. Másnapos apacs barátunk már pedig indián abból is a kicsit kancsal fajta, valószínűleg ezért is lett színész mert kiesett a megyei tomahawk bajnokság…..
Mit lehet még a tökfőzelék készítéséről írni - kérdezheti bárki joggal - hiszen ezt mindenki meg tudja főzni, a recept egymillió éve megvan, és ugyanaz. Én mégis úgy gondolom, hogy az anyukám (Sanya) által szabadalmazott egyszerűsített verzió kicsit más. Én már mindig csak…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem Izraelről folyton a sivatag, a szárazság, a terméketlen táj jutott eszembe. Persze tudtam még odautazásunk előtt, hogy ők találták ki a csöpögtetéses öntözést, és a sivatagból termőföldet csináltak, satöbbi, de ettől még az eredeti…..
Látogatásom a latruni páncélos múzeumban nem pont úgy alakult, ahogyan azt terveztem. A fene se gondolta volna, hogy Izraelben (ahol május közepén a nap hat óra után nyugszik és még fél nyolckor is világos van)egy múzeum – ráadásul egy olyan, melynek jelentős kiállítási…..
Kedves blogolvasó barátaink! Bekövetkezett, amiről még álmodni sem mertünk. Eddig szokatlan módon a Ministérium társadalmi vitára bocsátott egy ilyen nagy jelentőségű anyagot, még annak előkészítési fázisában. Magának a teljes terjedelmében közölt irat szövegének…..
Nem szoktunk napi aktualitásokkal olvasóink idegeire menni, de az alábbi történet (melynek főszereplője a haderőreformmal érintett francia hadsereg egyik különleges alakulata) talán nem tanulság nélküli. Igyekszünk nagyon röviden összefoglalni a történteket, már csak azért is,…..
 1513. október 17-én, a Vicenza melletti csatamezőn Joachim Löw Georg von Frundsberg, a sváb kisnemesből lett ladsknecht-kapitány, zsoldosai élén végigtekintett a velenceiek sokszoros túlerőben lévő seregén, és a kétkedőkhöz imígyen szólott: Viel Feind, viel Ehr'…..
Sanya-Csuri főz Vinetesaláta 2007.11.11 09:11:00
Ennek a blognak az olvasói már készség-szinten tudják, hogy a vinete az padlizsánt jelent, mitöbb, a vinetesaláta kapcsán pont arra gondolnak, amit rendesen magyarul leginkább padlizsánkrémnek hívnánk. Nos, a tömegek akaratának engedve, jöjjön hát a Magyarországon is egyre…..
Avokádót szerintem már mindenki látott, mert az utóbbi években már minden nagyobb áruházláncban kapható. De a biztonság (és a feledékenyek) kedvéért, íme mai posztunk főszereplője, az eredetileg Közép-Amerikából származó avokádó, a persea americana, amit Mexikóban még…..
Az UFO-nak álcázott templom és az alatta / körülötte elterülő település romok mellett Capernaumban a (valódi) látványosság a 2. századból származó zsinagóga romja. Egyes vélekedések szerint oda épült, ahol az a zsinagóga állt, ahol Jézus is sokszor prédikált, más…..
Visszatérő élményem, hogy a szüpermárséban, amikor avokádót, édesköményt vagy valami hasonlóan 'egzotikus' növényt veszek, akkor a kasszás megkérdezi, hogy ezekből melyik melyik, a sorban mögöttem állók pedig - a bátrabbja - kíváncsiskodnak, hogy vajh mit csinálok én…..
Nektek megvolt a transzvesztikuláris villamosvezető, aki a minap körbesírta a BKV-figyelő blogot, hogy nem hagyják melltartóban vasutaskodni? (A Netről sajnos már lekerült, de mi ügyesen elmentettük idejekorán a Panaszkórushoz méltó szenvedéstörténetet, ide kattintva…..
Annak ellenére, hogy mi, magyarok imádjuk a legeket, ha találomra megkérdeznénk 100 honfitársunkat, hogy melyik európai fővárosba látogatna el a legszívesebben, komoly fogadást mernék kötni arra, hogy Románia fővárosa egyik válaszban sem szerepelne.  A posztot - teljes…..
De írhatnám azt is, hogy Kinnereth, és még néhány más formában is... Ebben az országban minden helyiségnevet százféleképpen láttam kiírva (már latin betűkkel persze), úgyhogy nagyon résen kell lenni hogy az ember felismerje bármelyik formában. Miután a héber írásban…..
Valamelyik nap írta anyád, az Index, hogy két roma fiatal is felvételét kérte a magyar gárdába. Nekem addigra már volt egy félkész posztom, miszerint úgy lehetne orvosolni a jelenséget, hogy megalapítjuk a cigány gárdát, a zsidó gárdát, a buzi meleg gárdát, az alkoholista,…..
Dani Csaba megemberelte magát, és küldött nekünk egy mujdei készítési útmutatót, amely - be kell látnom - sokkal szakszerűbb és élvezetesebb mint az enyém, ezért nem titkolhatom el a nagyérdemű elől... Amorph pedig, akit üdvözlök a kicsiny, ámde éhes olvasók táborában,…..